#vainhumakelämää

Humakin opiskelijat ovat jakaneet jo lähes 400 riemastuttavaa kuvaa Instagramissa tägillä #vainhumakelämää. Kuvissa välittyy humakilaisten opiskelu, arki, juhla, fuksiaiset ja huumori hauskalla tavalla. #Vainhumakelämää —kampanjan suunnittelivat Humakin viestintäosaston toimeksiannosta turkulaiset yhteisöpedagogiopiskelijat Janni Mäkelä, Lumi Sallinen, Katariina Varjonen ja Laura Takalo ja se toteutettiin pienprojektina osana Vuorovaikutus- ja dialogitaidot sekä mediataidot opintokokonaisuuksia.

Kampanja kestää yhteushaun loppuun ja viestinnän valitsema “paras” #vainhumakelämää —postaus palkitaan GoPro -kameralla. Häshtag jää kuitenkin elämään ja viestintä aikoo palkita jatkossakin hyviä opiskelijoidemme Instagram-kuvia elokuvalipuilla.

Miltä #vainhumakelämää näyttää?

Tähän uutiseen on kerätty pieni otos vainhumakelämää -kuvista. Mikäli haluat katsoa niitä kaikkia, niin etsi aiharia #vainhumakelämää, joko kännykkäsi tai tablettisi Instagram-sovelluksessa. Jos haluat katsoa niitä tietokoneellasi, kirjoita selaimesi osoitekenttään “http://iconosquare.com/tag/vainhumakelämää” tai klikkaa oheista linkkiä.

Suosituimmaksi kuvaksi tykkäämisten perusteella, joita on yli sata, on noussut Instagram-käyttäjän @osssssssq:n #meitsie Luokkakokouselokuvan tähtien Jaajo Linnonmaan ja Sami Hedbergin kanssa.

Vainhumakelämää Luokkakokous
Luokkakokouksen ennakkonäytös ja haastattelemassa kahta mestaria – #luokkakokous #radiovimma vainhumakelämää @pelaaja2 @samihedberg

Julkkiksia on kuvattu muutenkin. Nurmijärven kampuksen opiskelijoiden fuksiaiset johdattivat opiskelijat Helsingin keskustaan ja tämä Humagorilla kaappasi kuvaansa itsensä Johanna Tukiaisen.

Johanna Tukiainen ja gorilla
Gorilla torilla. @petejeejee:#Tuksu #glamour

Mutta #meitsieen on päästy myös merkittävien yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa. Tässä opiskelijamme poseeraavat nobelisti ja presidentti Martti Ahtisaaren kanssa Turun Ahtisaari-päivien yhteydessä.

Martti Ahtisaari Humak
@emmahot80: Luokkakaverien kanssa #Ahtisaari-päivillä #vainhumakelämää #turku #yhteisöpeadogi #humak

 Kampuskissoja ja hottiksia

Humakilla lienee Suomen ainoa oikea kampuskissa. Opiskelijamme ovat nimenneet tämän Turun kampuksellamme majailevan ihmisrakkaan söpöliinin luonnollisesti nimellä Humakissa. Uudelleenpostasimme tämän @käyttäjän kampuskissasta ottaman kuvan Facebookiimme ja siitä tuli – kuinkas muutenkaan – yksi kevään suosituimpia Facebook-päivityksiämme. Sen näki yli 2500 ihmistä. Kissakuva vahvisti faktan, että kissat ovat kuumaa kamaa sosiaalisessa mediassa.

 

Humakissa on kampuskissa
@aiipu : Hän on kaunis #humakissa #vainhumakelämää #kampuskissa

Ensilumen tuomia viestinnällisiä mahdollisuuksia hyödynnettiin Humakin Nurmijärven kampuksen parkkipaikalla viime vuoden loppupuolella. Tämän jutun kirjoittaja viehättyi kuvan nostattamista mielukuvista ja siitä, kuinka pienillä teoilla voimme tehdä toisemme iloiseksi. Tämän tekstin putsaamisen aikana on varmasti ollut hyvä fiilis.

Humak Nurmijärvi opiskelu
@tyrvthe dokumentoi kuvassaan ensilumen mahdollistamia viestintäkeinoja Nurmijärven kampuksella.

Tenttiangstia ja heittäytyviä opettajia

Opiskelu, luennot, seminaarit, workshopit, tentit ja valmistuminenkin todistuksineen toistuvat opiskelijoiden välittämissä kuvissa. Tekemisen riemu, tenttiangsti ja kirjapinot ovat myös osa arkea, kuten oppituntien teemoista piirretyt ajatuskartat ja piirroksetkin, kuten alla oleva @chikupotpotin Humakin kansainvälisen viikon aikana vaihto-opiskelijoiden kanssa tekemä kollaasi.

Vaihto-opiskelijat ja international Humak
@Chikupotpot: Collab with exchange students and it become so pretty :3

Myös osakeyhtiölaki ja kuntalakitenttiä ennen voi olla hyvä tilaisuus postata paniikkiselfie Instagramiin. Kuvasta välittyy hyvin se adrenaliinihuuruinen odottava tunnelma, joka luokkahuoneessa vallitsee ennenkuin valmentaja-lehtori astuu sisään huoneeseen tenttipaperit kädessään. Tunnelma on käsinkosketeltavissa.

