Virtalähde – digitaalisen tapahtumatuotannon koulutus

 

Humakin toteuttamassa Virtalähde-koulutuksessa saat valmiudet digitaalisen tapahtumatuotannon tekniseen toteuttamiseen ja työkaluja uusien ansaintamallien kehittämiseen virtuaalisessa maailmassa.  

Maksuton koulutus käynnistyy 1.9.2020 ja sisältää kymmenen tapaamista Suomen eturivin ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa syksyn aikana.  

 

KENELLE KOULUTUS ON TARKOITETTU? 

Digitaalisen tapahtumatuotannon koulutus on suunnattu erityisesti 

  • tapahtuma-alan ammattilaisille 
  • yrityksille, jotka järjestävät tai haluavat järjestää yritystapahtumat tai messuja 
  • yhdistyksille ja julkisen sektorin toimijoille, joiden toimintaan tapahtumatuotanto liittyy  
  • taiteilijaryhmille ja esiintyville taiteilijoille 
  • bändeille ja orkestereille 

ja kaikille niille, jotka haluavat ottaa verkkoympäristön hallintaansa tilaisuuksien toteuttamisen osalta. 

 

VIRTALÄHDE-KOULUTUKSEN SISÄLTÖ JA TAVOITTEET 

Tapahtumia voi toteuttaa digitaalisessa ja virtuaalisessa muodossa monin tavoin. Konsertit, messut, yritystapahtumat, taidenäyttelyt, esittävä taide ja moni muu perinteisesti livenä toteutettu tilaisuus on mahdollista rakentaa ja tehdä kiinnostavasti verkon välityksellä. 

Tapahtuman streamaus on ostettuna palveluna kallista ja usein taloudellisesti kannattamatonta pienelle toimijalle. Live-streamaus ei kuitenkaan ole avaruustiedettä, ja sitä voi toteuttaa monella tavoin myös itse. Alkuun pääsee varsin kohtuullisin kustannuksin. 

Digitaalisen tapahtumatoiminnan kautta on mahdollista löytää uusia ansaintalogiikoita, joista osa pohjautuu perinteiseen tapahtuman tuottorakenteeseen ja osa on täysin uusia. Voiko sponsoreita ja yhteistyökumppaneita saada mukaan streamattuihin tapahtumiin? Miten myydään pääsylippuja ruudun kautta? Entäpä oheistuotekauppa? Myyntipaikat? Onko tapahtumatuotantoalaa kohdannut vaikea jakso mahdollista kääntää voitoksi? Olosuhteet tulevat helpottumaan, mutta ehkä tulevaisuudessa virtuaaliset mahdollisuudet tulevat kulkemaan käsi kädessä live-toteutuksen kanssa. 

Muun muassa näitä kysymyksiä ratkotaan valmennusjakson aikana. Koulutuksessa tutustutaan uusiin teknologisiin mahdollisuuksiin, toteutetaan ja harjoitellaan live-streamausta käytännössä, törmäytetään ideoita ansainnan ja liikeideoiden kehittämiseksi ja rakennetaan vahvempia tukiverkostoja. Koulutus sisältää 10 teemoitettua verkko- ja lähitapaamista.  

 

Verkkosivu: www.virtalahde.humak.fi
Projektipäällikkö: Kari Keuru
Sähköposti: kari.keuru@humak.fi
Matkapuhelinnumero: +358400349228
Hankeaika (päivämäärinä): 01.05.2020 – 31.12.2020
Rahoittaja: ESR
Vahvuusala: Kulttuurituotanto