Tammisaaren kansallispuisto Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Lataa esite

Suosittu Seikkailukasvatuksen -opintokokonaisuus varattiin taas loppuun. Pahoittelumme kaikille, joille emme pystyneet tarjoamaan paikkaa tälle supersuositulle kurssille, joka varattiin loppuun muutamassa minuutissa. Otamme vastaan jonoon peruutuspaikkoja ilmoittautumisjärjestyksessä.  Seitsemän päivän kuluttua saattaa peruutuspaikkoja ilmaantua.

Jonotuslistalle (viestinta@humak.fi) ei enää kannata ilmoittautua. Kiinnostuneita on jonossa sen verran, että on epätodennäköistä, että nyt ilmoittautuvalle vapautuisi paikka. Mikäli olet laittanut jo sähköpostin (otsikolla “SKER 1 jono”) meille, niin seuraathan sähköpostiasi, mikäli ilmoittauduit jonoon. Myös juuri ennen opintojaksoa paikkoja saattaa vapautua ja jono on voimassa myös sinne asti. Valitettavasti emme voi informoida asiakaskohtaisesti henkilökohtaista jonotustilannetta.

Uudistimme Seikkailukasvatus -opintokokonaisuuteen ilmoittautumista tänä lukuvuonna ja huippusuosittuihin opintokokonaisuuksiimme voi ilmoittautua kahdesti vuodessa. Seuraava ilmoittautuminen Seikkailukasvatus järjestö- ja nuorisotyössä SKER 1 avautuu keskiviikkona 25.1.2017 kello 12. Opintokokonaisuuden lähiopetuspäivät järjestetään 10.5. – 24.9.2017 välisenä aikana. Tarkat päivämäärät näet tässä uutisessa alhaalla.

Seikkailukasvatuksen esitteestä voit tutustua koulutuksen sisältöön tarkemmin esite (pdf) SKER 1 -koulutus on laajuudeltaan 20 opintopistettä ja opintokokonaisuuden hinta on vain 300  euroa.

SKER 1 edellyttää uimataitoa sekä normaalia fyysistä ja henkistä kuntoa selviytyä vajaan viikon kestävistä melonta- ja maastovaelluksista keskivaativissa olosuhteissa. Lähiopetuspäiviä järjestetään Humakin Nurmijärven kampuksella, jossa on majoitusmahdollisuus sekä Tammisaaren kansallispuistossa ja Hammastunturin erämaassa Lapissa.

Nopeasormiset palkitaan!

Koulutukseen otetaan 20 nopeinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokemuksemme mukaan kurssit täyttyvät nopeasti. Kannattaa siis tutustua alla oleviin ilmoittautumisohjeisiin huolella.

Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysyä osoitteesta viestinta@humak.fi, mikäli joku nyt ilmoittautuneista päättää peruuttaa osallistumisensa. Peruutusmahdollisuus päättyy seitsemän päivän kuluttua. Ilmoitamme mahdollisista peruutuksista ja paikan vapautumisesta yhteydenottojärjestyksessä. Mikäli paikkaa tarjoava ei ole vastannut viestimme vapautuneesta paikasta 24 h sisällä, tarjoamme paikkaa seuraavana jonossa olevalle. Samalla paikka jonossa poistuu.

Suunnattu ammatikseen ohjaaville

Avoimen AMK:n koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo ohjaajakokemusta ja kiinnostusta toteuttaa toiminnallisia, elämyksellisiä ja turvallisia kokonaisuuksia. Opiskelijoilla toivotaan olevan retkeilytausta ja opintojen suorittaminen vaatii opiskelijalta normaalia fyysistä ja henkistä kuntoa.

—Ohjenuorana pitäisin, että henkilö selviytyy noin kymmenen kilometrin päivävaelluksesta maastossa 20 kg:n rinkka selässään sekä pystyy melomaan 20 kilometrin kajakkivaelluksen päivän aikana, seikkailukasvatuksesta vastaava Humakin valmentaja Kai Lehtonen opastaa opintoa pohtivia.

Elämyksiä seikkailullisessa ympäristössä ryhmän kehittämiseksi

Seikkailukasvatuksessa hyödynnetään osallistujan elämyksiä ja kokemuksia yksilön ja ryhmän ominaisuuksien kehittämiseksi. Opinnot toteutetaan seikkailullisessa ympäristössä ja aktiviteeteissä. Näitä ovat melonta, vaeltaminen ja kiipeily. Tiedot ja taidot ovat kuitenkin sovellettavissa laajasti erilaisiin muihinkin toimintoihin. opinnoissa keskitytään seikkailukasvattajan ohjaaja-, laji- ja turvallisuustaitoihin.

Opinnot toteutetaan monimoto-opintoina, joihin sisältyy neljä lähijaksoa. Lähijaksojen lisäksi opiskelijalta edellytetään aktiivisuutta opintoihin kiinteästi liittyvien etätehtävien tekemisessä.

