Humak hiljentyy joulunviettoon – Valmistujaisia juhlittiin 17.12 verkossa

Piirretty puunoksa, jonka päällä on neljä lintua: yksi iso ja kolme pientä.

Kun vuosi 2021 lähenee loppuaan, on taas kerran aika viettää loppuvuoden valmistujaisjuhlaa. Tällä kertaa Humakissa etäajalle tyypillisesti juhla striimattiin YouTuben kautta verkkovälitteisesti. Valmistuneita juhlittiin puheilla sekä vuoden opinnäytetyökilpailun voittajan julkistamisella. Juhlaa siivittivät musiikillaan Johannes Salomaa combo solistinaan Lauri Mikkola.

Juhlaa oli mahdollista seurata suomeksi, englanniksi sekä suomalaisella viittomakielellä.

 

Oikeassa laidassa palaa pieni tuikkukynttilä punaisella pohjalla ja vasemmalla on teksti "Onnea Humakista valmistuneille".

Epätavallinen vuosi, taas kerran – Rehtorin puheessa korostuu usko tulevaan

Vaikka korona-aikaa on korkeakouluissa eletty jo hetki, oli vuosi 2021 silti poikkeuksellinen siinä suhteessa, että se elettiin täysin epidemian alaisena. Nyt valmistuvat opiskelijat ovat siis suorittaneet loput opinnoistaan poikkeusolosuhteissa. Rehtori Jukka Määttä tiedostaa puheessaan tilanteen vaikutuksen opiskelijoiden elämään.

-”Korona-aikana opiskelu on ollut itsenäisempää ja samalla opiskelu on ollut yksinäisempää. Tilanne on ollut haastava”, Määttä tiivistää.

Tänä aikana koulutukseen on kuitenkin panostettu. Aloituspaikkoja on lisätty ja opiskelusta on tehty joustavampaa. Humakista valmistuvat ovatkin mukana kehittämässä yhteiskunnallista osaamista tasa-arvoisella sekä kestävällä tavalla.

Haikein sanoin Määttä päättää puheensa kääntämällä katseet tulevaisuuteen:

-”Saattelemme nyt teidät valmistuneet uuteen vaiheeseen. Älkää unohtako meitä. Teissä on tulevaisuus!”

Mies lukee valmistujaispuhetta ulkona lumen ympäröimänä. Vasemmassa alakulmassa viittomakielen tulkki viittoo puhetta.

Vaikeuksista voittoon – Humakin verkko-opintoja kiitellään

Valmistuvan opiskelijan puheen piti tällä kertaa  Sanna-Maarit Hakkarainen. Puheessaan hänkin nosti esiin korona-ajan haasteet, mutta myös mahdollisuudet.

-“Korona on näkyvissä niin esseissämme kuin opinnäytetöissämme. Kiitos kuitenkin kuuluu Humakille siitä, miten hyvin verkkopohjaiset opiskelut on järjestetty”, Hakkarainen kiittää ja jatkaa:

-“Meillä on ollut mahdollisuus räätälöidä opintojamme omaan elämäntilanteeseemme tai tarpeeseemme sopiviksi.”

Valmistujaisjuhla huipentui vuoden opinnäytetyö -kilpailun voittajien julkistamiseen. 500 € stipendin voittajat julkisti koulutusjohtaja Päivi Marjanen.

-“Tämän vuoden opinnäytetyöt edustivat ajassa eläviä ilmiöitä. Töissä ratkottiin työelämän akuutteja ongelmia ja luotiin tutkimusta, jolla on merkittävä yhteiskunnallinen tehtävä”, Marjanen kuvailee.

Tämän vuoden AMK-tasoinen opinnäytetyöpalkinto menee Maija Salmenpäälle työstään Sosiaalinen puutarhatoiminta kuntouttavassa työtoiminnassa. YAMK-tasoisen kunnian vuoden opinnäytetyöstä taas saavat Matleena Messo ja Marianna Pajunen opinnäytetyöllään Etätulkkaus toimivaksi, opas viittomakielen etätulkkaukseen. 

Vielä kerran onnittelut kaikille valmistuneille. Humakista valmistuu tulevaisuuden osaajia ympäri vuoden. Humanistinen ammattikorkeakoulu julkaisee kuukausittain listan niistä valmistuvista opiskelijoista, jotka ovat antaneen suostumuksensa nimensä julkaisemiseen.

Teksti: Petra Karjalainen