Ammattikorkeakoulujen rehtorit ja opiskelijakunnat vetoavat opiskelijoihin koronaviruksen leviämisen pysäyttämiseksi

Sininen tausta, jonka edessä tummahiuksinen mies maski kasvoillaan. Kuvan päällä teksti

Koronavirustilanne pahenee Suomessa nopeasti. Tartuntaketjuja on todettu myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden parissa. Tämä on johtanut etäopetuksen lisäämiseen ja jopa kampusten sulkemisiin eri paikkakunnilla.

Monet tartunnoista ovat peräisin tapahtumista, joihin on vapaa-aikana kokoontunut paljon opiskelijoita. Ammattikorkeakoulujen rehtorit ja opiskelijakunnat muistuttavat nyt opiskelijoita vastuullisesta käyttäytymisestä.

Tartuntaketjujen takia korkeakoulujen opetus on jouduttu keskeyttämään ja kampukset sulkemaan usealla paikkakunnalla. Viime viikon ja viikonlopun tartuntaketjujen vuoksi on suljettu Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Vaasan ammattikorkeakoulu kokonaisuudessaan sekä Novian Vaasan ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampukset.

Humak siirtyy 12.10.2020 – 31.10.2020 väliseksi ajaksi laajennettuun etäopetusvaiheeseen turvatakseen vain lähiopetuksena toteutettavien opintojaksojen ja peruspalveluiden tarjoamisen.

Isoihin tapahtumiin osallistumista tulisi välttää

Jotta koronavirustartuntojen leviäminen saadaan jatkossa estettyä, jokaisella kampuksilla työskentelevällä ja opiskelevalla on iso vastuu oman käyttäytymisensä osalta.

Isompiin tapahtumiin osallistumista tulee nyt välttää. Samoin tulee noudattaa ohjeita turvaväleistä, maskeista ja hygieniasta.

Nämä ovat ainoat tavat varmistaa, että ammattikorkeakoulut pystyvät tarjoamaan lähiopetusta myös jatkossa. Opetus kampuksilla on osa yhteisöllisyyttä, jota poikkeusaikoina on kaivattu.

Me kaikki voimme omilla toimillamme vähentää riskiä, että kampuksia ei jouduta koronan vuoksi sulkemaan.

Jukka Määttä, rehtori Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Ilmari Kallius, hallituksen puheenjojtaja, opiskelijakunta HUMAKO


Jk. Jos koronatilanne huolettaa sinua, voit olla yhteydessä omaan valmentajaasi tai lähettää sähköpostia korona@humak.fi.