EUMASLI kouluttaa tulkkausalan kansainvälisiä osaajia

The flag of the European Union waving in the wind.

Haku alkaa 14.8.2020

EUMASLI on 90 opintopisteen laajuinen englanninkielinen maisteriohjelma, joka on suunnattu viittomakielen tulkeille. Kansainvälinen ja innovatiivinen koulutusohjelma tuo yhteen kääntäjiä ympäri Euroopan ja valmentaa opiskelijoita tulkkausalan tutkimuksen, kehittämisen, ja johtamisen tehtäviin.

EUMASLI-ohjelma on tarkoitettu suoritettavaksi kahdessa ja puolessa vuodessa, viimeistä lukukautta lukuun ottamatta osa-aikaisina opintoina. Koulutusohjelman aikana opiskelijat kehittyvät systemaattisiksi viittomakielen tulkkauksen teorian ja käytännön sovellusten asiantuntijoiksi.

Opiskelut koostuvat itsenäisestä opiskelusta, seminaareista ja oppilaitosten järjestämistä lyhyemmistä tapahtumista. Humanistisen ammattikorkeakoulun lisäksi EUMASLI-koulutuksen järjestäjinä toimivat Magdeburg-Stendalin ammattikorkeakoulu Saksasta sekä Heriot-Wattin yliopisto Skotlannista.

Haku kevään 2021 EUMASLI-ohjelmaan alkaa 14.8.

Hakuaika tammikuussa 2021 alkavaan EUMASLI-ohjelmaan alkaa 14.8.2020 klo 8.00 ja päättyy 28.8.2020 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu Opintopolun kautta.

EUMASLI-ohjelma sisältää jonkin verran matkustamista järjestäjäoppilaitosten välillä. Kansainvälisen koronavirustilanteen kehittymistä on mahdotonta ennustaa, joten koulutuksen järjestäjät ovat kehittäneet vaihtoehtoisia opiskelun keinoja matkustusrajoitusten varalle.

– Seuraava opiskelijaryhmä aloittaa tammikuussa 2021. Koronapandemian takia olemme varautuneet siirtämään tarvittaessa osan alkuvaiheen opetuksista verkkoon. Tästä on keskusteltu ja ideoita palloteltu järjestäjien sisäisessä online-kokouksessa, lehtori Liisa Halkosaari sanoo.

EUMASLI-ohjelma.
Kuva: Melinda Gimpel / Unsplash.

EUMASLI painottaa jatkuvaa kehittymistä

Liisa Halkosaaren mukaan EUMASLI-opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä koulutuksen sisältöön.

– Yhteinen eurooppalainen tutkinto nähdään tärkeänä ja opiskelijat toivovat, että sen toteuttamista jatketaan. Opiskelijat ovat myös nähneet hyvin kehittämistarpeet. Heidän huomioitaan otetaan jatkuvasti keskusteluun, ja niiden avulla koulutusta kehitetään jatkuvasti. Opiskelijoiden tarkat, rakentavat kommentit ovat kullanarvoisia esimerkiksi arvioinnin kehittämisessä, Halkosaari kertoo.

EUMASLI-ohjelma on ilmainen EU/ETA-alueiden opiskelijoille. Tarkempaa tietoa koulutusohjelman sisällöstä ja aikatauluista löydät EUMASLI:n verkkosivuilta. osoitteesta https://www.eumasli.eu/.

 

Banneri, jossa keltainen tausta ja teksti "Apply now to become a European Master in Sign Language Interpreting! The application period begins on 14 August at 8.00 (EET) and ends on 28 August at 15.00 (EET). " sekä sininen "Apply now"-painike.

Yhteystiedot

Liisa Halkosaari, lehtori
liisa.halkosaari@humak.fi / +358 400 349 392

https://www.humak.fi/en/uutiset/eumasli-unites-sign-language-interpreters-in-europe/