Alumnirekisterimme valmistui – samalla muodostui humakilaisten ammattilaisverkosto

Alumnitoiminta pääuva keltaisella pohjalla, innostuneesti hymyilevat nainen ja mies katsovat papereita ja kuvassa lentää kaksi piirroslintua.

Alumnitoiminta otti Humakissa taas askeleen eteenpäin, kun alumnirekisterimme valmistui helmikuussa 2021. Rekisteri sisältää Humakista tutkintoon valmistuneet ja alumnit pääsevät päivittämään siihen tietoja osaamisestaan.

“Alumnitoimintamme on tullut viime vuosina näkyvämmäksi ja sillä on tilausta alumnien keskuudessa. Jotta tavoitamme kaikki yhteistyöstä kiinnostuneet alumnit, päätimme perustaa alumnirekisterin”, kertoo lehtori ja Humakin alumnikoordinaattori Sanna Nieminen.

Hän kertoo, että “alumnirekisteri on ennen kaikkea oman alan kehittämisestä kiinnostuneiden ammattilaisverkosto.”

Alumnirekisterin tarkoitus on rakentaa vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä Humak alumnien ja Humakin välille. Rekisteritietojen päivittäminen avaa mahdollisuuksia olla kehittämässä Humakin koulutusaloja ja koulutuksia.

Rekisterissä ovat tutkinnoista valmistuneet

Alumnirekisterissä ovat aluksi kaikki Humakista valmistuneet tutkinto-opiskelijat.

“Alumnirekisteri ei kuitenkaan ole sama asia kuin opintorekisteri, tästä syystä olemme lähettäneet kaikille Humakista valmistuneille 5500 ammattilaiselle kirjeen. Tässä kirjeessä ovat ohjeet miten päivittää omat tiedot tai tulla unohdetuksi alumnirekisteristä,” Sanna Nieminen kertoo.

Humakin alumneja ovat automaattisesti kaikki Humakista tutkintoon valmistuvat opiskelijat. Alumneja ovat myös kansanväliset opiskelijat, jotka ovat osana omaa tutkintoaan opiskelleet Humakissa. Kansainväliset alumnit eivät vielä ole saaneet kutsukirjettä rekisteriin, mutta kehitystyö on käynnissä.

Alumnitoimintaa toteutetaan myös kohdennetusti, esimerkiksi seikkailu alumnit. Seikkailukasvatuksen opintoihin eri  rooleissa osallistuneiden alumnitoiminta on myös käynnistymässä.

Alumnitoimintaan osallistuminen kannattaa

“Verkostoitumalla oman korkeakoulun ja sen alumnien kanssa, saa aikaan ammattialojen keskinäistä ja niiden välistä ristiinpölytystä”, Sanna kuvailee.

Alumnirekisterin tietoja voidaan hyödyntää myös etsittäessä koulutusalojen kehittämisestä kiinnostuneita alumneja.

“Opintojen aikana alumnitoimintaan tutustuminen tukee verkostoitumista valmistumisen jälkeen. Työnantajat arvostavat työntekijöitä, joiden ammattilaisverkostot ovat laajoja ja monimuotoisia. Valmistuneen kannalta verkostot auttavat työllistymisessä ja oman opintojen jälkeisen uran rakentamisessa”, Sanna muistuttaa.

Valmistuvat opiskelijat saavat Humak alumnipinssin valmistumisjuhlassa tai voivat noutaa sen kampuksen opintotoimistosta.

Humak pitää alumneihinsa yhteyttä muun muassa uutiskirjeellä. Alumnien uutiskirjeessa kerrotaan Humakin kuulumiset, esitellään uratarinoita ja tiedotetaan tapahtumista sekä lisäkoulutusmahdollisuuksista. Humakin avoimen AMKin opintoihin osallistuminen on alumnina myös edullisempaa.

Lähikuva Humakin alumnipinssistä. Pinssi on oranssi, jossa on kultaiset reunat, kultainen seppele ja teksti "Humak alumni" ja viisi tähteä.
Humakin alumnipinssi annetaan tutkinnosta valmistuneelle.

