Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat uudistuvat vuoteen 2020 mennessä. Valintauudistuksen kehittämishankkeen yhteydessä on avattu valtakunnallinen Ammattikorkeakouluun.fi / Yrkeshogskolestudier.fi -sivusto.

Uuden verkkosivuston ensisijaisena tarkoituksena on tiedottaa opiskelijavalintojen uudistusta koskevista päätöksistä ja digitaalisen valintakokeen toteuttamisesta. Sivustolla esitellään myös ammattikorkeakoulujen opetusaloja ja koulutustarjontaa sekä tiedotetaan korkeakoulujen järjestämistä hakuinfoista.

Ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta löytyvät tiedot suomen- ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulututkintojen opiskelijavalinnoista. Kuvattuna on jo syksyn 2019 yhteishaussa käyttöön otettava digitaalinen AMK-valintakoe. Sivusto täydentyy valintauudistustyön edetessä.

Opintopolku.fi säilyy koulutustarjonnan ja hakemisen sivustona

Vuosia käytössä ollut Opintopolku.fi -sivusto toimii jatkossakin koulutustarjonnan kuvauksien ja opiskelijaksi hakemisen -verkkosivustona. Ammattikorkeakoulujen osalta opintopolusta on luettavissa tutkintokoulutuksen lisäksi tietoja myös avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta.

Englanninkielisten ja (ylempi AMK) -tutkintojen kuvakset sekä tiedot opiskelijavalinnoista ovat toistaiseksi luettavissa ammattikorkeakoulujen omilta verkkosivuilta ja Opintopolku.fi -palvelusta.

#ammattikorkeakouluun -kampanjassa keväällä humanistinen ja kasvatusala sekä kulttuuriala

Ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla esitellään kampanjamuotoisesti eri koulutusalojen valtakunnallista opetustarjontaa. Keväällä 2019 vuorossa ovat Humakin tarjonnassa olevat humanistisen alan ja kasvatusalan ammattikorkeakoulututkinnot sekä kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnot.

#ammattikorkeakouluun -kampanjassa Instagramissa @ammattikorkeakouluun voi seurata, miltä opiskelu ammattikorkeakoulussa näyttää. Kampanjaesittely eri aloista jatkuu syksyllä 2019.

Avoimia webinaareja valintauudistuksesta

Sivustolla tiedotetaan opiskelijavalintauudistuksesta ja tiedostustilaisuuksista.

  • Perjantaina 17.5. klo 9-10: avoin webinaari aiheesta AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto. Webinaari on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille ja se järjestetään Adobe Connectissa (Osallistu webinaariin tästä linkistä). Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua. Webinaaritallenne lisätään Ammattikorkeakouluun.fi -sivustolle webinaarin jälkeen.

Seuraa uutisointia Ammattikorkeakouluun.fi -sivustosta ja opiskelijavalinnoista:
@ammattikorkeakouluun (Instagram, Facebook)
@ammattikorkeaan (Twitter)