Hurrikaani Helsinki Allianssi
Humanistisen ammattikorkeakoulun perinteinen verkostoitumispäivä Hurrikaani pyörähtää käyntiin Helsingissä tiistaina 14.3.2017 kello 9.15 alkaen. Tapahtuma järjestetään Humakin Helsingin TKI-keskuksessa (Ilkka) osoitteessa Ilkantie 4, Pohjois-Haaga.

Seuraa some-lähetystä kello 12-14

Humakin pääkaupunkiseudun markkinointitutorit tuottavat Hurrikaanin aikana Facebook Live-lähetyksen. Lähetyksen aikana tutorit esittelevät Humakista kiinnostuneille, millaista on opiskella Humakissa sekä kutsuvat lähetykseen haastateltaviksi niin opiskelijoita, henkilökuntaa kuin Hurrikaanissa esittäytyviä työelämänkin edustajia.

Lisäksi opiskelijat vastaavat ja kommentoivat verkossa esitettyihin kysymyksiin. Tästä kerrotaan tarkemmin uutisessa lähempänä tapahtumaa.

Opiskelijat ja työelämä kohtaavat

Työelämän edustajille Hurrikaani on osoittautunut hyödylliseksi tapahtumaksi, jossa tavoittaa Humakin toimialojen opiskelijoita, kehittäjiä ja henkilökuntaa. Näin järjestöt, yhdistykset, kulttuurialan organisaatiot ja monet muut voivat esitellä toimintaansa potentiaalisille tuleville työntekijöilleen tai esitellä harjoittelu-, opinnäytetyö- ja kesätyöpaikkamahdollisuuksiaan alojensa tuleville ammattilaisille. Infopisteellä tapahtumaan osallistuminen on vaatinut työelämäkumppaneilta ennakkoilmoittautumisen.
Opiskelijat voivat osallistua tapahtumaan ilman ennakkoilmoittautumista. Työelämän edustajat ovat tavoitettavissa koko tapahtuman ajan ja esittelevät toimintaansa omilla ständeillään. Humakin opiskelijat kaikilta pääkaupunkiseudun toimipisteistä ovat perinteisesti osallistuneet tapahtumaan suurella joukolla.

Asiantuntijat esittäytyvät

Hurrikaanin ohjelmassa on myös asiantuntijapuheenvuoroja, keskusteluja ja työpajoja liittyen Humakin toimialoihin, jotka ovat järjestö- ja nuorisotyö, kulttuurituotanto sekä viittomakieli- ja tulkkausalan. Tapahtuma on aito ja avoin kohtaamispaikka järjestötyön, nuorisotyön, tulkkauksen ja kulttuurituotannon ammattilaisille, kouluttajille ja opiskelijoille.
Humak Hurrikaani Helsinki
Helsingin nuorisoasiankeskus esitteli toimintaansa vuoden 2013 Hurrikaanissa Helsingissä.

Tilaisuus alkaa klo 9.15. Aamupäivän aikana  kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustellaan innovoinnista ja yrittäjyydestä.

Iltapäivällä työskennellään työpajoissa, mm. CV-paja, viittomakielinen hakemus, innovointipaja, työnhakupaja, työhaastattelu, eijonankita, hyvinvointipaja, Snapchat-lähetys ja kansainvälisyystyöpaja sekä mentorointityöpaja.

Kiehumispiste-dokumenttielokuva klo 14.30

Hurrikaanin yhteydessä järjestetään myös Kiehumispiste-elokuvan näytös ja keskustelutilaisuus, kello 14.30-17.00.

Kiehumispiste on Elina Hirvosen ohjaama dokumenttielokuva, joka sai ensi-iltansa DocPointissa 2017.  Se esittelee ”vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvapaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Se on tarkoitettu johdannoksi ja keskustelun herättäjäksi ja katsottavaksi yhdessä kaikkialla siellä, missä ihmiset kohtaavat”.

Lisää tietoa boilingpoint.fi

Oletko hakemassa Humakiin yhteishaussa?

Hurrikaani on oiva mahdollisuus Humakissa opiskelusta kiinnostuneelle tutustua ammattikorkeakoulussa opiskeluun, opiskelijoihin ja Humakista valmistuneiden ammattilaisten työsarkaan. Samalla se on tutustumista tulevaan opiskelupaikkaan, sillä pääkaupunkiseudulla päiväopintonsa Nurmijärven tai Kauniaisten kampuksella aloittavat opiskelijat siirtyvät opintojensa puolivälissä Helsingin TKI-keskukseen (Ilkka) opiskelemaan.

Mikäli olet innostostunut kulttuurialasta, järjestö- tai nuorisotyöstä tai viittomakieli- ja tulkkausalasta ja olet kiinnostunut Humakissa opiskelusta, olet lämpimästi tervetullut tutustumaan meihin ja keskustelemaan tulevaisuuden mahdollisuuksista kanssamme.

Pääkaupunkiseudulla voit hakea seuraaviin hakukohteisiin Humakissa kevään yhteishaussa:

  • yhteisöpedagogi (AMK ja ylempi AMK -tutkinnot), myös monimuotototeutus työn ohella. UUTTA! työyhteisön kehittäjä, yhteisöpedagogi (AMK)
  • kulttuurituottaja (AMK), myös monimuotototeutus työn ohessa
  • tulkki (AMK)

Uutisen kuvat on ottanut Elina Santa vuoden 2013 Hurrikaanista Helsingissä.