Yhteisöpedagogit ylempi AMK

-“Te olette hyvässä asemassa, sillä tutkimusten mukaan nyt suorittamanne tutkinto työllistää parhaiten”, totesi rehtori Tapio Huttula yhteisöpedagogien (ylempi AMK) valmistujaisjuhlassa Helsingissä perjantaina 9.6.2017.  -“Tutkintonne on koulutusinnovaatio, johon tulee opiskelijoiksi työelämän asiantuntijoita, joilla on jo osaamistarve aloittaessaan opinnot”.

Oppiminen on työtä – työ on oppimista

Huttulan mukaan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon sisältyy uuden työelämän ominaisuuksia, kuten se, että luovan työn logiikan mukaan työ on entistä enemmän oppimista ja osaamisen vuorovaikutteista jakamista. Asiantuntija ei ole se, joka tietää eniten vaan se joka oppii nopeimmin. Ongelmien kuvaaminen ja niiden ratkaiseminen on keskeistä tulevaisuuden työssä.

Humakista valmistuneet järjestö- ja nuorisotyön ylemmät ammattilaiset ovat keskeisessä asemassa, kun toimialaa kehitetään. Heillä on valmiudet ratkaisujen hakemiseen ja uuden tiedon tuottamiseen vuorovaikutuksessa.

Huttula onnitteli valmistuneita ja toivoi että hyvä vuorovaikutus työelämän ja korkeakoulun välillä jatkuu. -“Kääntykää puoleemme – ratkaistaan ongelmia jatkossakin yhdessä”.

Ylemmän tutkinnon valmentajat
Yhteisöpedagogien (ylempi AMK) valmentajia. Yliopettaja Kylmäkoski (toinen oikealta) rehtori Huttulan, (vas.) yliopettaja Reijo Viitasen, koulutuspäällikkö Juha Makkosen, lehtori Pia Lundbomin ja yliopettaja Tarja Nymanin kanssa

Yliopettaja Merja Kylmäkoski puhui muutoksen proaktiivisen kohtaamisen tärkeydestä. Se on toteutunut valmisteltaessa opetussuunnitelmauudistusta vuodelle 2025. Yhteisöpedagogin keskeiset osaamisalueet ovat yhteisöllinen asiantuntijuus sekä viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen. Digitaalinen vuorovaikutus on tärkeätä,unohtamatta kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta. Yhteisöpedagogit antavat äänen niille, jotka eivät sitä saa kuuluviin. Lopulta kaikki on kiinni ihmisetä, Kylmäkoski lopetti puheenvuoronsa.

Stipendin sai kaksi opiskelijaa. Mette Aatinen palkittiin hyvistä opintosuorituksista ja Lari Lyytikäinen hyvästä opinnäytetyöstä, jonka aiheena on nuorten itsenäistymisen tukeminen sijaishuollossa. http://www.theseus.fi/handle/10024/2065

Jaana Petäjoki ja Jarmo Laitinen, yhteisöpedagogeja ylempi AMK
Opiskelijan puheessaan Jaana Petäjoki ja Jarmo Laitinen kiittivät turvallista ja kannustavaa yhteisöä, joka on valmistanut tulevaan.

Valmistuneet

Kevään 2017 aikana on valmistunut 20 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta yhteisöpedagogia:

Yhteisöpedagogi (Ylempi AMK)
AatinenMetteLohja – Lojo
AziadzoEevi-MariHelsinki – Helsingfors
HernelahtiJenni HenriikkaRaisio – Reso
KemppainenAnnu-LeenaTurku – Åbo
Kesti-HeliaMirkkaVantaa
KorhonenAnneHelsinki – Helsingfors
KuusimaaMerja TuulikkiKerava – Kervo
KyriopoulosSanna PauliinaHelsinki – Helsingfors
LaitinenJarmo AulisOulu – Uleåborg
LehtinenPirjo HanneleTurku – Åbo
LyytikäinenLariLahti
MajlundMarjoTampere
NäätsaariAri Reino OlaviEspoo – Esbo
PapunenTiina JohannaHelsinki – Helsingfors
PetäjokiJaana HelenaTurku – Åbo
ReyndersVirpiVantaa
SaloKristiinaHelsinki – Helsingfors
SirviöMinna-LiisaHelsinki – Helsingfors
VettenrantaMia SusannaPori – Björneborg
VähäojaTanjaKalajoki