Yhteisöpedagogi ja kulttuurituottaja työparina

Nainen ja mies seisovat kelta-sinisten rappusten edessä.

Opiskeluaikoina omien koulukavereiden kanssa usein vitsailtiin siitä, kuinka tuntui omituiselta ja väärältä kun samalla luennolla istui kulttuurituottajat ja yhteisöpedagogit. Vielä oudoksuttavampaa oli, jos tehtiin yhdessä jotain projektia – koska mehän tullaan työllistymään niin eri aloille ja työpaikkoihin. Kunpa silloin olisi tiennyt kuinka väärässä sitä onkaan. Nyt me, kulttuurituottaja-Anton ja yhteisöpedagogi-Sara tehdään hommia tapahtumatuottaja-työparina Suomen Nuorisoalan Kattojärjestö Allianssissa.

Ollaan tehty yhdessä töitä vuosi ja todettu että olemme aika dreamteam, vaatimattomasti. Työparina meissä yhdistyvät paitsi kuninkaallinen tapahtumatuotannon osaaminen että majesteetillinen järjestö- ja nuorisoalan tuntemus.

Antonilla on työkokemusta niin suurista festareista, kuin yritystapahtumistakin, Saralla vastaavasti nuorisotoiminnasta vapaaehtoistoimijan kengissä ja nuorisoalalta työntekijänä useammasta eri organisaatiosta.

Tällainen symbioosi takaa sen, että tapahtumamme ovat laadukkaita tuotannollisesti ja sisällöt palvelevat oikeasti alan toimijoiden tarpeita. Paitsi että yhteistyö antaa alalle paljon, koemme työskentelyn työparina myös itse mielekkääksi.

Nainen ja mies istuvat eri tasoilla värikkäillä rappusilla ja katsovat toisiaan.
Yhteisöpedagogi Sara Sipilä ja kulttuurituottaja Anton Tuuva muodostavat toisiaan täydentävän tiimin Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin tapahtumatuottajina.

Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä

Toisen osaamisen hyödyntäminen työssä tukee myös omaa ammatillista kasvua. Joku voisi ajatella että työssä oltaisiin helposti törmäyskurssilla, eikä me sitä kielletä. Ei me olla kaikesta samaa mieltä! Eikä kuulukaan olla.

Kun työskentely-ympäristö on turvallinen, on OK olla eri mieltä.

Toisen ammattitaidon kunnioittaminen myös sillä omalla vahvuusalueella on kaiken a ja o. Kuitenkin meillä on yhteinen tavoite: toteuttaa mahdollisimman hyvin nuorten hyvinvointia tukevia tapahtumia alan ammattilaisille ja vapaaehtoisille.

Kaikenkaikkiaan meillä nuorisoalalla tarvitaan monipuolista osaamista ja erilaisia ihmisiä.

Timanttisemmat keskustelut käydään niiden ihmisten kanssa, jotka tulevat sun oman kuplan ulkopuolelta ja antavat toisilleen tilan näkyä ja tulla kuulluksi.

Teksti: Sara Sipilä ja Anton Tuuva toimivat Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin tapahtumatuottajina. Toim. Humak viestintä, Marika Stam.
Kuva: Salla Merikukka / Allianssi.