#Hupparikansanpuolella Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Allianssi ry

Valtakunnallisen Nuorisotyön viikon tarkoituksena on herättää keskustelua nuorisotyön arvosta ja merkityksestä sekä muistuttaa päättäjiä, että kuntien ja järjestöjen nuorisotyö tarvitsee resursseja toimiakseen. Viikon toteuttaa Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry yhdessä jäsenjärjestöjensä ja kunnallisen nuorisotyön toimijoiden ja alan oppilaitosten kanssa.

Humakin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat ovat valtakunnallisesti Nuorisotyön viikolla aktiivisesti mukana. Alueelliset tapahtumat näkyvät vahvasti sekä alueellisesti että valtakunnallisesti eri medioissa.

Oppimiskokemukset oikeissa työelämäympäristöissä

Humakin työelämälähtöinen valmentajuuspedagogiikka mahdollistaa työelämäkumppaneille uudenlaisen yhteistyötavan ammattikorkeakoulun kanssa. Perinteisen opinnäytetyöprojektin lisäksi, opiskelijoille halutaan tarjota mahdollisuus pienempiin työelämälähtöisiin tehtäviin, jotka on nivottu osaksi opintojaksojen oppimistavoitteita. Hupparikansan puolesta -kampanja toimii hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka opiskelijoiden osallistumisen muodot vaihtelevat opintojaksojen asettamien tavoitteiden mukaan.

Seuraavia osallistumismuotoja järjestetään Humakin opiskelijoiden toimesta eri puolilla Suomea.

Joensuun kampus – katso videot ja osallistu

Allianssi ry julkaisee nuorisotyön viikon aikana Joensuun kampuksen opiskelijoiden tuottamia lyhytelokuvia/digitarinoita/videopätkiä sosiaalisessa mediassa ’Hupparikansan puolella’-Facebook ryhmässä. Tervehdys aiheesta videolinkkeineen on muodoltaan haaste/kysymys, joka lähtee kaikille Joensuun kaupungin päättäjille eli valtuuston ja hallituksen jäsenille sähköpostitse. Lisäksi opiskelijat ja henkilöstö osallistuvat aktiivisesti tuottamalla Selfie-kuvia ’Hupparikansan puolella’ -sivustolle.

Lisätietoja: Kristiina Hämäläinen, aluekoordinaattori, p. 020 7621 381.

Opintojakso: Sosiaalinen vahvistaminen, 10 op (vanha OPS).

Joensuulaiset haastavat videoillaan joensuulaiset ja pohjoiskarjalaiset päättäjät pohtimaan nuorisotyön merkitystä ja arvoa Pohjois-Karjalassa ja Joensuussa. Millaisia tehtäviä nuorisotyöllä tulisi olla ja paljon siihen pitäisi panostaa. Videot ja tarkemmat kysymykset on nähtävillä blogissa.

Jyväskylän alueyksikkö liikuttaa ja osallistaa koululaisia

Toisen vuoden liikuntakasvatuksen opiskelijat jalkautuvat Halssilan alakoululle, Kypärämäen koululle sekä Puistokouluun ja turkulaiseen Katariinan kouluun. Tiistaina 30.9. on ko. koulujen oppilaille ja henkilökunnalle luvassa leikkejä ja pelejä sekä muuta riemullista yhdessä tekemistä. Ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogi-opiskelijat osallistuvat Nuorisotyöseminaariin ti 30.9. klo 9.00 – 16.00 Alkio-opiston Tiedeluokassa.

Seminaarin alustajina toimivat yhteisöpedagogi-opiskelija Laura Vuola, juuri valmistunut yhteisöpedagogi (AMK) Mirva Rostedt, johtaja Katariina Soanjärvi sekä Korpilahden Nuorisoverstaan nuorisonohjaaja Ismo Siili. Muun muassa Soanjärven alustus pohjautuu hänen väitöskirjaansa, jonka otsikko on ”Mitä on ammatillinen nuorisotyö? Nuorisotyön villiä kenttää kesyttämässä”. Tapahtumiin ovat myös toimittajat tervetulleita.

Lisätietoja: Liikuntakasvatuksen opiskelijoiden tapahtumasta lehtori Juha Nikkilä, 0400 349 276. Nuorisotyöseminaarista lehtori Maarit Honkonen-Seppälä, 0400 349 268.

Opintojakso: Yhteisöpedagogikoulutuksen ammatilliset suuntautumisopinnot Liikuntakasvatus, ensimmäisen vuoden opiskelija nuorisotyö ja nuorisopolitiikka ja nuorisotyön perusteet, 5 op.

