Ensiaputaitojen opiskelua luokassa ja metsässä.

National Outdoor Leadership Schoolin Wilderness First Responder (WFR) kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Koulutus toteutetaan yhteistyössä yhdysvaltalaisen Crossing Latitudes-organisaation ja Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa.

Varaa koulutuspäivät tammikuulle jo nyt ja ilmoittaudu kurssille. Kurssille voivat ilmoittautua kaikki siitä kiinnostuneet ja se soveltuu erinomaisesti luonto- ja eräpalveluiden parissa työskenteleville. Opintopaikkoja on rajoitettu määrä. Kurssi on avoin kaikille.

Adventure and Outdoor Education -koulutusohjelma on toteutettu läheisessä yhteistyössä Humakin ja Crossing Latitudesin kanssa, joka on NOLS ja NOLDS Wilderness Medicinen yhteistyökumppani.

Wilderness Medicine First Responder (WFR)

Kurssi soveltuu eräoppaille ja muille, jotka liikkuvat ryhmien kanssa luonnossa. Wilderness First Responder-koulutus tarjoaa työvälineet niin erämaissa tapahtuvien onnettomuuksien riskikartoitukseen ja ennaltaehkäisyyn kuin vaativien eräolosuhteissa tapahtuvien hoito- ja evakuointitoimenpiteiden suorittamiseen.

Koulutuksessa harjoitellaan varautumista erilaisiin onnettomuustilanteisiin tapausta simuloivien harjoitteiden kautta sekä opetetaan, kuinka tehdään kriittisiä päätöksiä haastavissa olosuhteissa. Puolet 80-tuntisesta kurssista koostuu käytännön taitojen harjoittelemisesta osallistujien taitoja haastavien tapausesimerkkien avulla.

Kurssi alkaa tammikuussa 2021

  • Toteutusaika: 4.1.-14.1.2021
  • Sijainti: Nurmijärven kampus, Kotorannantie 49, 05250 Kiljava
  • Kursimaksu: Opintomaksu on €1025.00 (USD $1165.00) henkilöltä. Maksu kattaa the NOLS Wilderness Medicine Medical Handbookin, the NOLS Wilderness Medicine harjoituskirjan, tuubihuivin potilaan hoiva-arvion tekemiseksi ja kurssin aikana käytettävät välineet. Kurssin suorittanut saa todistuksiksi CPR sertifikaatin sekä NOLS Wilderness Medicine international WFR sertifikaatin. Harjoituskirja lähetetään sinulle kurssimaksun suorittamisen jälkeen ilmoittamaasi osoitteeseen.
  • Kysymykset & ilmoittautuminen englanniksi: info@crossinglatitudes.com or Phone in USA: +1-406-585-5356
Kaksi naista lastoittavat maassa istuvan miehen murtunutta jalkaa.
Ensiapukoulutuksessa simuloidaan erämaassa sattuvia onnettomuuksia.

Lisätietoja Wilderness First Responder -kurssista:

Wilderness First Responder -kurssin informaatiolehtisen voit lukea tästä linkistä (johtaa ulkopuoliselle sivustolle. PDF-dokumentti).

Opiskelijat huolehtivat itse majoituksesta ja ruokailusta opintojen aikana. Humakin Nurmijärven kampuksella (Kiljavan opistolla) on mahdollisuus majoittua joko samassa rakennuksessa toimivassa hotellissa (71 euroa yö, sis. aamiaisen). Majoittua voi myös lähellä sijaitsevassa leirintä- ja caravan-alueella. Kampuksella on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun.

Turvallisuus koronaepidemian aikana on tärkeää. Ennen ilmoittautumista perehdy tarkkaan ilmoittautumissivulla olevaan videoon, jossa ohjeistetaan opiskelijoita turvalliseen toimintaan epidemian aikana.


Adventure and Outdoor Education in Humak

Seuraava haku Humakin the Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education (Community Educator, Bachelor of Humanities, 210 ECTS) koulutukseen on tammikuussa 2021. Koulutus on englanninkielinen.


Artikkelin pääkuva @humak_adventure Instagram tili, jossa voit seurata Humakin seikkailukasvatuksen opiskelijoiden arkea ja opetusta.