Humak kouluttaa vapaaehtoistoiminnan johtajia ja osaajia

Miten vapaaehtoisia johdetaan?

HUOM! OPINTOJEN ALKAMISAJANKOHTA ON MUUTTUNUT:

Opintojakso on päätetty opintoihin liittyvien lähipäivien johdosta siirtää koronavirustilanteen takia syksyyn. Uudet lähipäivien päivämäärät ovat 24.9.2020 klo 10-16.00 (B1.13) ja 25.9.2020 klo 10-15.30 (B1.13) sekä 13.11.2020 klo 10-15.30 (B1.12).

Uusi viimeinen ilmoittautumispäivämäärä on 20.9.2020. Opintoihin on vielä vapaita paikkoja.

Pahoittelemme muutoksesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Aiemmin tehdyt varaukset siirtyvät syksylle tai esteen sattuessa olethan yhteydessä avoinamk@humak.fi.

Lehtori Juha Iso-Aho on toiminut Humakissa jo pitkään kulttuurituotannon lehtorina ja ollut vahva tekijä hanketoiminnassa. Hänet tunnetaan erityisesti myös vapaaehtoistoiminnan osaajana ja näiden opintokokonaisuuksien vetäjänä. Vapaaehtoistoiminta on kaikille tarjolla avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnassa. Ehtit vielä ilmoittautumaan jaksolle “Muutoksen hallinta vapaaehtoisorganisaatioissa ja toiminnan kehittäminen”.

“Humakissa on tarjottu vapaaehtoistoiminnan johtamisen koulutusta vuodesta 2012 alkaen, kertoo Juha Iso-Aho. Opiskelijoita on ollut festivaaleilta, luonto- ja eläinsuojelujärjestöistä, sosiaali- ja terveysalalta, kunnista ja jopa poliittisista puolueista. Mukana on ollut myös Humakin tutkinto-opiskelijoita eri aloilta.

Ajankohtaista asiaa ja kokemusten jakoa

Opinnoissa on seurattu kulloinkin käytävää ajankohtaista keskustelua vapaaehtoistoiminnan reunaehdoista ja tulevaisuudesta. Samalla on pureuduttu vapaaehtoisten johtamisen arkisiin haasteisiin kuten rekrytointiin, motivointiin ja perehdyttämiseen.

Tärkeä osa opintoja on ollut kokemusten jakaminen toisten samanlaisten kysymysten kanssa painiskelevien vapaaehtoiskoordinaattorien kanssa. Tieto ja ymmärrys on kulkevat tehokkaasti joka suuntaan.

Opiskelijapalautteessa opinnoista on pidetty ja ne koettu hyödyllisiksi:

“Am­mat­ti­mai­set opet­ta­jat, joi­den opeis­ta olen saa­nut am­men­taa omaan työ­hö­ni oi­val­luk­sia ja työ­ka­lu­ja.”

Opintojaksoja pitkin vuotta

Vapaaehtoistoiminnan johtaminen 15 op jakautuu kolmeen 5 op kokonaisuuteen, jotka järjestetään peräkkäisesti lukuvuoden aikana. Opiskelija voi halutessaan suorittaa myös vain yksittäisen jakson.

Ilmoittaudu opintoihin Humakin avoimen AMK:n verkkokaupassa.

Vielä ehdit ilmoittautumaan

Muutoksen hallinta vapaaehtoisorganisaatioissa ja toiminnan kehittäminen -jakson ilmoittautuminen tulee tehdä 29.3. mennessä.

 

Teksti: Juha Iso-Aho, Vapaaehtoistyön kuuma kesä –blogi (11.9.2018), toim. viestintä

Aiheesta lisää: Kehity vapaaehtoisten johtajana Humakissa

Uutista on päivitetty muuttuneilla lähiopetuspäivillä ja ilmoittautumisajan jatkamisella 17.3.