onnea valituille Liittyviä tiedostoja

Humakin hakukohteiden opiskelijavalintojen tulokset on julkaistu opintopolku.fi –palvelussa. Hakija voi tarkistaa eri hakukohteittensa valintapäätökset kirjautumalla Oma opintopolku.fi –palveluun. Kaikki korkeakoulujen opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan 30.6. mennessä. Ennen kuin kaikki valintojen tulokset on julkaistu, jonkin hakukohteen valintapäätös voi näkyä esim. kesken-tilassa. Alimmat valintaan johtaneet pistemäärät ovat tiedossa 30.6. jälkeen. Kaikille hakijoille lähetetään valintapäätös sähköpostilla 30.6.2017 jälkeen.

Kun opiskelupaikka on hakijan vastaanotettavissa Oma opintopolku.fi -palvelussa, hän saa tiedon opiskelupaikasta siihen sähköpostiin, jonka hän on ilmoittanut yhteishakulomakkeella. Varasijalta valittu hakija saa tiedon varmistuneesta opiskelupaikasta sähköpostiinsa. Tarkista myös roskapostisi mahdollisen opintopolku-viestin varalta. Huomioi, että jotkin sähköpostipalvelimet voivat estää massasähköpostien vastaanottamisen. Tällaisia ovat myös valintapäätös -viestit. Mikäli esim. jonotat paikkaa tai et ole saanut valintapäätöstäsi, tarkista valintapäätöksesi ja varasijojen eteneminen Oma opintopolku.fi -palvelusta.

Muista ottaa opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä ja ilmoittautua lukuvuodelle

Hakijan tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaa läsnäolotietonsa sähköisesti Opintopolku.fi ja OILI–palveluissa annettuun määräaikaan mennessä. Mikäli hakija ei voi käyttää sähköistä Oma Opintopolku.fi -palvelua, hän voi pyytää maapostilla lähetettävää paikanvastaanottolomaketta hakijapalvelusta. Hakija vastaa siitä, että hänen paikanvastaanottonsa saapuu ajoissa korkeakouluun.

Opiskelupaikan 30.6. mennessä saaneen hakijan tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta viimeistään 14.7.2017 kello 15.00 mennessä. Muutoin hakija menettää opiskelupaikkansa. Varasijalta valitun paikanvastaanottopäivä kerrotaan Oma opintopolku.fi -palvelussa.

Läsnäolotieto lukuvuodelle 2017–2018 kannattaa ilmoittaa heti paikkaa vastaanottaessa OILI-palvelussa, mutta kuitenkin viimeistään 1.9. mennessä. Huomioithan, että nykyisin sallittuja poissaoloperusteita (kaikissa korkeakouluissa) ovat ainoastaan varusmies- tai siviilipalvelus tai vanhempainvapaiden käyttö tai oma vakava sairaus. Muita syitä opintojena aloittamisen lykkäämiseen ei hyväksytä. Poissaolosta tulee lähettää hakijapalveluihin todistus.

Tuloskirjeet sähköpostilla

Hakija saa valinnan tuloksen sähköpostilla. Hakija näkee valinnan tuloksen myös Oma Opintopolku.fi-palvelussa. Humak ei lähetä tuloskirjeitä erikseen. Tietopaketti opintojen aloittamiseen on sähköisenä wiki-sivustona.

Uusien opiskelijoiden infopaketti on luettavissa sähköisenä

Uusien opiskelijoiden ohjeistukset, poissaolo-ohjeet ja aloituspäivien aikataulut sekä mahdolliset lähiopetusta edeltävät oppimistehtävät (esim. kulttuurituotanto, monimuoto)  julkaistaan Humakissa vain sähköisesti.

Yhteishaussa käytettyjen alkuperäiset todistukset tulee ottaa mukaan ensimmäiseen lähiopetuspäivään. Valintapäätös on ehdollinen  kunnes todistukset on tarkistettu.

Humakin opinto-oppaaseen 2017-2018 ja opintojaksojen oppimistavoitteisiin voit tutustua verkkosivuillamme. Opinto-oppaassa kerrotaan opintojen sisällöistä, opintojaksojen toteutuksesta, harjoitteluista sekä siitä, mitä oppimistavoitteita kussakin opintojaksossa on.

Opiskelijakunta HUMAKOn Uuden opiskelija opas 2017, lue lisää tästä.

Toivotamme kaikki uudet opiskelijamme tervetulleiksi Humakiin!

Lisähaut Humakiin

Tulkki (AMK), monimuotokoulutus on lisähaussa opintopolku.fi -osoitteessa ajalla 3.7.2017 (8.00) – 14.7.2017 (15.00). Hakukelpoisuuden antaa vain opistoasteen 1 – 3 -vuotinen loppuun suoritettu viittomakielentulkin koulutus. Muista mahdollisista lisähaun hakukohteista ilmoitetaan verkkosivuillamme kesän aikana.

Hakijapalvelujen aukioloajat kesällä

Humakin hakijapalvelujen palveluajat ovat kesällä kello 9.00-11.00, muutokset mahdollisia.

• hakijapalvelut@humak.fi
• hakijapalvelut puhelin 0207 621 300 (emme käytä puhelimen vastaajapalvelua)
• maapostiosoite: Humak hakijapalvelut, Ilkantie 4, 00400 Helsinki;
• käyntiosoite: Ilkantie 4, 00400 Helsinki, B-siipi, huone B2.09 (mikäli haluat asioida toimistossa, varmista etukäteen, että henkilökunta on paikalla)

Avoin ammattikorkeakoulu väylänä Humakiin

Ammattikorkeakoulun opintojaksoja on mahdollista opiskella myös avoimessa ammattikorkeakoulussa. Avoimen opintoja voivat opiskella kaikki iästä tai koulutustaustasta riippumatta. Avoimen opintoihin on saatavilla ohjausta erikseen nimetyltä pedagogilta.

Avoimessa AMK:ssa on mahdollista opiskella ns. väyläopinnot, jotka ovat 60 opintopisteen laajuinen kokonaisuus Humakin tutkinnosta. Väyläopinnot suoritettuaan voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Avoimen AMK:n opintoihin ilmoittaudutaan 1.8.2017 kello 12.00 lähtien Humakin avoimen ammattikorkeakoulun verkkokaupassa. Tulkin väyläopintoihin ja väylien opintojaksoihin on rajoitettu määrä paikkoja, joten mikäli olet kiinnostunut väyläopinnoista, varaathan paikkasi opintojaksoille ajoissa.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksullisia. Opintopisteen hinta on 15 euroa, mutta lukuvuoden aikana suoritetuista opintojaksoissa on 300 euron maksukatto (koskee opintojaksoja). Lisätietoja avoimesta ja tarkemmista maksuehdoista AMK:sta Humakissa.