#vainhumakelämää

Humak on julkaissut kevään yhteishaun tulokset Opintopolku.fi-palvelussa. Humakissa aloittaa syksyllä hieman yli 400 uutta opiskelijaa. Olemme valintojen valmistuttua julkaiseet listan valituista, niiden valittujen osalta, jotka ovat antaneet luvan nimen julkaisemisesta internetissä. Tilanne valintojen osalta kuitenkin elää pitkään ensimmäisten valintapäätösten jälkeen, kun opiskelijoita tulee valituksi varasijalta ylemmille hakutoiveille. Opintopolku-järjestelmässä ajetaan päivittäin sijoitteluajo, jolloin valintojen tilanne varasijalta hyväksyttyjen osalta päivittyy vapautuvien aloituspaikkojen myötä. Ajankohtainen omaa valintaasi koskeva tulos löytyy siis Opintopolku.fi-palvelusta.

Yhteishaun tuloskirje saapuu pääosalle hakijoista 6.7.2015. Kirjeestä käy ilmi mm. omat pisteesi ja sen hetkinen alin hyväksytty pistemäärä hakukohteessa. Mikäli haluat saada tarkempaa tietoa valintakokeen pisteityksestä, voit tiedustella asiaa sähköpostitse ja pyrimme vastaamaan tiedusteluihin kolmen työpäivän kuluessa.

Humak on yhteiskunnallinen ammattikorkeakoulu. Koulutamme ammattilaisia yhteisöllisiin ja ihmisläheisiin ammatteihin. Keskeistä Humakin toiminnassa on toimialojen valtakunnallinen ja alueellinen kehittäminen kiinteässä yhteistyössä työelämäkumppanien kanssa, joten opiskelijamme saavat harjoitella oikeissa työelämätilanteissa jo opintojensa ensimetreiltä. Humak toimii neljällä alueella Suomessa.

Opiskelijoita HUMAKOn punaisissa haalareissa Studia-messuilla
Opiskelijakunta HUMAKOn tutorit Studia-messuilla Helsingissä joulukuussa 2014. Tutorit ovat uusien opiskelijoiden paras tietolähde opiskeluun ja vapaa-aikaan uudessa oppilaitoksessa ja mahdollisesti uudessa kotikaupungissakin.

Uusien opiskelijoiden tietopaketti opintojen aloittamisesta ja opiskelusta Humakissa

Olemme koonneet uusille opiskelijoille sähköisen tietopaketin opintojen aloittamisesta ja opiskelusta Humakissa. Ohjaudut tälle sivustolle automaattisesti tehtyäsi lukuvuosi-ilmoittautumisen sähköisesti Oili-palvelussa.

Pääset tutustumaan Uusien opiskelijoiden tietopakettiin täältä.

Humakin syyslukukausi käynnistyy 1.9.2015. Joissakin monimuotokoulutuksissa saattaa olla lähitapaaminen jo elokuun lopussa. Tarkat tiedot ryhmäsi aikatauluista löydät Uusien opiskelijoiden tietopaketista viimeistään 10.8. alkavalla viikolla.

Lämpimästi tervetuloa opiskelijaksi Humakiin! Alla näet opiskelijoidemme Instagramiin postaamia Humak-kuvia.

Varasijalta valitseminen

Humak hyväksyy kaikkiin koulutuksiinsa hakijoita varasijoilta sitä mukaan, kun paikkoja vapautuu peruuntumisten,  perumisten ja poissaolovaksi-ilmoittautumisen johdosta. Kaikkien korkeakoulujen yhteishaun tulokset ovat julkisia viimeistään perjantaina 3.7.2015. Hakija pääsee seuraamaan hakukohteidensa valintojen etenemistä Opintopolku.fi-palvelusta.

Yhteishaussa voi ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan

Hakulomakkeella ilmoittamasi hakutoivejärjestys on sitova eli sinulle tarjotaan ylintä hakemaasi paikkaa, johon valinnassa saamasi pisteet riittävät. Tällöin alemmat hakutoiveesi näkyvät peruuntuneina.