SKER 1 – lähijaksot

 • 1 lj: 13.- 17.5.2017                   Nurmijärvi/Kiljava
 • 2 lj: 5.- 9.6.2017                       Nurmijärvi/Kiljava
 • 3 lj: 16.- 20.8.2017                  Tammisaaren kansallispuisto
 • 4 lj: 20.- 24.9.2017                 Hammastunturin erämaa

Tarvittavat varusteet ja muut kustannukset

Avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksun lisäksi opiskelijat vastaavat henkilökohtaisesta varustuksestaan ja matkoistaan. Humak antaa käyttöön ryhmävaruysteet, kuten keittimet, teltat, kiipeilyvälineet ja melontavarusteet opintokokonaisuuden ajaksi. Opiskelijan kannattaa hankkia tarpeelliset vakuutukset kurssille. Kiljavan opistolla on tarjolla majoitus- ja ruokailumahdollisuus.

Seikkailukasvattavat Hammastunturiin erämaassa
Vaelluksella Hammastunturin erämaassa

Tarkistuslista opiskelijaksi haluavalle

Oman ja muiden opiskelijoiden oppimisen ja turvallisuuden takaamiseksi, opiskelijaksi aikovan on hyvä tutkiskella osallistumismahdollisuuksiaan etukäteen. Mikäli tämä askarruttaa, kysy asiasta tarkemmin seikkailukasvatuksen valmentajalta Kai Lehtoselta (kai.lehtonen@humak.fi).

Perusedellytys:

 • normaali henkinen ja fyysinen kunto riittää
 • edellyttää mahdollisuutta osallistua kaikille lähijaksoille, osasuoritukset eivät mahdollisia
 • hakijan on mahdollista liikkua maastossa vaeltaen tai meloen, yöpyä teltassa ja valmistaa ruokaa retkikeittimellä

Turvallisuuteen liittyvät edellytykset:

 • terveydentila ei ole esteenä kajakkimelonnalle tai vaeltamiselle rinkka selässä
 • uimataito
 • lääkitys tms. verrattavat tekijät eivät muodostu esteeksi osallistumiselle

Ilmoittautumisen jälkeen tarkista sähköpostisi

Ilmoittautumisen jälkeen tarkkaile postiasi. Onnistuneen kurssimaksun suorittamisen jälkeen lähetämme opiskelijalle sähköpostin, jossa olevan linkin kautta häntä pyydetään kertomaan aikaisemmasta kokemuksestaan ja mahdollisuuksistaan soveltaa seikkailukasvatuksen metodiikkaa työssään. Näiden tietojen täyttäminen auttaa valmentajiamme rakentamaan ja räätälöimään opiskelukokemusta siten, että se hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla kaikkia opiskelijoita.

Lomakkeella kysymme mm.

 • hakija voi lyhyesti kertoa ohjaaja- taustastaan tai mihin tarpeeseen hakee koulutusta
 • retkeily ja/tai melontakokemus
 • kokemukset seikkailukasvatuksesta

Lisätietoja

Lisätietoja opetuksen sisällöistä ja ilmoittautumisesta lehtori Kai Lehtoselta sähköpostitse osoitteesta kai.lehtonen@humak.fi.

Lisää seikkailukasvatuksesta

 • Lue  blogikirjoitus Seikkailukasvatus (SKER 2, jatkokurssi) -opiskelijoiden jäätikkövaelluksesta Pohjois-Norjassa
 • Lue englanninkielinen uutinen vaihto-opiskelijoidemme kokemuksista Seikkailu- ja liikuntakasvatuksen opintojen alusta tänä syksynä Kiljavan kampuksella
 • Lue uutinen seikkailukasvatuksen ammatillisten opintojen päättäneestä melontavaelluksesta Tammisaaren kansallispuistossa
 • Ja joskus seikkailukasvatus saattaa viedä Afrikkaankin. Lue uutinen.

Ilmoittautumista helpottavia vinkkejä (linkki opintikokonaisuuteen)

Seikkailukasvastuksen opintokokonaisuus löytyy Humakin Avoimen amk:n verkkokaupasta nimellä: Seikkailukasvatus järjestö- ja nuorisotyössä, taso 1 (2017).

Huomaathan, että linkit avautuvat vasta tarkalleen ilmoitettuina aikoina. Selaimen jatkuva päivittäminen ennen ilmoitettua kellonaikaa ei auta, vaan saattaa pahimmassa tapauksessa jopa jumittaa selaimesi, mikäli samanaikaiset pyynnöt kuormittavat palvelimemme. Odota siis kärsivällisesti.

Mikäli menet verkkokauppaamme sen etusivun kautta (www.humak.fi/kauppa), SKER löytyy Opintokokonaisuudet -välilehden alta. Oletuksena www.humak.fi/kauppa -sivun etusivulla näkyvät yksittäiset opintojaksot.

Voit pyytää tarvittaessa neuvoa sivun oikeasta alareunasta löytyvästä asiakaspalvelu-chatistä, joka on avoinna aina, kun siinä lukee “chat”. Muina aikoina voit jättää meille viestin ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Opintokokonaisuus ja chat-ikkuna.

Ennen maksua joudut tekemään tilin verkkokauppaamme. Opintokokonaisuudesta ei myönnetä alennuksia, joten voit nopeuttaa ostoasi jättämällä alennusperustekohdat täyttämättä ja edetä suoraan maksamaan. Mikään ei myöskään estä sitä että käyt tekemässä tilin valmiiksi jo ennen kuin ilmoittautuminen alkaa, vaikket vielä ostaisikaan mitään (mutta laita käyttäjätunnuksesi muistiin).

Muistathan onnistuneen ilmoittautumisesi jälkeen tarkkailla sähköpostia ja käydä täyttämässä pyydetyt lomakkeemme.