Hurrikaanissa 2017 Facebook live Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Lue SAMOKin tiedote

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry on kerännyt tiedot kevään kunnallisvaaleissa ehdokkaina olevista ammattikorkeakouluopiskelijoista. Ehdolla on yhteensä 140 opiskelijaa, jotka ovat ehdolla Helsingistä Utsjoelle.

Eniten vaaliehdokkaita on kyselyn mukaan Humanistisella ammattikorkeakoululla, jonka opiskelijoista 18 on ehdokkaina. Toisena tulee Turun ammattikorkeakoulu kahdellatoista ehdokkaalla ja kolmantena Satakunnan AMK 11 ehdokkaalla. Tiedot perustuvat SAMOKin tekemään kyselyyn, johon opiskelija on saanut ilmiantaa oman ehdokkuutensa.

Valtakunnallinen Humak on opiskelijamäärältään Suomen pienin ammattikorkeakoulu, joten suhteellisesti tarkasteltuna opiskelijoiden yhteiskunnallinen aktiivisuus on huomattavan suuri. Humak-opiskelijoita on kunnallisvaaliehdokkaina kaikista alueyksiköistä eli Jyväskylästä, Kuopiosta, Turusta ja pääkaupunkiseudulta (Nurmijärvellä/Kauniaisissa/Helsingissä) yhteensä kymmenessä eri kaupungista tai kunnasta.

Kansalaisyhteiskunnan kehittäjä myös kuntatasolla

– On hienoa nähdä, että opiskelijamme osallistuvat yhteiskunnalliseen toimintaan toteuttaen näin ammattikorkeakoulumme strategiaa käytännössä. Mehän haluamme olla käytännön toimijana kehittämässä tasa-arvoista kansalaisyhteiskuntaa myös kuntatasolla sekä olla kehittämässä osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.”, ilostui rehtori Tapio Huttula SAMOKin keräämistä tiedoista kuultuaan.

Humakin opiskelijakunta HUMAKOn hallituksen puheenjohtajalle Juuso Tuuliselle Humakin hyvä sijoitus ei ole yllätys. – Humanistisen ja kasvatusalan sekä kulttuurialan opiskelijamme ovat aktiivisia kansalaisvaikuttajia ja toimivat paljon luottamustehtävissä jo ennen Humakissa opiskeluaan, Tuulinen korostaa.

Monet opiskelijat ovat voineet opinnollistaa esimerkiksi vaalikampanjansa markkinointia ja viestintää ja muitakin sisältöjä vapaasti valittaviin opintoihin. Osallistuminen yhteiskunnalliseen toimintaan kerryttää heidän ammattitaitoaan yhteisöpedagogeina, kulttuurituottajina ja tulkkeina.

Hurrikaani 2017
Hurrikaanissa kehitettiin mm. järjestöjen toimintaa

Sivistys on tulevaisuudessa kuntien tärkein tehtävä

SAMOKin puheenjohtaja Anni Koiviston toteaa, että kuntien tärkein tehtävä tulevaisuudessa on sivistys. – On erittäin hienoa, että opiskelijat haluavat olla päättämässä koulutukseen liittyvistä asioista. Toivottavasti tämä kannustaa opiskelijoita myös äänestysuurnille ja tulevaisuudessa yhä useampi nuori kiinnostuu vaikuttamisesta, Koivisto toivoo.

Myös moni Humakin henkilöstöön kuuluva on ehdokkaina kotipaikkakunnillaan eri puolilla Suomea.

Muista äänestää!
Ennakkoäänestys 29.3. – 4.4.2017
Vaalipäivä 9.4.2017

 

Kuvassa Juuso Tuulinen Hurrikaanin Facebook livessä.