Lauri Kuiko vieraili Humakissa

Kaarinan lukion toisen vuosikurssin opiskelija Lauri Kuiko halusi viettää TET-päivänsä Humakissa tutustuen korkeakouluun ja Humakissa opiskeluun. Lauria kiinnosti nähdä paikan päällä, miten Humakissa toimitaan ja vieraili Turun TKI-keskuksessa isäntänään Humakin viestintäpäällikkö Jarmo Röksä eilen tiistaina.

– Tarjoamme mielellämme TET-harjoittelijoille mahdollisuuden käydä tutustumassa Humakiin tai tutustua työelämään täällä Turun TKI-keskuksella. Meillä on ollut aikaisemmin peruskoululaisia tetissä ja Lauri oli ensimmäinen opiskelija. Annoin Laurille tehtäväksi osallistua tarkkailijana tavalliselle oppitunnille ja sen jälkeen pukea sanoiksi sen, millä tavoin lukiolainen kokee ammattikorkeakoulussa ja erityisesti Humakissa opiskelun, Röksä kertoo.

”AMK-opiskelu positiivisella tavalla erilaista”

Lauri pääsi seuraamaan kulttuurituottajaopiskelijoiden markkinointikurssia. Päivän teemana oli markkinointisuunnitelman laatiminen. Aamupäivä alkoi 90 minuutin pituisellateoreettisemmalla osuudella teemasta, mutta puoliltapäivin oppitunti muuttui Humakille tyypilliseksi työelämäläheiseksi oppimiseksi, jossa työelämän edustajat saapuivat tunnille esittelemään toimintaansa ja antamaan näille parin-kolmen hengen opiskelijatiimeissä tehtävän noin kahden opintopisteen laajuisen toimeksiannon. Opintopiste vastaa Humakissa noin 27 tunnin työskentelyä. Organisaatioiden edustajia tuli mm. SPR:stä ja Varsinais-Suomen elokuvakomissiosta.

– Logomo osoittautui isoksi paikaksi. Olin ensimmäistä kertaa Logomolla ja suoraan sanottuna minulla ei ollut hajuakaan, minne minun kuuluisi mennä. Puolen tunnin haahuilun jälkeen löysin perille. Logomo Byrå on todella hieno ja moderni paikka, Lauri kertaa ensikosketustaan TKI-keskuksen tiloihin.

Lauri Kuiko kertoo, että saapuminen uuteen paikkaan jännitti aluksi, mutta se karisi heti pois, kun osoittautui, että humakilaiset olivat varsin helposti lähestyttävää porukkaa. – Paikkana Humakin TKI-keskus on erittäin siisti ja avoin. Säkkituoleja on melkein joka puolella ja ne näyttivät varsin houkuttelevilta. Teki mieli vain mennä löhöilemään semmoiseen pariksi minuutiksi, Lauri kuvaa ensi ajatuksiaan saapumisesta Humakiin.

Markkinointitunnilla Lauria pisti silmään erityisesti luokan ystävällinen ja avoin ilmapiiri. Vaikka Laurille sattui tällä kertaa luentomainen oppitunti, niin opiskelu vaikutti kuitenkin hyvin erilaiselta lukio-opiskeluun verrattuna. – Minulle kerrottiin, että yleensä opiskelijat osallistuvat enemmän tuntien sisältöön. Päivälleni sattui vain enemmän teoriapainoitteinen tunti. Mutta myöhemmin tunnille saapui työelämän edustajia antamaan opiskelijoille toimeksiantoja. On erittäin hienoa, että esim. Skanssi ja Mylly olivat mukana antamassa markkinointitehtäviä opiskelijoille, sillä tekemällähän oppii parhaiten, Lauri pohtii kokemaansa. Myös luokkahuoneet tuolit tuntuivat lukioluokan tuoleja mukavimmilta ja Lauri kertoo myös oppineensa paljon lisää markkinoinnista.

Humak, Turku, TKI-keskus
Lauri Kuiko (oik. alhaalla) kirjoittamassa TET-päivänsä kokemuksista Humakin Turun TKI-keskuksessa. Ylhäällä TKI-henkiöstön työskentelytilat ja etualalla ylhäällä opiskelijoiden itselleen sisustama oleskelunurkkaus.

Yhteisöpedagogiopinnot kiinnostavat

Vaikka Lauri osallistuikin kulttuurituotannon oppitunnille, häntä itseään kiinnostaa oppilaitoksen yhteisöpedagogiopinnot. Isäntänä toiminut Röksä kertoi Laurille opiskelusta Humakin eri kampuksilla ja kertoi opintoväylästä kohti ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Tämä oli Laurille tuttua Humakin esitteestä, mutta keskustelu Röksän kanssa syvensi asiaa.

– Hain alun perin TET-paikkaa Humakiin, koska näen itseni opiskelemassa siellä tulevaisuudessa. Humak sopii sellaisille ihmisille jotka ovat esim. kiinnostuneet nuorisotyöstä ja muutenkin haluavat olla työssään tekemisissä ihmisten kanssa – niin kuin minä. Vierailu oli erittäin hyvä kokemus ja olisin mielelläni ollut täällä kauemminkin kuin yhden päivän. Kokemukseni antoi minulle selvän suunnan, että mitä haluan tehdä lukion jälkeen, Lauri summaa vierailunsa antia.

Artikkeli perustuu Lauri Kuikon TET-päivänsä päätteeksi kirjoittamiin huomioihin vierailusta Humakin Turun TKI-keskuksessa.

Avoimet ovet Turun Humakissa

Humak järjestää avoimet ovet yhteisöpedagogi (amk) – ja/tai kulttuurituottaja (amk) -opinnoista kiinnostuneille Turun kampuksellaan Harjattulassa 5.3.2015 kello 10 – 12 välisenä aikana. Syksyn yhteishaussa on Turkuun haettavissa seuraavia opiskelupaikkoja:

  • Yhteisöpedagogi (amk, päivätoteutus 45 aloituspaikkaa)
  • Yhteisöpedagogi (amk, monimuotototeutus, ent. aikuiskoulutus, 25 paikkaa). Seuraava monimuotototeutus Turussa järjestetään tämän hetkisten tietojen mukaan vasta vuonna 2018.
  • Kulttuurituottaja (amk, päivätoteutus, 18 aloituspaikkaa)

Lue lisää avoimista ovista ja ilmoittaudu.