Jyväskylä 100 pyörää -hanke

Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu ovat keräsivät vuoden 2014 aikana 100 käytettyä polkupyörää arvottavaksi uusille opiskelijoilleen. Arvonta oli avoin kaikille tutkinto-opintonsa syksyllä 2014 Jyväskylän korkeakouluissa aloittaneille opiskelijoille. Kaikkiaan siihen osallistui 1573 opiskelijaa.

Pyörät jaettiin voittajille Auton vapaapäivä -tapahtumassa

Tieliikennekelpoisiksi kunnostetut ja turvalliseksi testatut pyörät luovutettiin voittajille Auton vapaapäivä -tapahtumassa maanantaina 22.9.2014. Pyörien lisäksi voittajat saivat pyöräilykypärät. 100 Pyörää -projektin pyörät on kunnosti Jyväskylän Pyöräilyseura. Projektin käytännön toteuttajina työskentelivät Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijat Saara Hakala ja Hanna Rautio.

Hyötyliikunta, kestävä kehitys ja liikenneturvallisuus keskiössä

Opiskelijapyöräprojektilla halutaan tukea nuorten resurssiviisasta liikkumista, vahvistaa nuorten tietoutta liikenneturvallisuudesta sekä toivottaa opiskelijat tervetulleiksi uuteen opiskelukaupunkiinsa. Ajatus käytöstä poistettujen pyörien kierrättämisestä opiskelijoiden hyötykäyttöön syntyi Jyväskylän kaupungin ja Sitran ”Kohti resurssiviisautta” -hankkeen myötä. Jyväskylän alueen korkeakoulut päättivät edistää resurssiviisautta yhteistyössä kierrättämällä vanhoja polkupyöriä hyötykäyttöön.

– Projektissa yhdistyy resurssiviisaus luonnollisella ja positiivisella tavalla opiskelijoiden arkeen. Jyväskylän maine hyvänä opiskelijakaupunkina perustuu osittain siihen, että täällä on lyhyet välimatkat ja kaikki kampukset ovat pyöräilymatkan päässä. Nostamme 100 Pyörää -projektin avulla yhdessä tätä asiaa enemmän esiin. Tarkoituksena on jatkaa projektia myös ensi vuonna, Jyväskylän yliopiston viestintä- ja markkinointipäällikkö Miikka Kimari, JAMK:in markkinointipäällikkö Heli Toivola ja Humakin viestintäpäällikkö Jarmo Röksä kertovat.

Runsaasti muita tukijoita 

100 Pyörää -projektissa olivat mukana myös Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen Osuuspankki, Jyväskylän Energia, JYKES, Liikenneturva, Intersport Keskusta sekä Keskimaa. Käytöstä poistettuja pyöriä ovat luovuttaneet Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, JYY-Palvelut Oy, Sovatek-säätiö sekä korkeakoulujen henkilökunta ja opiskelijat. Pyöriä on saatu lahjoituksena myös yksityisiltä henkilöiltä avoimen haun kautta.

Projektiin osallistuneet korkeakoulut haluavatkin kiittää kaikkia pyöräkampanjan mahdollistaneita pyörien lahjoittajia ja muita yhteistyökumppaneita.

Lisätietoja:
Jyväskylän yliopiston viestintä- ja markkinointipäällikkö Miikka Kimari, p. 050 522 2015, miikka.kimari(at)jyu.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulun markkinointipäällikkö Heli Toivola, p. 040 580 1659, heli.toivola(at)jamk.fi
Humanistisen ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Jarmo Röksä, p. 0207 621 333, jarmo.roksa(at)www.humak.fi

http://www.100pyoraa.fi
www.facebook.com/100pyoraa