Turun seudun yrityksiä palvelevat organisaatiot tiivistävät yhteistyötään kasvuyrityksille suunnatuissa palveluissaan. Turun kauppakamari, Varsinais-Suomen Yrittäjät, Turun seudun julkisista yrityspalveluista vastaava Turku Science Park Oy ja Humanistisen ammattikorkeakoulun luovien alojen hautomo Creve juhlistavat 100-vuotiasta Suomea #sparraus100 -kampanjalla.

Yritysten kasvua tukevia palveluita tarjoavat organisaatiot Turku Science Park OyHumanistisen ammattikorkeakoulun CreveTurun kauppakamari ja Varsinais-Suomen Yrittäjät vastaavat maakunnassa virinneisiin kasvuhaluihin tekemällä entistä tiiviimpää yhteistyötä yritysten kasvun tukemiseksi. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi neljä toimijaa ovat antaneet kampanjalle nimen #sparraus100.

– Helmikuussa julkaistun Suomen Yrittäjien Pk-yritysbarometrin mukaan 39 prosenttia varsinaissuomalaisista pk-yrityksistä on mahdollisuuksien mukaan kasvamaan pyrkiviä. Haluamme yhdessä nostaa kasvun eteen tehtävän työn näkyvämmäksi ja tiivistää paikallista yhteistyötä, sanoo Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter.

Tarjolla laadukkaita mentorointipalveluja

Kampanjaan on liitetty laadukkaita mentorointipalveluita, joita siihen osallistuvat organisaatiot Turun seudulla tarjoavat. Varsinais-Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäpalvelu, Turun kauppakamarin kansainvälistyvien yritysten mentorointipalvelu, Creven Roadmap-pajat ja Turku Science Parkin Life Science -kiihdyttämö ja BusinessUp-ohjelma ovat esimerkkejä näistä palveluista.

– Kyse on pääsääntöisesti maksuttomista, sparraajan ja yrityksen kahdenvälisistä mentoroinneista joko erilaisten business-tapahtumien yhteydessä tai erikseen sovitusti. Esimerkiksi Business Campissa ja Shiftissä on jo toteutettu #sparraus100 -tempaukseen lukeutuvia palveluita, sanoo Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija Leena Janhila Crevestä

– Humak Creve käynnisti vuoden alusta kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääville luovien alojen yrittäjille maksuttomat Roadmap-pajat, joita toteutetaan tänä vuonna parille kymmenelle yritykselle. Pajoissa pääsemme konkreettisesti rakentamaan askelmerkkejä kansainvälistymiseen. Palaute pajoista on ollut pelkästään positiivista juuri konkretiansa ansiosta. Yritykset kiittelevät, että saavat pajasta tuloksena heille laaditun työkalun, jossa on huomioitu niin toimenpiteet, aikataulu kuin resurssitkin, kertoo .

Turun seudun kunnissa toteutetaan kuluvan vuoden aikana lukemattomia Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen kytkeytyviä tapahtumia. #sparraus100-kampanjalla juhlavuosi halutaan ulottaa yksittäisten kuntalaisten ohella myös seudun yrityksiin. Sparrausten piirissä tulee vuoden 2017 aikana olemaan yhteensä satoja yrityksiä.

– Tempauksen lomassa mietimme mahdollisuuksia ja tarvetta yhteisen, alueellisen ja usean organisaation yhteistyöhön perustuvan mentorointi- ja koulutusohjelman rakentamiselle, Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve kertoo.

– Sote- ja maakuntauudistuksen myötä arviolta puolet kuntien tehtävistä siirtyy maakunnille. Tämä antaa kunnille mahdollisuuden keventää hallintoa, karsia rönsyjä ja keskittyä olennaiseen. Nyt moni organisaatio tarjoaa palveluja yrityksille, joten tähän on toivottavasti tulossa selkeyttä, hän jatkaa.

#sparraus100

 

Lisätietoja Creven kampanjasta:
Leena Janhila, Humak Creve, p. 020 7621 397