Kuopion alueyksikkö Lanittaa ja aktivoi nuoria syysloman aikana

Yhteisöpedagogiopiskelijat tuottavat yhdessä Kuopion kaupungin nuorisopalveluiden kanssa viikolla 42 supersyyslomaa. Supersyyslomalla ollaan samojen nuorisotyön teemojen äärellä kuin varsinaisella nuorisotyön viikollakin. Nuorisotyö näkyy eri puolilla kaupunkia erilaisina tilaisuuksina ja tapahtumina mm. GyoStage -verkkopelitapahtuma, 5D-leffaproduktio, yhteistyö ortodoksimuseon kanssa rintanappipajassa sekä toiminta nuorisotiloilla ympäri kaupunkia  – paljon kaikenlaista kivaa kaikille nuorille!  Lisää tietoa saat Kuopion nuorisopalveluiden nuorten portaali PO1nT:sta http://www.po1nt.fi/etusivu.html

Lisätietoja: Piia Mylly lehtori, p. 020 7621 252

Opintojakso: Ohjaaminen

Pääkaupunkiseudun alueyksikkö jalkautuu nuorisoasiainkeskuksiin Helsinkiin ja Nurmijärvelle

Nurmijärven kampuksen syksyllä opintonsa aloittaneet yhteisöpedagogi-opiskelijat ovat aivan nuorisotyön ytimessä tekemässä harjoittelujaksojaan Helsingin nuorisoasiainkeskuksessa Pohjois-Koillisessa nuorisotyöyksikössä (Jakomäen, Suutarilan ja Tapulikaupungin nuorisotalot) ja Nurmijärvellä Röykässä.  Opiskelijat tuottavat viikon aikana aloittavien opiskelijoiden tuoreita tuntemuksia nuorisoalasta hyödyntämällä sosiaalista mediaa, Humakin omaa osaamisia ja oivalluksia –blogia (http://yhteisopedagogiikkaa.blogspot.fi/ ) sekä tietysti #nuorisotyönviikko -sivustoa.

Lisätietoja: Sirpa Ali-Melkkilä, lehtori p. 020 7621 262.

Opintojakso: Ohjaaminen, 5 op.

Tornion kampus kertoo alan koulutuksesta

Torniossa järjestetään 3. vuoden opiskelijoiden kanssa nuorisotyön viikkoon liittyvä iltapäivä keskiviikkona 1.10.2014 yhteistyössä Peräpohjolan opiston kanssa. Iltapäivän aikana opiskelijat esittelevät yhteisöpedagogi -koulutusta erityisesti nuorisotyön näkökulmasta avoimella oppitunnilla. Tunnit ovat avoimia ja niitä voi tulla kuuntelemaan kaikki nuorisotyöstä kiinnostuneet. Katso lisää tuntitarjonnasta Peräpohjolan opiston etusivulta http://www.ppopisto.fi/etusivu.

Lisätietoja: Pirkko Salo, lehtori p. 020 7621 296.

Opintojakso: Sosiaalinen vahvistaminen, 10 op (vanha OPS).

Turun alueyksikkö haastaa kadunmiehet ja -naiset Turun torilla 

Turussa turuilla ja toreilla tapahtuu, kun yhteisöpedagogiopiskelijat ja henkilöstö osallistuvat nuorisotyön viikkoon haastamalla ohikulkevat aktiiviset kansalaiset nuorisotyön ajankohtaisista teemoista kauppatorilla tiistaina iltapäivällä 30.9.2014. Tervetuloa kohtaamaan yhteisöpedagogiopiskelijoita ja henkilöstöä nuorisotyön merkeissä. Torilla tavataan.

Lisätietoja: Ursula Roslöf, lehtori p. 020 7621 398.

Opintojakso: Nuorisopolitiikka ja nuorisotyön perusteet, 5 op.

Ole #HupparikansanPuolella: Tue nuoria ja nuorisotyötä ottamalla itsestäsi selfie huppari päällä ja jaa kuva Twitterissä, Facebookissa tai Instagramissa. Haasta samalla päättäjät, nuorisotoimijat ja kaverisi mukaan! Torstaina 2.10. tukea hupparikansalle osoitetaan pukeutumalla töissä pikkutakin sijasta -tietenkin huppariin.

Taustaa: Järjestöjen, kuntien ja seurakuntien nuorisotyö tarjoaa nuorille monipuolisia mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Nuorisotyö on tukea, ohjausta ja palveluita, jotka nuori itse valitsee, hyväksyy ja kokee omakseen. Nuorisotyö rakentaa vertaisryhmiä ja kasvuyhteisöjä, tarjoaa toimintaa ja mahdollisuuksia. Kiinnostavat harrastukset ja yhdessäolo muiden nuorten kanssa rakentavat itsetuntoa ja ovat tärkeitä hyvinvoinnin ylläpitäjiä. Monille nuorille osallistuminen nuorisotoimintaan tarjoaa ensimmäisen mahdollisuuden ottaa myös vastuuta ohjaajana tai väylän ammattiin.

Nuorisotyö on ennaltaehkäisevää työtä, jolla on suuria vaikutuksia niin yksittäiseen nuoreen, nuorten ryhmään kuin yhteiskunnallisestikin. Nuorisotyöhön suunnatut resurssit ovat pieniä, mutta niillä saadaan paljon aikaan. Nuorten tueksi tarvitaan koulutettuja nuorisoalan ammattilaisia – niin kuntiin kuin järjestöihinkin. Nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyökään ei ole mahdollista ilman resursseja.

Kuva: Instagramissa julkaistuja #hupparikansanpuolella selfie-kuvia (kuvaaja: Jarmo Röksä)