Mikäli olet varasijalla ylempänä hakutoiveena olevaan koulutukseen tai koulutuksiin, voit ottaa sinulle tarjottavan alemman hakutoiveen paikan vastaan ehdollisesti ja jäädä jonottamaan ylempää hakutoivetta. Ehdollinen vastaanotto on mahdollista 3.7. lähtien ja jonotusoikeus on voimassa 12.8.2015 saakka. Halutessasi voit kuitenkin jo aiemmin muuttaa alemman hakutoiveen ehdollisen vastaanoton sitovaksi, mikäli sinua ei ole ehditty hyväksyä ylempään hakutoiveeseen.

Tieto opiskelupaikasta tulee sinulle myös sähköpostitse, mikäli olet ilmoittanut hakemuksessasi sähköpostiosoitteen.

Ohjeita opiskelupaikan vastaanottamisesta löydät Opintopolku.fi -palvelusta

Muista vastaanottaa opiskelupaikka viimeistään 17.7.2015 klo 15.00 mennessä joko Oma opintopolku —palvelussa tai paperilomakkeella! Varasijalta valitut saavat tiedon omasta paikan vastaanottamisen määräajastaan opiskelupaikkatiedon yhteydessä. Muista myös tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen sähköisessä Oili-palvelussa.

Asioi sähköisesti Oma opintopolku-palvelussa

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja lukuvuosi-ilmoittautumisen antaminen onnistuvat kätevästi Oma opintopolku -palvelussa osoitteessa: www.opintopolku.fi. Asiointi palvelussa vaatii tunnistautumisen. Opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen pääset samalla kirjautumisella jatkamaan asiointia Oili-ilmoittautumispalvelussa, jossa voit ilmoittautua Humakiin joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi opiskelijaksi.

Oma opintopolku -palvelun kautta voit seurata hakutilanteesi etenemistä myös siinä tapauksessa, että olet varasijalla yhteen tai useampaan hakemaasi koulutukseen. Oma opintopolku -palvelusta löytyy myös tieto siitä, mikäli olet tullut haussa hylätyksi sekä hylkäämisen syy.

Poissaolevaksi ilmoittautuminen vain lakisääteisestä syystä

Huomaathan, että voit olla ensimmäisenä lukuvuonna poissaolevana vain seuraavista lakisääteisistä syistä:

  • suoritat asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaista palvelua
  • olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla
  • olet oman sairauden tai vamman vuoksi kyvytön aloittamaan opintosi

Poissaolon syyn todentava dokumentti tulee toimittaa Humakin hakijapalveluihin viimeistään 14 päivän kuluttua poissaoloilmoituksen tekemisestä sähköisesti Oili-palvelussa tai paperilomakkeella.

Luonto luokkatilana, Seikkailukasvatuksen ryhmä meloo Tammisaaren kansallispuiston saaristossa
Luonto luokkatilana, Seikkailukasvatuksen ryhmä meloo Tammisaaren kansallispuiston saaristossa. Seikkailukasvatus on yksi yhteisöpedagogin hallitsemista menetelmistä.

Yhteishaun tuloskirje

Yhteishaun tuloksista lähtee kaikille hakijoille tuloskirje, joka jaetaan 6.7. Tuloskirjeestä näet tiedot opiskelijavalinnan tuloksista kaikkien hakukohteidesi osalta, oikaisumenettelyohjeet sekä lomakkeen, jolla voit halutessasi lähettää tiedon paikan vastaanottamisesta maapostitse korkeakouluun.

Mikäli otat opiskelupaikan vastaan paperilomakkeella, pyydämme sinua lähettämään tiedon vastaanottamisesta myös sähköpostitse Humakin hakijapalveluihin, jolloin sähköpostitse annettua tietoa voidaan pitää asian vireillepanona, mikäli kirje sattuu katomaan tai ei saavu määräajassa perille.

Pelkkää sähköpostitse annettua tietoa paikan vastaanottamisesta emme ikävä kyllä voi hyväksyä. Paperilomakkeella tehdyn paikan vastaanoton jälkeen ohjeistamme sinut vielä tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen Humakiin lukuvuodelle 2015–2016.

