Iso uudistus Humakin opiskelijoiden viestintäkanaviin 1.8. alkaen!

Kaksi henkilöä pitää kädessään symboleja sisältäviä puhekuplia ja luntu visertää taustalla.

Humakin opiskelijoiden viestintäkanaviin on tehty iso remontti kevään ja kesän aikana. Moni asia muuttuu.  Opiskelijaviestintäkanavien uudistusprojektin tarkoituksena on nykyaikaistaa ja tehostaa opiskelijoille kohdentuvaa viestintää ja tiedottamista sekä helpottaa opiskeluun liittyvän informaation löytymistä. Samalla kanavien määrää on vähennetty ja palveluiden saatavuus mobiilisti on parantunut.

Uudistuksen taustalla on opiskelijoiden kanssa toteutettu palvelumuotoiluprojekti. Siinä selvitettiin selvitettiin opiskelijoiden kokemuksia vanhoista kanavista ja mielipiteitä siitä, millaista on toimiva opiskelijaviestintä.

Piirretty hahmo istuu tietokone sylissään lattialla sekä Teams-kuvake, Hoodle-kuva, Opiskelijan opas-kuvake, Opiskelijan työpöytä-kuvake, Tuudo-kuvake ja Humakin H-logo.

Opiskelijaviestinnän pääkanavat

 • Microsoft Teams: Yleiset tiedotteet sekä koulutusalakohtaiset ja saapumiseräkohtaiset tiedotteet. Humakin opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen tiimi on Humak (d). Täällä julkaistaan kaikki yleiset tiedotteet ja päivitykset.
 • Hoodle: Hoodlessa opiskelet ja siellä lehtorit julkaisevat opintoille kuuluvia tiedotteita ja uutisia. Huomaathan, että saat syötteet reaaliajassa myös mobiilipalvelu Tuudoon, josta näet ne heti ilman erillistä kirjautumista Hoodleen.
 • Opiskelijan opas: Opiskelijan tietopankki, lomakkeet ja ohjeet kaikkeen opiskeluun liittyvään. Palvelu korvasi wikin huhtikuussa 2020
 • Opiskelijan työpöytä: Täältä löytyvät pikalinkit erilaisiin opiskelijapalveluihin sekä voit suunnitella ja seurata opintojesi edistymistä.
 • Tuudo: Mobiilipalvelu, josta löytyy sähköinen opiskelijatunniste, Humakin opiskelijoille tarjotut työ- ja harjoittelupaikat, lukujärjestys sekä syötteet opintojaksoviestinnästä ilman, että sinun täytyy logata Hoodleen. Lukujärjestys löytyy myös lukkarikoneesta.

Seuraa myös Humakin somekanavia ja verkkosivuja, jotta pysyt kuulolla, mitä Humakissa tapahtuu ulkoisen viestinnän näkökulmasta.

Päivittäisviestinnän kanava on Microsoft Teams

Opiskelijat on kesän aikana lisätty Microsoft Teamsin tiimeihin ja opiskelukohtaisiin kanaviin. Kaikkia opiskelijoita koskeva viestintä tapahtuu Humak-kanavalla ja opiskelijakunta HUMAKO tiedottaa omalla kanavallaan. HUMAKOn kanavalla jäseninä on vain opiskelijat, kun muilla kanavilla myös henkilöstön edustajia on jäseninä.

Omaan koulutukseesi liittyvä viestintä tapahtuu koulutuskohtaisissa tiimeissä  ja niiden alla olevilla saapumisryhmäkanavilla. Koulutuskohtaisiin tiimeihin kuuluvat opiskelijoiden lisäksi Humakin henkilökuntaa.

Microsoft Teamsia käytetään yleisesti eri organisaatioissa, joten se kannattaa ottaa haltuun jo opiskeluaikana. Palvelu toimii myös mobiilisti ja voit halutessasi ladata MS Teams -sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta ilmaiseksi.

Pepin yleinen työpöytä on poistunut viestintäkäytöstä. Opiskelijan uutena aloitussivuna Pepissä on Opiskelijan työpöytä, jolta löydät pikalinkit erilaisiin opintoihisi liittyviin opiskelijapalveluihin ja voit seurata opintojesi edistymistä.

Koulutusalakohtaiset kanavat:

Seuraavaksi esittelemme koulutuskohtaiset kanavat esimerkkien avulla. Sovella ohjeita oman koulutusmuotosi, paikkakuntasi ja/tai aloitusryhmäsi mukaan.

Huomaathan, että ensimmäisellä kerralla Teamsissä näkymässäsi näkyvät kaikki koulutusalasi kanavat. Eli näet aloitusryhmäkanavia ja paikkakuntakanavia, joilla olevat viestit eivät ole sinulle relevantteja. Ensimmäiseksi voit “siivota” Teams -näkymästäsi nämä kanavat piiloon napsauttamalla kanavan vieressä olevasta kolmesta pisteestä valikon näkyviin ja valitsemalla vaihtoehdon “Piilota kanava” (silmäikoni). Mikäli mietit, tarvitsetko mahdollisesti jotain kanavaa jatkossa, voit palauttaa sen yhtä helposti näkymään myöhemmin avaamalla tiimin alta kohdan Piilotetut kanavat ja napsauttamalla kanavan näkyviin.