Humak Turku tenttii
@Oliskonimijannisaatavilla (janni): Turun yhteisöpedagogit valmistautuu paniikissa osakeyhtiölaki- ja kuntalakitenttiin #humak #turunkampus #school #test #panic #läppärirellestys #perjantaitentti #youtuberaikaa

Opiskelutehtäviin voi liittyä myös kansainvälisen seminaarin livetwiittaaminen. Oletko koskaan kokeillut, jonkun asiapitoisen tapahtuman kulun tiivistämistä 140-merkkiä sisältäviin viestiketjuihin? Tässä opiskeelija livetwiittaa Humakin Helsingin TKI-keskuksessa (Ilkka) Haagassa pidetystä IEID-seminaarista.

IEID Haagassa
@asaannukka: #ieid15 #Luottomies @jokiine keskittyy luentoihin ja joitaa samalla twitteriä #kouluhommia.

Humak on yhteiskunnallinen ammattikorkeakoulu ja yksi teemojamme on yhteiskunnallisen aktiivisuuden edistäminen. Nurmijärven ruotsin tunnilla seurattiin Tahdon2014 -kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista käsittelyä Eduskunnassa syksyllä 2014.

Nurmijärven ruotsin tunti
@nooraeveliina: ajan hermoilla! #Ruottin tunnin hyväksikäyttöä.- #Yhteisöpedagogit #nurtsi #vainhumakelämää #tahdon2014

Myös Humakin opettajat pääsevät mukaan kuviin. Lehtori ja Joensuun aluekoordinaattori Kari Keuru pääsi someen opettaessaan sosiaalista mediaa Kuopiossa.

Kuopiossa Kari Keuru
@mktorro: #vainhumakelämää #kuopio #opettaja menossa mukana #humak #teacher #universityofappliedsciences. #humanistiskyrkethögskolan #finland #funny #lapsenmieliset

Humakin esitykset saattavat yllättää myös seminaarin osallistujajoukon. Tässä @humakuas – eli Humakin viestinnän – Instagram -tilin kautta kansainvälisestä Future in Our Hands -seminaarista viime viikolla raportoineet mediataitojen opiskelijat kertovat yliopettaja Hannu Sirkkilän aloittaneen päivän rentouttavalla mindfullness-harjoituksella.

mindfullness Humak
@Humakuas: Hannu Sirkkilä started the lecture with morning #mindfulness. Is there better way to start a day? #Internationalhumak #jyväskylä #yhteisöpedagogi #kulttuurituottaja

Yhteisöpedagogi (amk) tutkintoon voi sisällyttää yhteensä peräti 60 opintopistettä (tutkinnon laajuus on 210 op) seikkailukasvatusta ja liikuntakasvatusta ammatilliset erikoistumisopinnot v-aiheessa. Opetusta annetaan Nurmijärven kampuksellamme, jossa on mainiot melontamahdollisuudet.

Melontaa voi toki harrastaa Jyväskylän ja Turunkin kampuksilla. Kuopiosta jutun kirjoittaja ei ole aivan varma ja jää odottamaan lukijoiden kommentteja siitä.

seikkailukasvatus Nurmijärvi
@tiiahaimi: Käytiin vähän melomassa #school #humak #yhteisöpedagogi #kanootti #friends #Nurmijärvi.

Harjoittelua ja ryhmäkuvia

Opiskelu on Humakissa hyvin käytännönläheistä ja lähes jokaiseen opintojaksoon voidaan sisällyttää käytännönläheisiä, usein jonkun työelämäkumppanin, opiskelijoille annettavia ryhmätehtäviä tai pienprojekteja.

Jyväskylässä opiskelijat ovat järjestäneet jo kaksi kertaa kaupungin valloittaneen ison harrastefestivaalin Oranssi Myrskyn, Turussa ja Kauniaisissa opiskelijat ovat ideoineen Yleisradion paikallisia nenäpäivätempauksia, Kuopiossa yhteisöpedagogit ovat toteuttaneet kaupungin nuorisotoimen kanssa Supersyyslomaa ja Nurmijärvellä ollaan oltu aktiivisesti kehittämässä paikallista järjestötoimintaa ja nuorisotyötä.

Nämä ovat vain jäävuoren huippu niistä kymmenistä – ellei jo sadoista – pienistä kehittämistehtävistä, joita opiskelijamme ovat uuden valmennuspedagogiikan myötä päässeet toteuttamaan. Niin, ja itse asiassa tämä juttukaan ei olisi syntynyt ilman tällaisen pienprojektin luomaa mahdollisuutta.

