Alumnitapaaminen keräsi Humakista valmistuneita Jyväskylään

Piirrettyjä eri värisiä ja erilaisia kukkia kasvaa maassa.

Humak järjesti tutkinnoistaan valmistuneille alumnitapaamisen Jyväskylässä huhtikuun viimeisellä viikolla. Iltatilaisuus järjestettiin samanaikaisesti kaupungissa järjestettyjen valtakunnallisten nuorisotyön päivien kanssa. Alumnitapahtuma keräsi paikalle lähes 60 Humakista valmistunutta.

Humak kouluttaa kulttuurituottajia, tulkkeja ja yhteisöpedagogeja ympäri Suomea AMK- ja ylempi AMK -tutkinnoissa.  Alumni tarkoittaa tutkinnosta tai tutkinnoista valmistunutta. Humakissa on monia tupla-alumnejakin ja moni alumni on myös työllistynyt Humakiin erilaisiin tehtäviin.

Ihmisiä istuu ravintolapöydissä tunnelmallisesti valaistussa salissa.
Humakin alumnitapaamisessa Jyväskylässä vaihdettiin kuulumisia, verkostoiduttiin ja pelattiin myös Humak-bingoa.

Alumnitapaamiseen oltiin varsin tyytyväisiä. Hyvän ruuan ja pienen ohjelman lomassa vaihdettiin kuulumisia ja tutustuttiin humakilaisten kesken.

Koulutuspäällikkö Reijo Viitanen kertoi Humakin kuulumisia ja tulevaisuuden näkymistä koulutuskentällä.

Mies puhuu mikrofoniin ravintolasalissa, katossa iso valaisin, taustalla oranssi Humak-teemainen pöytäliina ja taustakuvio heijastettuna isolle ruudulle, ihmisten selkiä kun he kuuntelevat puhujaa.
Opiskelijoiden tuntemuksista muun muassa opiskelusta korona-aikana kertoi alumneille yhteisöpedagogiopiskelija Mika Huotari. Häntä haastatteli lehtori Minna Rajalin.

Alumnitapaamiset mahdollistavat kohtaamisen ja yhteenkuuluvuuden tunteen

“Alumnitapaaminen onnistui loistavasti ja tunnelma oli mukavan rento. Yhdessä nautittu kevyt illallinen, puheensorina ja ilo täydensivät illan. Alumnitapaamiset mahdollistavat eri tavoin Humakkiin sitoutuneiden alumnien kohtaamisen”, kertoo illan juontanut lehtori ja Humakin alumnikoordinaattori Sanna Nieminen.

Juuri kohtaamisesta löytyy humakilaisen alumnitoiminnan ydin. “Kaikki saavat olla toimijoita vuoropuhelussa Humakin kanssa. Meitä yhdistää humakilainen arvomaailma yli koulutusrajojen ja vuosien”, Sanna lisää.

Verkostoitumista ja keskustelua on pidetty yllä jo muutaman vuoden alumnien verkkoaamukahveilla. Suuren suosion saavuttaneet alumniaamukahvit tulevat jatkumaan. Vuoden viimeiset etäkahvit pidetään torstaina 5.5.2022 klo 8.15 Humakin FB-tapahtumana.

Kaksi naista juttelee kääntyneinä takanaolevilleen, toinen hymyilee leveästi Humak-lippalakki päässään, sisätilakuva.
Alumnitapaamisen tärkeinä anteina pidettiin mahdollisuutta keskusteluille ja kuulla toisten uratarinoita.

Tulossa toimijatorimainen verkostoitumistapahtuma

Seuraavaksi alumnitoiminnassa on kaavailtu toimijatorin kaltaista verkostoitumistapahtumaa Helsinkiin. Siellä alumneille olisi jälleen mahdollisuus esitellä osaamistaan ja verkostoitua.

Alumneista koostuva alumnityöryhmä työstää parhaillaan mentorirointimallia, johon työhön on kutsuttu mukaan myös Humakin opiskelijakunta HUMAKO.

“Alumnitoiminta tulee kehittymään entistä näkyvämmäksi myös alumnitoiminnan verkkosivujen laajentuessa. Eli nyt jos koskaan Humakista valmistuneiden kannattaa päivittää omat tiedot alumnirekisteriin ja seurata mitä alumnitoiminnassa tapahtuu”, Sanna Nieminen kertoo.

Tilaa alumniuutiskirje / ilmoittaudu mukaan Humakin alumnitoimintaan

Teksti ja kuvat: Marika Stam.
Vaakabanneri, jossa tekstinä ja kuvituksena vierekkäin vasemmalta oikealle HUMAK oranssi sydän ja Alumnit.