Glögit kumppaneille

Humakin Turun kampuksen toisen ja kolmannen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat järjestivät perjantaina 11.12. glögitilaisuuden kumppaneille. Tilaisuuteen saapui noin 60 eri yhteistyötahojen edustajaa. Glögitarjoilun lisäksi paikan päällä oli mahdollisuus tutustua Humakin koulutukseen ja Turun kampuksen toimintaan ja tavata eri vuosikurssien opiskelijoita.

Opiskelijat olivat järjestäneet kävijöiden iloksi myös ohjelmaa, kuten musiikkiesityksen, runonlausuntaa ja pieniä tehtäviä. Humakin esittelypisteellä oli mahdollisuus testata, kuinka itse selviytyisi opintojen labyrintistä, jossa kuljettiin lähtöpisteestä 210 opintopisteen kautta maaliin: työelämään.

Monilahjakkaat yhteisöpedagogit

Lehtori Anna Pikala oli tyytyväinen tilaisuuteen: “Opiskelijoiden toteuttamat glögien avausohjelma ja toimintapisteet näyttivät tosi hyvin toteen sen, kuinka monilahjakkaita meidän yhteisöpedagogiopiskelijamme ovat.”

Opiskelijat ja Turun kampuksen henkilökunta kävivät yhteistyötahojen edustajien kanssa vilkasta keskustelua sekä harjoittelupaikoista että erilaisista muista muodoista tehdä yhteistyötä. Kirsi Lehto, joka toimii Turun yliopistossa molekyyli- ja astrobiologian opettajana, tuntee yhteisöpedagogikoulutuksen hyvin tyttärensä opintojen kautta. “Voisin hyvin kuvitella yhteistyötä erilaisissa projekteissa ja harjoitustöissä”, Lehto sanoi. Pauli Pärkinen Turun Kylätalolta taas oli sitä mieltä, että opiskelijat sopisivat hyvin esimerkiksi harjoittelijoiksi yhdistykseen.

Erilaiset yhteistyökumppaneille suunnatut – ja heidän kanssaan järjestettävät – tapahtumat ovat opiskelijoille arvokas tilaisuus tutustua ihmisiin ja verkostoitua potentiaalisten tulevien työnantajien kanssa. Yhteistyökumppaneille tapahtumat ovat hyvä mahdollisuus tutustua opiskelijoiden tekemiin projekteihin, hakea ideoita omiin yhteistyöhankkeisiin ja löytää harjoittelijoita ja opinnäytetyöntekijöitä.

Aktiivisen kansalaisuuden ajokortti

Kolmannen vuoden opiskelija Satu Heinonen oli iloinen kiinnostuksesta omaa hankettaan kohtaan: “Oli hienoa huomata, miten Humakin Kylät ja koulut -hankkeeseen liittyvä syksyn aikana toteuttu pilotti, aktiivisen kansalaisen ajokortti, herätti kiinnostusta yhteistyökumppaneissamme. Sen toivottiin laajentuvan alakouluista myös laajemmalti yhteiskuntaan mm. toisen asteen koulutuksiin ja maahanmuuttajien kotouttamiseen.”

Iloista joulun aikaa!

Turun kampus on hiljentynyt viettämään ansaittua joululomaa, ja toivottaa Humakin opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä kaikille yhteistyökumppaneille iloista joulun aikaa ja intoa uuteen vuoteen!

 

Teksti: Riikka Peltonen

Haastattelut: Katariina Varjonen

Kuvassa ylhäällä: Yhteisöpedagogiopiskelijat Satu Heinonen ja Maria Salo esittelivät pisteellään aktiivisen kansalaisen ajokorttia.

Kuvat: Elina Aitoaho