Aurinkoinen päivä Linnanmäki sisäänkäynnin lähellä Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

NORDBUK Kohtaamo-blogi

Pohjoismainen Sillat – Broar – Nuorisokonferenssi järjestetään tänä vuonna Helsingissä, kaikille tutussa Linnanmäen huvipuistossa 26.–28.9.2016.

Myös Humak on yhteistyökumppanina mukana toteuttamassa tätä huikeaa tapahtumaa, joka kokoaa yhteen nuoria, eri alojen tutkijoita, virkamiehiä, opettajia sekä nuorisotyöntekijöitä.

Lapset ja nuoret etusijalla

Konferenssin tavoitteena on parantaa nuorten elinoloja Pohjoismaissa. Ajankohtaiset teemat; osallisuus ja demokratia, henkinen hyvinvointi, työllisyys, koulutus ja kulttuuri, tekevät konferenssista todella mielenkiintoisen sekä antoisan. Konferenssin ohjelma tarjoaa vierailijoilleen paljon nähtävää, sekä koettavaa. Tavoitteena on luoda uusia toimintamalleja nuorten elinolojen parantamiseksi keskustelemalla, sekä yhdessä kehittämällä. Myös uusien pohjoismaisten verkostojen luominen on tärkeä osa konferenssia.

Opiskelijat jakavat tietoa tapahtumasta sosiaalisessa mediassa

Suurimpana nuorisotyön kouluttajana myös Humak on mukana järjestämässä konferenssia. Humakin kolmannen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat Julia Uusikari, Elina Laaksonen ja Elina Partanen pääsevät seuraamaan, sekä osallistumaan tulevaan konferenssiin. Opiskelijoiden tehtävänä on jakaa konferenssiohjelmaa sosiaalisessa mediassa myös niille, jotka eivät itse pääse paikanpäälle. Opiskelijat lähtivät innolla mukaan vastamaan viestinnästä konferenssissa, koska tapahtuman kansainvälisyys, sekä ajankohtaiset teemat kiinnostavat. Elina Laaksonen toteaa, että tässä vaiheessa opintoja kaikkeen itseä kiinnostavaan kannattaa lähteä mukaan.

Seuraa keskustelua Twitterissä #sillatbroar #norden2016, Facebookissa tai Instagramissa

Opiskelijoiden rooli tapahtuman tallettajina, sekä sosiaalisen median päivittäjinä on todella tärkeä. Tavoitteena on saada sosiaaliseen mediaan jaettua mielenkiintoisia sitaatteja, kuvia sekä haastatteluja. Tärkeä osa sosiaaliseen mediaan jaettavasta materiaalista on nuorten ajatukset, sekä mielipiteet. Haastattelujen tekeminen on samalla myös mainio tapa opiskelijoille verkostoitua ja päästä juttelemaan alan toimijoiden, sekä nuorten kanssa.

Inspiroiva ympäristö

Sillat konferenssi järjestetään Linnanmäellä
Lintsiburger on inspiroiva ympäristö.

Linnanmäen värikkäät, sekä erilaiset tilat luovat konferenssivieraille inspiroivan työympäristön. Myös tunnelmallinen vanha vuoristorata, sekä hurjimmille huimapäille tarkoitettu Kingi avaavat porttinsa konferenssivierailijoille tunnin ajaksi. Toiminnallisen työpajatyöskentelyn lisäksi Linnanmäellä päästään seuraamaan myös muun muassa nuorisopaneelia, sekä monia mielenkiintoisia puhujia.

Sillat kokoaa yhteen laajan yhteistyöverkoston

Tapahtuman projektipäällikkönä toimii Annika Jansson, sekä ohjelmakoordinaattorina Jonna Similä Hanasaaren Kulttuurikeskuksesta. Hanasaari on ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, jonka tavoitteena on kehittää Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Sillat – Broar – Konferenssin yhteistyökumppaneina toimii Humakin lisäksi muun muassa Pohjoismainen lapsi- ja nuorisotyön komitea NORDBUK, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Allianssi ry sekä Kohtaamo-hanke, sekä monta muuta kumppania.

OKM:n tiedote konferenssista

Teksti: Julia Uusikari
Kuvat: Julia Uusikari (etusivun nostokuva ja sivun ylälaidan kuva)
Merja Kylmäkoski (Lintsiburger-kuva)