Opetustapa: Määrittelemätön

Jaksolla 2 - 3, lukuvuonna 2018
Arvostelu:
Työharjoittelu: 0

Vastaava opettaja: Kai Lehtonen

Yksikkö: Nurmijärven kampus, Sääksjärvi, Tammisaaren kansallispuisto, Hammastunturin erämaa ja itsenäinen op.

300.00 

Loppuunmyyty

Seikkailukasvatuksen opinnot (Taso 1, SKER 1)

avautuu verkkokaupassa 17.1.2017 kello 8. Mikäli opintojakso on loppuunmyyty, peruutuspaikkoja tarjotaan viestinta@humak.fi -osoitteeseen ilmoittautuneille jonotusjärjestyksessä.


SKER 1 on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo ohjaajakokemusta ja kiinnostusta toteuttaa toiminnallisia, elämyksellisiä ja turvallisia elämyksiä seikkailullisissa ympäristöissä.


Seikkailukasvatuksessa hyödynnetään osallistujan elämyksiä ja kokemuksia yksilön ja ryhmän ominaisuuksien kehittämiseksi. Opinnot toteutetaan seikkailullisessa ympäristössä ja aktiviteeteissä. Näitä ovat pelit ja leikit, köysiradat, melonta, vaeltaminen ja kiipeily. Tiedot ja taidot ovat kuitenkin sovellettavissa laajasti erilaisiin muihinkin toimintoihin. Opinnoissa keskitytään seikkailukasvattajan ohjaaja-, laji- ja turvallisuustaitoihin.


Opinnot toteutetaan monimoto-opintoina, joihin sisältyy neljä lähijaksoa, jotka kestävät viisi päivää kukin.


Oman ja muiden opiskelijoiden oppimisen ja turvallisuuden takaamiseksi, opiskelijaksi aikovan on hyvä tutkiskella osallistumismahdollisuuksiaan etukäteen. Tason 1 opinnot alkavat perusteista. Opintojen tavoitteena on antaa osallistujille turvalliset taidot suunnitella, toteuttaa ja toteuttaa tavoitteellisia ja toiminnallisia prosesseja kasvattamisen ja ohjaamisen apuvälineenä.

Opintojen tavoite


Opinnot ovat monimuoto-opintoja, joihin kuuluu neljä (4) lähijaksoa á 5 päivää. Lähijaksoja täydentävät niihin kiinteästi liittyvät etätehtävät.

Oppimisympäristöjä ovat Nurmijärven kampus ympäristöineen Kiljavalla, Sääksjärvi, Tammisaaren kansallispuisto ja Hammastunturin erämaa. Katso lähijaksojen aikataulut lisätiedoista.

Opintoihin sisältyy mahdollisuuus suorittaa melonnan tekniikka- ja ohjaajatutkinto.

Tarkistuslista opiskelijaksi haluavalle


Oman ja muiden opiskelijoiden oppimisen ja turvallisuuden takaamiseksi, opiskelijaksi aikovan on hyvä tutkiskella osallistumismahdollisuuksiaan etukäteen. Mikäli tämä askarruttaa, kysy asiasta tarkemmin seikkailukasvatuksen valmentajalta Kai Lehtoselta (kai.lehtonen@humak.fi).

Perusedellytys:

 • normaali henkinen ja fyysinen kunto riittää

 • edellyttää mahdollisuutta osallistua kaikille lähijaksoille, osasuoritukset eivät mahdollisia

 • hakijan on mahdollista liikkua maastossa vaeltaen tai meloen*, yöpyä teltassa ja valmistaa ruokaa retkikeittimellä


Turvallisuuteen liittyvät edellytykset:

 • terveydentila ei ole esteenä kajakkimelonnalle tai vaeltamiselle rinkka selässä*

 • uimataito

 • lääkitys tms. verrattavat tekijät eivät muodostu esteeksi osallistumiselle


*Kykenet 10 km/päivä maastovaellukseen 20 kg:n rinkka selässä ja 20 km/päivä melontavaellukseen.


Ilmoittautumisen jälkeen tarkista sähköpostisi


Ilmoittautumisen jälkeen tarkkaile postiasi. Lähetämme opiskelijalle sähköpostin, jossa olevan linkin kautta häntä pyydetään kertomaan aikaisemmasta kokemuksestaan ja mahdollisuuksistaan soveltaa seikkailukasvatuksen metodiikkaa työssään. Näiden tietojen täyttäminen auttaa valmentajiamme rakentamaan ja räätälöimään opiskelukokemusta siten, että se hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla kaikkia opiskelijoita.

Lomakkeella kysymme mm.

 • hakija voi lyhyesti kertoa ohjaaja- taustastaan tai mihin tarpeeseen hakee koulutusta

 • retkeily ja/tai melontakokemus

 • kokemukset seikkailukasvatuksesta


Muuta huomioitavaa


Opiskelijat vastaavat henkilökohtaisista varusteistaan ja varustuksistaan. Humak antaa käyttöön ryhmävarusteet, kuten keittimet, teltat, kiipeilyvälineet ja melontavarusteet. Tarpeelliset vakuutukset ja matkat oppimisympäristöihin kustantaa opiskelija itse. Kiljavan opistolla on majoitus- ja ruokailumahdollisuus.

Lähijaksojen aikataulu

 • 16.-20.5.2018 Nurmijärvi - Kiljava
 • 4.-8.6.2018 Nurmijärvi - Kiljava
 • 15.-19.8.2018 Melontavaellus (taitojen soveltaminen) Tammisaaren kansallispuisto
 • 12.-16.9.2018 Maastovaellus (taitojen soveltaminen) Hammastunturin erämaa)
  • Maksettuja opintomaksuja ei palauteta seitsemän päivän perumisajan jälkeen. Oikeus muutoksiin pidätetään. Opintokokonaisuuksista ei myönnetä alumni, työttömyys tai eläkeläisalennuksia.

Info

Avoimen amk:n opinnot ovat kaikille avoimia. Opinnot maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.

Paljon opiskelevat maksavat maksimissaan 300 euroa yksittäisistä opintojaksoista. Kun olet käyttänyt 300 euroa verkkokaupassa, seuraavat opintojaksot ovat ilmaisia.

Alumnimme, työttömät ja eläkeläiset saavat yksittäisistä opintojaksoista 50% alennuksen (todiste alennusperusteesta vaaditaan). Saat alennukset vain, jos olet luonut tilin/kirjautunut kauppaamme ennen ostotapahtumaa. Emme myönnä alennusta jälkikäteen jo ostetuista opintojaksoista.

Alennukset tai maksukatto eivät koske opintokokonaisuuksia tai räätälöityjä opintojaksopaketteja (Ks. kaikki ehdot).

Tärkeä: Tilin luominen verkko-opiskelupalveluumme

Kun olet tehnyt ensimmäisen ostoksesi Humakin avoimen amk:n verkkokaupassa ja saanut siitä kuittauksen sähköpostiisi, mene osoitteeseen https://www.lyyti.in/avoinamk2016 ja täytä henkilötietosi. Tarvitsemme tietojasi, jotta voimme luoda sinulle tilin verkko-opiskelupalveluumme ja voit aloittaa opiskelusi.

Tili