Raaseporin linnan valaisevat Jenni Pystynen/Paula Lehtonen Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Lue lisää Lights On! - hankkeesta

Neljä historiallista kohdetta pukeutuu parhaimpiinsa Suomen luonnon päivänä 26.8., kun satavuotista Suomea juhlistetaan valoteemaisilla tapahtumilla Raaseporin linnassa, Kuusiston piispanlinnan raunioilla Kaarinassa, Rapolan linnavuorella ja Voipaalan kartanolla sekä Helsingin edustalla Vallisaaressa, Suomenlinnassa ja Lonnassa.

Metsähallituksen ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Lights On! -hanke haluaa herättää historialliset linnat ja linnoitukset eloon ja valoon, ja tehdä niitä tunnetuksi ja innostaa ihmisiä viihtymään niissä. Lights On! -hanke on toteuttanut tapahtumat yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Kaikkiin päivän tapahtumiin on vapaa pääsy. Hankkeeseen liittyvät myös Virossa muinaislinnoilla ja kartanonpuistossa vuosien 2017 ja 2018 aikana järjestettävät tapahtumat.

Valotaideteoksen maailmanensi-ilta, salaisuuksien arkun poltto, joogaa lyhtyjen valossa vai otsalamppupiknik luonnon helmassa?

–Näiden 26.8. tapahtumien ideointiin, valmisteluun ja toteuttamiseen on osallistunut kahden vuoden aikana Lights On! -hankkeen puitteissa lukuisa joukko yhteistyökumppaneita ja humakilaisia, sekä opiskelijoita että henkilökuntaa, kertoo Humakin asiantuntija Nina Luostarinen.

Reflection of History

Raaseporin linnassa Länsi-Uudellamaalla Suomen luonnon päivän ja muinaistulien yön 26.8. tapahtuma alkaa kello 19, ja se huipentuu illan pimetessä, kun kansainvälisen valotaidekilpailun voittaneet valotaiteilijat Jenni Pystynen ja Paula Lehtonen, äänisuunnittelija ja musiikin säveltäjä: Miki Brunou heijastavat “Reflection of History” -valotaideteoksensa linnan muuriin. Teoksen maailmanensi-ilta on klo 22. Teos esitetään myös klo 22.30, 23.00 ja 23.30. Sen lisäksi linnalle sytytetään pysyvä valaistus.

Valot syttyvät Raaseporissa
Lights On! -hankkeen tapahtuma Suomen luonnon päivänä Raaseporissa

Illan aikana joki valaistaan kelluvin valoin, eläydytään tarinoihin ja kokeillaan valomaalausta. Voit saada itsestäsi unohtumattoman kuvan osana valomaalausta ja eläytyä Humakin opiskelijoiden luomiin äänimaailmoihin.  Katso kaikki Raaseporin linnan tapahtumat ja aikataulu

Raaseporin lisäksi Humak osallistuu Suomen luonnon päivän juhlintaan kolmessa muussa kohteessa.

Rapola palaa. Muinaisen linnavuoriketjun keskuspaikka Rapola juhlii ja karkeloi elokuun illassa, kun Voipaalan kartanon barokkipuistoon katetaan pitkä pöytä kaikkien evästää herkkupatojen ääressä. Illan huipentaa salaisuuksien arkun poltto Vanajavedellä. Kokon polttoa on mahdollista seurata Rapolanharjun näköalapaikalta.

Valon ja hiljaisuuden ilta Kuusiston piispanlinnan raunioilla Kaarinassa 26.8.2016 klo 18 – 22:30 tarjoaa kiireetöntä läsnäoloa, rauhaa ja hiljaisuutta, joogaa lyhtyjen valossa linnanraunioiden pihalla, metsämeditaatiokävelyä…

Lyhytpiknikille luonnon helmaan. Helsingin edustan päiväretkikohteet Vallisaari, Suomenlinna ja Lonna kutsuvat lyhtypiknikille luonnon helmaan, kuulemaan kuorojen upeita esityksiä suomalaisen luonnon kunniaksi sekä tutustumaan saaren saloihin.

–Ottakaa mukaan oma otsalamppu, led-lyhty ja mahdolliset piknikeväät, kehottaa Luostarinen, ja lupaa, että jos sää sallii, Kauppatorille asti voi näkyä jotain suurta ja valkoista.

Suomen luonnon päivä ja muinaistulien yö vievät kohti satavuotiaan Suomen syntymäpäivää – sadan päivän päästä on 6. joulukuuta 2017.

Tutustu 26.8. 2017 ohjelmiin ja tapahtumapaikkoihin

Raaseporin, Rapolan ja Kuusiston tapahtumat myös Facebookissa:

 

Etusivun kuvassa valomaalauspajojen satoa. Valomaalaus: Kirsi MacKenzie, Erkki PenttiläKuva: Jani Hannuksela

Sivun ylälaidan kuvassa kansainvälisen valotaidekilpailun voittaja Reflection of History -valoteoksen, jonka ovat tehneet valosuunnittelija Jenni Pystynen ja mediataiteilija Paula Lehtonen. Maailmanensi-ilta on Raaseporissa 26.8.2017.

Lue lisää kilpailusta