Jo 35 maahanmuuttajaa on työllistynyt Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak), Turun kaupungin ja Citywork Turku Oy:n maahanmuuttajien työllistymistä ja yrittäjyyttä edistävän Baana -hankkeen ansiosta.

—Baanan kautta maahanmuuttajia on työllistynyt esimerkiksi aurinkopaneelien asennustöihin sekä siivous, rakennusapu-, muutto- ja elintarviketuotantotöihin, kertoo hankkeen projektipäällikkö Anna Pikala Humakista. Pikala on tyytyväinen hankkeen lyhyessä ajassa saavuttamiin tuloksiin.

Baanaa pitkin työelämään

Varsinais-Suomessa toteutettava hankkeen tiimoilta Turun Skanssiin avattu Baana-piste avattiin lokakuussa 2016. Baana-pisteessä neuvotaan ja koulutetaan maahanmuuttajataustaisia työnhakijoita työnhakuun ja yrittäjyyteen sekä rakennetaan yhdessä yritysten kanssa perehdytyspaketteja. Ensimmäisten toimintakuukauksien aikana pisteessä on vieraillut yli 250 maahanmuuttajataustaista työnhakijaa.

—Perehdytyspakettien avulla madalletaan ennakkoluuloja palkata maahanmuuttajataustainen työnhakija ja helpotetaan monikulttuurista kohtaamista. Tarve palveluille on ollut suuri.  Myös yritykset ovat lähteneet innolla mukaan. Jo viisi yritystä tekee aktiivista yhteistyötä kanssamme, Anna Pikala kertoo hankkeen tuloksista.

Pikala on mielissään hankkeen saamasta palautteesta sekä työnantajien edustajilta että maahanmuuttajilta. Erityisesti Pikalaa lämmittää erään työnhakijan palaute, jossa Baanaa verrataan puuttuvaksi linkiksi maahanmuuttajien työllistymisessä.

—Palautteen antajan mielestä Baana-hanke on parasta, mitä Varsinais-Suomessa voi maahanmuuttajien työllistymisessä tapahtua, Pikala kertoo.

Tupaantuliaiset asiakkaille ja yhteistyökumppaneille 16.2. klo 9-10:30

Baana-pisteen tupaantuliaisia vietetään to 16.2. klo 9.00-10.30 yhteispalvelu Monitorissa, kauppakeskus Skanssin 2. kerroksessa. Tapahtumaan on ollut ennakkoilmoittautuminen.

Tupaantuliaisissa ovat paikalla tiimin työntekijät, maahanmuuttajien työllistämisen kanssa tekemisissä olevia toimijoita sekä asiakkaitamme, joita voi haastatella heidän kokemuksistaan.

Mikäli olet median edustaja, ota mielellään yhteyttä jo etukäteen, niin etsimme sinulle sopivan haastateltavan ja tarvittaessa tälle tulkin.

Baana-hankkeen tupareiden ohjelma

  • 9.15 Tervetuloa, Baana-hankkeen projektipäällikkö Anna Pikala
  • 9.20 Baanan asiakkaiden kokemuksia työllistymisestä Ahmed El Baset, Iana Kubyshkina, Mostafa Hazzaa Saadoon Al-Muradi ja Ahmed Hazzaa Al-Muradi
  • 9.30 Baanan asiakasyritys Cleantime Oy:n kokemuksia maahanmuuttajien työllistämisestä, toimitusjohtaja Pasi Neva
  • 9.35 Yhteispalvelu Monitori esittäytyy, palvelupäällikkö Raimo Oksa
  • 9.45 Aamupalaa ja seurustelua

Lisätietoja tapahtumasta antaa 

Aurinkoisin terveisin,

Anna Pikala,
Projektipäällikkö, maahanmuuttajien työllistymistä edistävä Baana-hanke
https://www.facebook.com/Baanalla/
Humanistinen ammattikorkeakoulu
Logomo, Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
020 7621 246 / anna.pikala@humak.fi

Baana-pisteen taustalla on syyskuussa 2016 käynnistynyt kolmivuotinen ESR-hanke ”Baana – verkostomainen rekrytointimalli maahanmuuttajien työllistämiseen”, jonka päätoteuttajana on Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak).

Lisäksi hanketta ovat tekemässä henkilöstövuokrausyritys Citywork Turku Oy, Turun kaupunki ja paljon yhteistyökumppaneita. Jotta pysyt Baanalla mukana, tykkää meistä Facebookissa – meillä on jo yli seitsemänsataa tykkääjää: https://www.facebook.com/Baanalla/

Etusivun nostokuvassa Baana-hankkeeseen osallistuvia maahanmuuttajia osallistumassa hygieniapassikoulutukseen.

Baana Humak
Verkosto rakentaa yhdessä Baanaa.