Nyt on aika hakea Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutukseen Humakiin. Haku tammikuussa alkavaan koulutukseen on  5.9. – 19.9.2018. Humakin kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutus oli yksi Kansallisen koulutuksen arviointineuvoston auditointokohteista keväällä 2018. Arvioinnissa koulutukselle annettiin korkein laatuleima, joten hakemalla Humakiin, haet alan parhaimpaan mahdolliseen koulutukseen.

Hakuehtoina koulutukseen on soveltuva AMK-tutkinto sekä  kolmen vuoden työkokemus kulttuurialalta. Tutkinto eroaakin yliopistojen maisteriohjelmista siinä, että opiskelijoilla on takanaan runsaasti alan työkokemusta. Opiskelijat tuovat opintoryhmään mukaan oman kokemuksensa ja näkemyksensä alasta.

Voit tutustua tarkemmin hakukelpoisuuteen Opintopolku-palvelussa. Hakukelpoisuuden antaa kulttuurituottaja (AMK) tai kulturproducent (YH) tai muu soveltuva tutkinto.

Tämä tarkoittaa luonnollisesti, että kanssaopiskelijat tarjoavat hyvän mahdollisuuden verkottua laajasti eri kulttuurialan toimijoihin – Humakin opiskelijoiden lisäksi myös Metropolia Ammattikorkeakoulun yamk-opiskelijoihin, sillä osa koulutuksesta toteutetaan Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa. Huomaathan, että vaikka koulutukset tekevät yhteistyötä keskenään, on valintaprosessi eriytetty.

Koulutuksen opetuspaikkakunta on Helsinki ja opinnot sisältävät 2 – 3 lähiopetuspäivää kuukaudessa. Lähiopetuspäivät voit tarkistaa koulutuksen sivuilta. Opintojen laajuus on 60 opintopistettä ja voit opiskella sen 1.5 vuoden aikana. Opiskelu sopii erinomaisesti työn ohella suoritettavaksi. Koulutukseen valitaan 15 opiskelijaa. Opinnot suoritettuaan opiskelija voi hakea toimiin, johon edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa.

Hakuun liittyy ennakkotehtävä

Hakijan tulee palauttaa hakulomake – ja myös ennakkotehtävä viimeistään  hakupäivänä 19.9. 2018 klo 15.00 mennessä. Valitettavan usein hakijat unohtavat ennakkotehtävän arjen kiireissään ja tällöin seuraava mahdollisuus hakeutua koulutukseen on vasta vuoden kuluttua.
Hakulomake
Ennakkotehtävä

Ennakkotehtävä on karsiva ja sen hyväksyttävästi suorittaneet kutsutaan Humakin valintakokeeseen Ilkantielle Helsinkiin. Valintakokeet pidetään 1.11.2018.

Opinnot alkavat tammikuussa 2019.

Tarkemmat hakuohjeet, kelpoisuudet ja koulutuksen kuvaus

Syksyn yhteishaku 18 kutu yamk
Klikkaa Opintopolkuun suoraan hakukohteen sivulle klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Kulttuurituotannosta kirjoitettua

Mikäli mietit, millaisia kehittämistehtäviä opiskelijat toteuttavat opintojensa aikana ja kuinka opintoja voi hyödyttää oman työpaikan kehittämiseen, tutustu Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteisjulkaisuun. Kenties saat sieltä vinkkejä, mitä voisit tehdä omalle työnantajallesi.

Kehittämistehtävä on opintoihin kuuluva opinnäytetyö, joka usein on oman työpaikan tilauksesta toteutettu. Tehtävän toteuttamisessa apuna toimivat Humakin ja Metropolian asiantunteva henkilöstö. Kahden edellisen vuoden kehittämistehtävät löytyvät alle linkatuista Pia Strandmanin ja Pekka Vartiaisen toimittamista julkaisuista.

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutuksesta muualla Humakin sivuilla

Suorita sinäkin kulttuurituotannon ylempi AMK-tutkinto

Syvenevää tuottajuusosaamista