Humak harjoitttelee
@tiiakanerva: Harjoittelu Base Camp Oulangassa alkanut! Tästä se lähtee. #basecampoulanka #harjoittelu #lumikammio #nuotio #Ruka #lappielämää #pakkanenpaukkuu #aurinkopaistaa #lovethis #onlybritishcustomers #working #my #english
Brinkhallin larppaus
@humakuas: HostelTuonela larppiin osallistuu viisikymmentä larppaajaa. Ohjauksesta vastaavat #humakin #yhteisöpedagogi #opiskelijat jotka ovat opinnollistaneet työn.
Hymyilevät voikkarit Humakissa
@lumiilona: #harjoittelu päivää piristää #hymyilevätvoikkarit #vainhumakelämää elämän pieniä iloja.
Oranssi myrsky
@innapirita: #oranssimyrsky #myrskyvaroitus #humak.
1000 tykkääjää Facebookissa
@oranssimyrsky #1000 tykkääjää facebookissa!! aivan mahtavaa, #rokkenroll #oranssimyrsky #myrskyvaroitus #vainhumakelämää
Kauniainen Humak
@helloinka:
#vainhumakelämää #Humak #kauniainen
Kuopio Humak yhteisöpedagogi
@hennakukkanen: #vainhumakelämää #somermarkkinointia somespämmii huippukoulupäivä pyramidi jumppatytöt humakkuopio naurattaa repost from @johannaliisamaria
Humak Nurmijärvi
@sartsupartsu: vika koulupäivä tänä vuonna #friends #vainhumakelämää.
nurtsin olymppialaiset Humak
@sartsupartsu:
#Nurtsin miniolympialaiset ala madde ja jossu #nurtsinolympialaiset
Nurmijärven talvirieha
@peppijasmin: yks aika ihana sotamaalauskamu #talvirieha #happy #tutorhommii #vainhumakelämää
Kuopio fitness ja soi.
@riikkariikkaa: #fitness #vainhumakelämää #kuopio #pilipalibileet #salilekasalillvika #aerobic #friends #fun.
@videobranding: Tsekkaa uusin päivitys videobranding faceboolissa. Nyt on ensimmäinen uutinen julkaistu yrityksestämme. Hienoa, että idea herättää kiinnostusta. #Videobranding. #videomarketing #photoshoot #filming #uutinen #kuvaus #yritys #business #facebook #humak vainhumakelämää
@videobranding: Tsekkaa uusin päivitys videobranding faceboolissa. Nyt on ensimmäinen uutinen julkaistu yrityksestämme. Hienoa, että idea herättää kiinnostusta. #Videobranding. #videomarketing #photoshoot #filming #uutinen #kuvaus #yritys #business #facebook #humak vainhumakelämää
Humak Kuopio
@inkaimo: alkusyksystä, kun aurinko vielä paistoi #olisipalämmin #missthesun

Tutorit auttaa ja markkinoi

Humakin tutorit toimivat aktiivisesti järjestämällä yhteisiä juhlia ja erilaista toimintaa. Lisäksi heidän toimintansa Humakin valintakokeissa on saanut lämmintä palautetta valintakokeisiin osallistuneilta nuorilta. He ovat myös apuna uuteen opiskelukaupunkiin tutustuttaessa ja Humakin opintoihin perehdyttämisessä. Heitä näkyy myös erilaisissa viestintä- ja markkinointitehtävissä ympäri Suomea, koska juuri opiskelijamme ovat parhaat asiantuntijat kertomaan siitä, millaista opiskelu on Humakissa.

Ja luonnollisesti mukana on opiskelijaelämään niin olennaisesti liittyvät opiskelijahaalarit!

Markkinointitutorit työssään, Humak
@nialuseina: Monitorimessut #markkinointiftw #tutor
Markkinointitutoreita Turusta
@idaamalia: ICT-talolla tutorit, tuu moikkaan #vainhumakelämää #Humak #oranssiakoulua
Kuopion tutorit
@humak_kuopiontutorit: Humakin kuopion kampuksen toisen vuoden tutorit toivottavat sinut tervetulleeksi seuraamaan meitä tutoreita #vainhumakelämää #HumakKuopio

 

HUMAKOn tutorit
@servehkhalili: #HUMAKOn tutorit täällä moi!! Tulkaa moikkaa meitä ja syömään karkkeja Studia-messujen 69D-ständille! Luvassa hullun hauskaa seuraa ja HUMAKin puujalkavitsejä! #vainhumakelämää #hulluthumanistit #yhteisöpegagogi #viittomakielentulkki #kulttuurituottaja #humak

Kuvat ovat tarjonneet viestinnälle ja kuulemamme mukaan myös monelle Humakiin yhteishaussa hakevalle antoisan ja aidon kuvan siitä, millaista Humakissa on olla ja opiskella. Kuvista välittyy yhdessä tekemisen ilo ja monessa palautteissa Humakiin liitetty ihmisläheisyys ja välittäminen.

Ja loppuun tämän jutun kirjoittajan #vainhumakelämää -teemalla postaama kuva. Jarmo Röksää kiehtovat Kauniaisten kampuksella olevat Kolmen sepän patsaan originaaliveistosten, jotka kuvanveistäjä Felix Nylund veisti valumuottejaan varten, mahdollisuudet #meitsie-kuvauksessa.

Kauniainen Humak
@roexae: ennen viimeisiä ajatuksia #humak #viestintä#plk vieraili Kauniaisten kampuksella #vainhumakelämää