Humakin aprillipäivän uutisessa kerroimme:

Humak saattaa päätökseen ammattikorkeakoulu-uudistuksen viimeisen vaiheen. Tästä päivästä alkaen ammattikorkeakoulun uusi nimi on Suomen Humoristinen Ammattikorkeakoulu (Humor). Uusi nimi otetaan käyttöön Humorin viestintämateriaaleissa vappuna, joka tunnetaan myös huonon teekkarihuumorin juhlapäivänä.

– Haluamme viestiä tällä positiivista elämänasennetta ja sitä, ettei asioita kannata ottaa aina niin vakavasti, kertoo uudistuksesta Humorin viestintäpäällikkö Jarmo Röksä ja korostaa, että humanistit ovat aikamoisia humoristeja. Humoristisen ammattikorkeakoulun arvoja ovat ihmisläheisyys, iloisuus ja huumoristisuus.

Humor onkin ottanut tunnussävelmäkseen Monty Python-ryhmän tunnetuksi tekemän Always look on the bright side of life (spotify linkki) – kappaleen ja kehottaa kaikkia pyrkimään löytämään asioista sen valoisan puolen. Tällä korkeakoulumme edustajat uskovat tuovansa väriä  Suomea viime ajat ankeuttaneeseen taantumakeskusteluun.

Humorin työryhmä
Humakin perustama työryhmä pohtii uutta nimeä ja tunnusmelodian valintaa Katson autiota hiekkarantaa ja Always look on the bright side of lifen välillä.

Uusi tutkinto vielä kevään yhteishakuun

Uudistuksen myötä Humor lisää kevään yhteishaun valikoimiinsa vielä yhden uuden tutkinnon. Jatkossa Suomen Humoristisessa Ammattikorkeakoulussa voi opiskella Stand Up Koomikko (amk) —tutkinnon. —Tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä ja sen suorittaminen kestää noi neljä vuotta. Ansioituneille jo lavalla itsensä todistaneille stand up —koomikoilla on mahdollisuus opiskella tutkinto monimiotototeutuksena työn ohessa, jolloin esimerkiksi aikaisemmin hankittua osaamista voidaan sisällyttää osaksi tutkintoa, kuvaa Humorin hakijapalveluiden Marika Stam uutta koulutusta.

Stam uskoo uuden tutkinnon saavuttavan huimat hakijamäärän siitä huolimatta, että hakuaikaa on jäljellä vain yhdeksän päivää.

– Stand upiahan on nyt joka paikassa. Telkkarit, ravintolat ja teatterit täyttyvät ilta toisensa jälkeen stand up koomikoista ja on ongelmallista, ettei heidän osaamistaan voida vielä varmentaa tutkinnolla, Stam toteaa ja kertoo, että tutkinto sopii hienosti niin kulttuurituottaja-koulutuksen kuin yhteisöpedagogien koulutusten yhteyteen. – Kyllä nuorisotyössä ja nuorten parissa työskentelyssä tarvitaan myös huumoria, Stam vakuuttaa.

Heraldikko hyväksyi logon

Suomen Humoristisen Ammattikorkeakoulun (Humor) uuden ilmeen suunnittelee hyvin kalliilla hinnalla tunnettu turkulainen viestintätoimisto. Paikallinen heraldikko Tim Tötterströmssön, jolle suunnittelun yhteydessä hankittiin tuhat euroa maksava graafinen ohjelma, on myös kommentoinut ja todennut Humorin uuden logon kuvastavan hyvin Humoristisen Ammattikorkeakoulun pirskahtelevaa huumoria.

Aprillia, Aprillia

Niin, ja kuten 1.4. julkaistuun juttuun kuuluu, niin tämä oli aprillipilamme. Kiitos kaikille jutusta tykänneille, sitä kommentoineille ja levittäneille. Teitä oli aivan huima määrä! Sharing is Caring!