Nopeimmin koko asiointiprosessi sujuu Oma opintopolku -palvelussa, joten toivomme, että mahdollisimman moni ottaa paikan vastaan ja tekee lukuvuosi-ilmoittautumisen sitä kautta.

Ipanahipoissa myös pelataan.
Ipanahipat oli seikkailua, taidetta, askartelua, urheilua. Lastenfestivaali tarjosi Humakin kulttuurituottaja- ja yhteisöpedagogiopiskelijoille opintopisteitä kerryttäneen aidon työelämäprojektin.

Toimita todistusjäljennökset viimeistään 3.8.2015 mennessä

Valintapäätös on ehdollinen kunnes korkeakoulu on tarkistanut haussa käyttämäsi hakukelpoisuuteen liittyvien todistusten kopiot. Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuskopioita ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä tietoja. Hakijoille on lähetetty asiasta tekstiviesti.

Toimita kopio tutkintotodistuksestasi Humakin hakijapalveluihin 3.8.2015 klo 15.00 mennessä, vaikka olisit toimittanut todistuskopiot jo aiemmin haun aikana. Kopioita tarvitaan mm. valintaan vaikuttaneiden todistusarvosanapisteiden tarkistamiseksi.

Mikäli saat paikan varasijalta, toimita todistusjäljennökset 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun olet saanut tiedon valinnasta. Kopiot toimitetaan seuraavasti:

  • lukion päättötodistus ja ammatillisen tutkinnon päättötodistus niissä koulutuksissa, joissa on annettu valintaperusteiden mukaan pisteitä keskiarvon perusteella (humanistisen ja kasvatusalan päivätoteutukset) tai jos lukion päättötodistusta on käytetty ainoana hakukelpoisuuden antavana tutkintona
  • keväällä 2015 valmistuneet IB-, EB- ja Reifeprüfung-tutkinnot
  • ylioppilastutkintotodistus ennen vuotta 1990 valmistuneesta tutkinnosta, mikäli kopiota ei ole toimitettu aiemmin.
  • yhteisöpedagogi (ylempi AMK) -koulutuksessa hakukelpoisuuden antava korkeakoulututkinto, mahdollinen opistoasteen tutkinto sekä alakohtaisen työkokemuksen työtodistukset.
  • Huom! Kulttuurituottaja (AMK) -tutkintoihin eikä AMK-tutkintojen monimuotototeutuksiin valittujen ei tarvitse lähettää kopioita tutkinto- tai työtodistuksiaan.

Kopiot voi toimittaa maapostilla tai skannattuna sähköpostin liitteenä. Huom! Liitä mukaan tieto siitä, mihin hakukohteeseen ja kampukselle olet tullut valituksi.

Alkuperäiset todistukset tarkistetaan vielä opintojen alussa. Älä toimita alkuperäisiä todistuksiasi postilla tms., vaan tuo ne mukanasi opintojen alkaessa.

Tietoa Hakijapalveluista

Jos sinulla on kysymyksiä opiskelupaikan vastaanottamiseen, varasijakäytäntöihin tai valintakokeesi tulokseen liittyen, niin ole yhteydessä Humakin hakijapalveluihin. Hakijapalvelut on auki arkipäivisin klo 9-11 ja klo 13-15. Mikäli haluat tarkempaa tietoa valintakokeen tuloksista tai valintaperusteiden soveltamisesta, suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

hakijapalvelut(at)humak.fi
p. 020 7621 300

Postiosoite:
Ilkantie 4
00400 Helsinki

Asiointiosoite:
Ilkantie 4 (Helsingin TKI-keskus Ilkka)
2. kerros, C-siipi, huone C2.36.

Sisäänkäynti Valkean talon pääoven kautta.

Oikaisumenettely

Mikäli opiskelijavalintaa ei mielestäsi ole tehty valintaperusteiden mukaisesti, ole ensin yhteydessä Humakin hakijapalveluihin. Varsinainen oikaisupyyntö tulee tehdä 14 päivän kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta.

Ohjeet Oikaisuvaatimuksen tekemiseksi.