Henkilöitä messutilassa kulkemassa eri suuntiin. KEskellä Humakin piste.

Humanistinen ammattikorkeakoulu on mukana tänään Helsingin Messukeskuksessa avatuilla Studia 2019 -koulutusmessuilla. Messut keräävät perinteiseen tapaan tuhansia koulutuksesta kiinnostuneita osallistujia kaikkialta Suomesta. Tervetuloa messuosastollemme 4D39 tutustumaan Humakin koulutustarjontaan. Lisäksi voit osallistua arvontaan, jossa voit voittaa seikkailukasvatus-koulutukseemme liittyviä tavaroita. Pääpalkintona arvonnassa on Haltin upea rinkka.

Tänä vuonna uudistuneiden opiskelijavalintojen ansiosta suurin osa opiskelijoista tullaan valitsemaan opintoihin todistusvalinnoilla. Mikäli todistus ei avaa ovia korkeakouluun, opiskelija voi osallistua minkä tahansa ammattikorkeakoulun valintakokeeseen millä tahansa koepaikkakunnalla. Viimeksi mainittu helpottaa kokeisiin osallistumista.

Valtakunnallista valintakoetta ei ole kulttuurituottaja (AMK) verkkototeutukseen, vaan sillä on oma hakuprosessinsa. Tule kysymään osastoltamme lisää tai tutustu koulutuksen sivuihin sivuillamme tai opintopolussa.

Humak on suurin järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon ja tulkkausalan kouluttaja Suomessa

Humak on alojensa suurin kouluttaja ja kehittäjä Suomessa. Toimimme neljällä alueella ja täysin digitaalisen kulttuurituottaja (AMK)-koulutuksen ansiosta voimme hyvin sanoa olevamme valtakunnallinen ammattikorkeakoulu.

Järjestö- ja nuorisotyön koulututuksesta valmistuu yhteisöpedagogeja niin AMK- kuin maisteritasoisessa ylempi AMK-koulutuksessa. Opiskelupaikkakunnat AMK-tutkintoon ovat Nurmijärvi, Helsinki (verkkopainoitteinen monimuotokoulutus), Turku, Jyväskylä ja Kuopio. Suosittuun koulutukseen on paljon hakijoita, mutta hakiessaan useammalle paikkakunnalle, opiskeluun pääsy voi todistus- tai valintakoevalinnan perusteella olla helpompaa.

Alla olevassa Turun yhteisöpedagogiopiskelijoiden tekemässä videossa yhteisöpedagogit kertovat opiskelustaan Humakissa.

Yhteisöpedagogiksi voi opiskella myös työyhteisöjen kehittämiseen erikoistuvassa koulutuksessa. Tähän koulutukseen voi hakea joko toimittuaan henkilöstöalan ammattilaisena tai opiskelemalla 60 opintopisteen väyläopinnot Humakin avoimessa ammattikorkeakoulussa. Eli suoraan lukiosta tai ammattiopistosta valmistunut ei ole hakukelpoinen.

Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) -hakukriteereihin on tehty tänä vuonna uuudistus. Jatkossa maisteritasoiseen yamk-koulutukseen voi hakea jo kaksi vuotta alakohtaista työkokemusta hankittuaan. Ylempi AMK-tutkinto antaa opiskelijoille selvityksemme mukaan paremmat mahdollisuudet edetä urallaan, sillä se antaa hakukelpoisuuden ammatteihin, joihin edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa.

Kulttuurituottajaksi (AMK) verkko-opinnoissa

Kulttuurituotannon päiväopetuksen hakukohteina Humakissa ovat kevään yhteishaussa Kauniainen ja Helsinki. Lisäksi alalle voi opiskella erittäin suosituissa verkko-opinnoissa, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi ulkosuomalaiselle. Tutkinto suoritetaan kokonaan verkossa poislukien opintojen alussa järjestettävä perehdytysjakso. Digiopintoihin haetaan hakuajan jälkeen verkossa avautuvan verkkokurssin ja haastattelujen perusteella.

Kulttuurituotannon opiskelijat voivat opintojensa aikana perehtyä tuotantojen liiketaloudelliseen osaamiseen, tapahtumatuotantoihin sekä digitaalisiin tuotantoympäristöihin. Viime aikoina kulttuurituottajiamme on työllistynyt festareille ja tuotantoyhtiöihin sekä perustaneet omia yrityksiään, joissa ovat pystyneet yhdistämään oman yrittäjyyspolkunsa osaksi opintojaan.

Alla olevassa videossa EDM-artistien kansainväliseen managerointiin keskittyneen Vakio Agancy Oy:n yrittäjä Julius Nikander kertoo opintojensa nivomisesta yrittäjyyteensä Humak Crevessä.

Tammikuussa voit hakea jo englanninkieliseen yhteisöpedagogikoulutukseen

Yhteisöpedagogin ammatillinen pätevyys lisättynä seikkailukasvatuksellisella ohjausosaamisella on hakukohteena tammikuun yhteishaussa. Bachelor of Humanities, Community Educator, Adventure and Outdoor Education löytyy Opintopolku-palvelun englanninkielisiltä sivuilta.

Tämä koulutus opiskellaan kokonaan englanniksi ja muista yhteisöpedagogikoulutuksista poiketen, opiskelija voi valmistua ammattiin kolmessa vuodessa. Koulun lomakaudet on varattu ammatillisiin ja syventäviin harjoitteluihin. Koulutus sopii erityisesti luonnosta ja ulkoilusta kiinnostuneille ihmisille, jotka haluavat kehittää seikkailukasvatuksen lajitaitoja tai hyödyntää jo olemassa olevia taitojaan tulevassa ammatissaan.

Viittomakielen tulkiksi (AMK ja ylempi AMK) tai Puhevammaisten tulkiksi/kommunikaatio-ohjaajaksi Humakista

Humakissa voit opiskella tulkiksi kahdella eri suuntautumisvaihtoehdolla. Mikäli sinua kiinnostaa perinteinen viittomakielen tulkkaus, hakukohteena on Helsinki. Uutta, kolmatta kertaa yhteishaussa olevaa, puhevammaisten tulkkausta ja kommunikaatio-ohjausta voit taas opiskella Kuopion yksikössämme. Tänä vuonna meillä on hakukohteena myös ylempi AMK-koulutus. Sen järjestämme yhteistyössä Diakin kanssa.

Tulkit ovat multimodaalisen vuorovaikutuksen ja kielellisen saavutettavuuden asiantuntijoita. Työ on merkityksellistä ja mahdollistaa kaikenlaisten ihmisryhmien osallistumisen yhteiskunnan tasavertaisina kansalaisina. Lisää koulutuksista voit lukea verkkosivuillamme tai Opintopolku-palvelusta.

Alla olevassa videossa puhevammaisten tulkkina toimiva alumnimme kertoo merkityksellisestä työstään.

Kaikki hakukohteemme Opintopolussa ja verkkosivuillamme

Löydät kaikki Humakin hakukohteet verkkosivuiltamme ja Opintopolku palvelusta. Tervetuloa opiskelemaan Humakiin. Olemme ihmisläheinen, avoin ja osaava ammattikorkeakoulu.