Biisisanoittamon luontoaiheinen kilpailu esillä Uutisaamussa

Banneri oranssilla taustalla. Teksit Biisisanoittamo loves Beetles life ja Biisisanoituskilpailu. Kuvassa keskellä liila kovakuoriainen.

Uutisoimme 12.3. biisisanoittamon ja Beetles LIFE -hankkeen yhteistyössä järjestämästä kilpailusta, jossa etsitään tarinoita Suomen uhanalaisesta luonnosta. Kilpailuun lähetettävien sanoitusten aiheina voi olla Suomen uhanalaisten eläin- ja kasvilajien lisäksi myös luonnon monimuotoisuus tai vaikka lajien toiminta laajemmin ekosysteemitasolla.

Myös Mtv noteerasi Biisisanoittamon kilpailun 11.5. maanantain Uutisaamu-ohjelmassaan. Kilpailua käsittelevässä segmentissä toimittaja Mika Tommola haastattelee vantaalaisen metsän siimeksessä Humakin yhteisöpedagogiopiskelija Mira Steniä ja kulttuurituotannon opiskelija Margit Ojaniemeä.

Haastattelun aikana uhanalaisiksi punahärö-kovakuoriaisiksi pukeutuneet Mira ja Margit kertovat tarkemmin mm. Beetles LIFE -hankkeesta ja kovakuoriaisten elinolojen parantamisesta. Lopuksi Margit esittää ukulelella säestetyn teemaan sopivan laulun.

Katso video täältä.

biisisanoittamon-kilpailu-kovakuoriaiset-beetles-life.
Beetles LIFE -hankkeen kohteena olevien kovakuoriaislajien elinympäristöjen hoito auttaa myös satoja muita metsälajeja ja turvaa luonnon monimuotoisuutta.

Osallistu Biisisanoittamon kilpailuun!

Biisisanoittamon kilpailuun voi osallistua kuka tahansa, joko yksin tai ryhmässä. Genre on vapaa, eikä aiempaa kokemusta tarvita.

Voittajasanoitus sävelletään ja sovitetaan ammattilaisten toimesta. Valmis kappale julkaistaan Spotifyssa ja se saa kantaesityksen Luontokeskus Haltiassa Suomen luonnonpäivänä 29.8. Kilpailun tuomareina toimivat retkeilyyn erikoistunut tietokirjailija Jouni Laaksonen, retkeilytoimittaja ja -kirjailija Joel Ahola sekä laulaja ja lauluntekijä Riikka Keränen.

Kilpailu päättyy 31.5., joten ehdit vielä osallistua! Kilpailun sääntöihin ja palkintoihin voit tutustua tarkemmin Biisisanoittamon sivuilla. Valmiit sanoitukset palautetaan kilpailua varten luodulla Lyyti-lomakkeella.

Kilpailun järjestäjät ja Beetles LIFE -hanke

Sanoituskilpailun järjestäjänä toimii Humanistinen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Metsähallituksen, Beetles LIFE-hankkeen, Natura 2000:n, EU:n LIFE-ohjelman, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sekä Helsingin yliopiston kanssa. Kilpailun toteuttamiseen on saatu EU LIFE-hankerahaa.

Beetles-LIFE on monipuolinen suojeluhanke, joka auttaa kahdeksaa uhanalaista kovakuoriaislajia ja ennen kaikkea niiden elinympäristöä, jossa elää satoja, tuhansia muitakin lajeja. Hankkeen kohdelajeista kerrotaan taiteen, kasvatuksen, median ja leikkimisen keinoin. Voit lukea tarkemmin hankkeen toiminnasta ja tavoitteista osoitteessa metsa.fi/beetleslife.