Alumnitoiminnassa tapahtuu nyt ja jatkossa – vinkkejä kalenteriin

“Järjestämme säännöllisiä verkkotapahtumia, alumnitapaamisia ja kehittämispäiviä. Uutiskirjeessä kerromme alumnikuulumisia ja koulutusten Facebook-ryhmissä jaamme tapahtumatietoa sekä kiinnostavia työmahdollisuuksia”, Sanna Nieminen kuvaa toimintaa.

Humak tarjoaa alumneille lukuisia mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa. Verkkotapahtumien ajankohdat ja tapahtumat löytyvät Humakin FB-sivulta kohdasta tapahtumat.

Sannan vinkkejä alumnien kalenteriin:

  • Alumniaamukahvit joka kuun ensimmäinen torstai. Seuraavat alumniaamukahvit ovat 4.3, 1.4, 6.5.2021.
  • Webinaariclubit 3 kertaa vuodessa. Seuraava toteutuu huhtikuussa 2021.
  • Humakin alumnien tapaaminen Jyväskylässä “Nuori 2021″” -tapahtuman aikaan syyskuussa 2021

Humak tarjoaa alumneilleen monenlaisia kehittäjän ja yhteistyön mahdollisuuksia

Humak opiskelijat kehittävät koulutusten sisältöä ja tekevät erilaisia opinnäytetöitä. Lisäksi opinnäytetyötilauksia ja harjoittelupaikkoja kaivataan runsaasti.

  • Julkaise harjoittelu- tai työpaikkailmoitus opiskelijoille. Työpaikkojen ilmoittaminen siirtyy pian Tuudoon, seuraa uutisointia aiheesta.
  • Tilaa opinnäytetyö https://www.humak.fi/innovaatiopalvelut/opiskelijaprojekti/
  • Osallistu opiskelijatöiden kyselyihin tai haastatteluihin, lisätietoja esim. Facebook ja LinkedIn.

Alumnit voivat osallistua erilaisiin kehittämistehtäviin oman kiinnostuksen mukaan.

  • Kehitämme parhaillaan harjoitteluohjaajakoulutusta verkkoon. Oletko kiinnostunut kehittämään koulutusta kanssamme?
  • Tule mukaan alumnikehittäjät verkostoon. Alumnikehittäjät ovat mm. suunnitelleet alumniaamukahvit ja webinaariclubi -konseptit, joita toteutetaan lv. 2020-21. Ryhmä toimii verkossa ja mukana on alumneja kaikilta koulutusaloilta.
  • Jos haluat kertoa omasta urapolustasi tai antaa haastattelun omasta urastasi Humak koulutuksen jälkeen ota yhteys viestintää viestinta@humak.fi
  • Tutkintokoulutusten alkaessa syksyllä kaipaamme alumnien videotervehdyksiä ja vierailuja.

Tilaa tästä Humakin alumniuutiskirje

Ollaan yhteyksissä!

Lisätietoja kaikista kehittämisen mahdollisuuksista ja yhteistyöstä saat alumnikoordinaattorilta, lehtori Sanna Nieminen p. 040 349 366, sanna.nieminen@humak.fi

Sanna  Nieminen toimii Humakissa päätoimisena lehtorina ja lisäksi vastaan alumnikoordinaattorina Humakin alumnitoiminnan sisällöstä. Alumnitoimintaa tekevät useat henkilöt viestinnästä ja tietohallinnosta. Kaikista koulutuksista on myös nimetty yhteyshenkilöt (kulttuuri, tulkkaus, yhteisöpedagogi, seikkailu, kansainvälisyys) ylläpitämään toimintaa verkossa ja kokoamaan alumneja yhteen.

Teksti: Sanna Nieminen, Marika Stam.
Kuvat: Humak viestintä.

Keltapohjainen kapea ja leveä tekstibanneri alumni Humak.
Klikkaa banneria yllä siirtyäksesi Humakin verkkosivujen alumnisivulle.