Yhteisöpedagogi

Jos opiskelet yhteisöpedagogiksi Jyväskylän päivätoteutuksessa ja aloitit opiskelusi syksyllä 2020, tulee sinun seurata seuraavia tiimejä ja kanavia:

 • YP AMK -tiimi, jossa on Yleinen-kanava. Tiimissä viestitään kaikkia YP-opiskelijoita koskevia asioita.
 • YP päivä JYV -tiimi, jossa seuraat kanavia Yleinen ja saapumisryhmäkanavaasi amkYp_s20_JYV. Piilota silmäikonista ne kanavat, joita et seuraa. Näin saat vain viestejä, jotka ovat olennaisia sinulle. Joissakin tapauksessa sinun kannattaa seurata useampaa kanavaa, jos esimerkiksi etenet nopeammassa tahdissa opinnoissasi.
 • Mikäli opiskelet MOVE-tutkinnossa, toimi vastaavalla periaatteella (seurattava tiimi YP AMK -tiimin lisäksi on YP MOVE -tiimi ja siellä saapumisryhmäkohtainen kanava).
 • Mikäli opiskelet YAMK-tutkintoa, riittää, että seuraat YP YAMK-tiimin Yleinen-kanavaa.

Kulttuurituotanto

Jos opiskelet kulttuurituottajaksi esimerkiksi Kauniaisten päivätoteutuksessa ja aloitit opiskelusi syksyllä 2020, niin sinun tulee seurata seuraavia tiimejä ja kanavia:

 • Kulttuurituotanto (opiskelijat) -tiimi, jossa on Yleinen-kanava. Tiimissä viestitään kaikkia kutuopiskelijoita koskevia asioita.
 • Tiimin alla on saapumisryhmäkohtaiset kanavat, joista seuraat omaa saapumisryhmääsi amkKp_s20_PKS. Piilota silmäikonista ne kanavat, joita et seuraa. Näin saat vain viestejä, jotka ovat olennaisia sinulle. Joissakin tapauksessa sinun kannattaa seurata useampaa kanavaa, jos esimerkiksi etenet nopeammassa tahdissa opinnoissasi.
 • Kutu YAMK -opiskelijat seuraavat omaa HuMaster – KUTU-opiskelijat -tiimiä ja sen Yleinen-kanavaa.

Tulkkaus

Jos opiskelet tulkiksi Helsingin päivätoteutuksessa ja aloitit opiskelusi syksyllä 2020, niin sinun tulee seurata seuraavia tiimejä ja kanavia:

 • Tulkki AMK -tiimi, jossa on Yleinen-kanava. Tiimissä viestitään kaikkia tulkkiopiskelijoita koskevia asioita.
 • Tiimin alla on saapumisryhmäkohtaiset kanavat, joista seuraat omaa saapumisryhmääsi amkTp_s20_PKS. Piilota silmäikonista ne kanavat, joita et seuraa. Näin saat vain viestejä, jotka ovat olennaisia sinulle. Joissakin tapauksessa sinun kannattaa seurata useampaa kanavaa, jos esimerkiksi etenet nopeammassa tahdissa opinnoissasi.
 • Tulkki YAMK -opiskelijoilla on oma viestintäkäytänne, josta heitä on tiedotettu erikseen.

Opiskelijat voivat edelleen perustaa Teamsiin omia projekti- tai tiimityöskentelykanaviaan. Tähän ei ole tullut muutoksia.

Opiskelijan opas

Huhtikuussa julkaistu wikin korvaava opiskelijan opas on tietopankki kaikkeen opinnoissa tarvittavaan tietoon. Se on avoin kaikille ilman kirjautumista. Myös Humakiin valitut saavat täältä tarvittavat tiedot opintojensa aloittamiseksi Humakissa.

Hoodle

Hoodle on Humakin oppimisympäristö. Täältä löytyvät kaikki opintojaksot, joihin olet ilmoittautunut. Siellä käydään myös opintojaksoilla käytävä viestintä ellei muuta ole sovittu. Opintojaksojen tiedotteet saa kätevästi luettua Tuudosta, joten se kannattaa ladata puhelimeen sovelluskaupasta.

Opiskelijan työpöytä (Peppi)

Opiskelijan työpöytä on Pepin uusi aloitussivu. Se kerää yhteen kaikki opiskelijan tarvitsemat opiskelijapalvelut, joita tarvitset ilmoittautumiseen, opintojesi suunnitteluun ja seurantaan ja saat sieltä tietoa, kuinka opintosi etenevät.

Tuudo

Tuudo toimii sähköisenä opiskelijavarmenteena, mutta saat sitä kautta myös Hoodlen uutiset, tietoa Humakin opiskelijoille tarjotuista työ- ja harjoittelupaikkamahdollisuuksista ja voit katsoa lukujärjestyksesi. Myös kampusten ruokalistat löytyvät palvelusta.