Humak Turku osallistuu nuorisotyöviikkoon  #HupparikansanPuolella kuvatempauksin sekä järjestämällä tapahtumia koko viikon ajan. Tulkaa mukaan! kehottavat yllä olevalla kuvalla ensimmäisen  vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat: olemme nuorten puolella ja asialla.

Alla olevan musabiisin on säveltänyt, tuottanut ja esittänyt Humakin Turun kampusella kulttuuri-ja taidekasvatusta opiskeleva Markus Mäkelä Jyväskylän yksiköstä.

 

 

Monimuoto-opiskelijat Logomossa
Tule mukaan! toivottavat Humakin turun yksikön ensimmäiset monimuoto-opiskelijat, “melkein aikuiset”  #HupparikansanPuolella

Taidekasvatuksen menetelmiä ja vähän muitakin harjoituksia

Nuorisotyön viikolla julkaistaan myös joka päivä uusi menetelmävideon. Tavoitteena on tuoda esille nuorisotyötä ja lisätä sen arvostusta huumorin keinoin. Videoissa esitellään eri taidekasvatuksen menetelmiä ja vähän muitakin harjoituksia. #HupparikansanPuolella

 

Maanantai

Katusoittotapahtuma #Turku #HupparikansanPuolella

Turun suurin katusoitto-orkesteri koottiin Hansassa, Turun suurimmassa kauppakeskuksessa. Siellä kuultiin neljä etukäteen sovittua kappaletta, joita oli ollut mahdollista harjoitella porukassa ennen tempausta. Harjoiteltujen laulujen jälkeen oli mahdollista jäädä vapaasti musisoimaan. Ukulele, kitarat, rummut, pillit, marakassit sekä erilaiset muut luovat musisointivälineet säestivät yhteislaulua, joka raikasi kauppakeskuksessa. Tempauksen ideana oli korostaa kulttuuri- ja taidekasvatuksen tärkeyttä tavalla, johon jokainen voi osallistua.

Kulttuuri- ja taidekasvatuksen kurssiin liittyvä tapahtuma houkutteli yleisöä tulemaan mukaan soittamaan ja laulamaan – nuorin osanottaja olikin kattilan kansista innostunut taaperoikäinen. Taidolla ja iällä ei siis ollut väliä! Suurin suosio saavutettiin Robinin kappaleiden aikana, jolloin kauppakeskuksessa saatiin todistaa erään yhteisöpedagogiopiskelijan taitoja skeittilaudan kanssa. (Tapahtuman tuottajat: Julia Jumppanen, Laura Montonen ja Nana Stenius)

Tiistai

Tiistaina 6.10. julkaistaan samoin kulttuuri-ja taidekasvatusta opiskelevien opiskelijoiden valmistama animaatio mm. Humakin sivuilla.

Roska-aalto

Tuuli Arponen haluaa herätellä ihmisiä näkemään jätteen määrän ympärillämme ja pohtimaan tekemiemme päätösten vaikutuksia.

Yhteisöpedaogiopiskelija Tuuli Arponen teki aallon jätteistä
”Yksi roska päivässä” ja ”toisen roska on toisen aarre” olivat pääajatuksia projektin alkuvaiheilla. Osallistavasta Blogi kirjoituksesta muuntautui konkreettinen roska-aalto, jonka voi konkreettisesti kokea vyöryvän ylitse. Paljon keskitytään yksilön ja yhteiskunnan hyvinvointiin, mutta miten on luonnon laita?

Kaikki projektissa käytetyt roskat on kerätty Helsingin keskustasta. Jo tämä vaihe projektissa oli erittäin ajatuksia herättävä, kun keräsin jätteitä ympäri katuja ja herätin ihmetystä. Milloin roskien keräämisestä on tullut oudoksuttavaa?

Kokosin keräämäni roskat haalimaani kanaverkkoon joka tulisi olemaan perusta aallolle. Pujotteluprosessi oli toinen pysähdyspiste. Kyhätessäni roska aaltoa 11 neliön HOASin huoneessani aloin voimaan fyysisesti pahoin. Kaikki se roska ja jäte oli vain parin päivän ajalta. Joku muu oli sen ostanut ja hylännyt kadulle.. Suklaapatukan kuoret, mehutölkki, kertakäyttöhaarukka, alkon muovipussi, kolmioleivän muovipaketti.. Poissa silmistä poissa mielestä.

Kun aalto oli valmis, halusin saada hakemani sanoman perille ja helpommin jaettavaan muotoon. Näin syntyi tämä kuva.
Haluammeko hukuttaa tulevat olennot tähän jätteeseen mikä on ympärillämme?
Sysätä tulevaan taakan, joka on liian suuri kantaa?

Mikä on sinun suhteesi roskaan?

Keskiviikko

“Muistojen puu” – osallistava taidekasvatusmenetelmä

#Nuoristyöviikko toi Runosmäelle puun
Mittojen puu kasvaa Runosmäen nuorisotilassa Turussa. Kuva Emma Hotakainen

Keskiviikkoiltapäivä Turun Runosmäen nuorisotilalla alkoi värikkäissä tunnelmissa Turun Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoiden pitäessä taide- ja kulttuurikasvatuksen kurssiin liittyvää työpajaa.  Menetelmän tarkoituksena oli osallistaa nuoria vaikuttamaan nuorisotilan ilmeeseen.

Nuorisotilaan oli varattu valmiiksi seinä, johon opiskelijat olivat suunnitelleet toteuttavansa ns. vieraskirjan, johon jokainen tilassa käyvä nuori saisi jättää puumerkkinsä. Ennen varsinaisten maalauksien tekemistä seinälle maalattiin puu, jonka ympärille alkoikin päivän aikana muodostua erilaisia maalauksia.

Puu jatkaa kasvuaan Runosmäessä, ja siihen saa jokainen nuori käydä jättämässä oman jälkensä.

“Silloin en tiennyt.”

#Silloinentiennyt -kampanjan ovat luoneet Humakin opiskelijat Annukka, Henniina ja Jaana osana nuorisotyön viikon projektia. Kamapanja kerää vinkkejä nuorille nuorisotyön viikon aikana. Turussa kuvatussa videossa kysytään ihmisiltä, millaisia vinkkejä he antaisivat nuorelle itselleen, jos voisivat sen tehdä. “Silloin en tiennyt” -kampanjalla halutaan kannustaa nuoria ja antaa oivalluksia elämästä kaikenikäisille. 

Opiskelijat kehoittavat jakamaan oman vinkkisi kaikille sosiaalisessa mediassa. Tutustu projektiin mm. täällä ja katsomalla alla oleva video.

facebook.com/silloinentiennyt
Instagram: #silloinentiennyt #hupparikansanpuolella