Hyvinvointia tuottaneet opiskelijat

Kaverit, ruutuaika, ruoka, suun terveys, päihteet, uni ja lepo – siinä aiheita elämykselliselle hyvinvointireitille. Otsikolla #lifegoals toimivalle kierrokselle osallistuvat viikolla 12 keskisuomalaisen Laukaan kirkonkylän kuudesluokkalaiset sekä Sydän-Laukaan yläkoululaiset. – Kohtaamme koulupäivinä yhteensä yli 500 nuorta. Myös vanhemmat ovat tiistaina tervetulleita, kertovat Humakin yhteisöpedagogi (AMK)-opiskelijat Venla Tuukkanen (vas), Jenni Orjasniemi, Markus Niska ja Aapo Lahdenkauppi Jyväskylästä.

Hyvinvointityötä vahvan verkoston kanssa

Tapahtuman järjestävät Laukaan kunnan ja seurakunnan sekä Humakin lisäksi Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry sekä Keski-Suomen seututerveyskeskus. – Monipuoliset ja osaavat tekijät, joiden kanssa tehty yhteistyö on ollut toimivaa. Tuttuun tapaan meillä on siis ensiksi oppitunnin pituinen kierros seurakuntatalolla ja tämän jälkeen purkutunti koululla. Purkutunteja ovat pitämässä koulukuraattorit, etsivän nuorisotyön, erityisnuorisotyön, perhetyön ja sosiaaliohjauksen työntekijöitä, jotka lopuksi keskustelevat nuorten kanssa kierroskokemuksista ja nuorten omien valintojen merkityksestä, kertoo palvelupäällikkö Sanna Salo.

Kohtaamisia ja kuuntelua

Humakin yhteisöpedagogi (AMK) opiskelijat Venla Tuukkanen (vas), Jenni Orjasniemi, Markus Niska ja Aapo Lahdenkauppi tekevät hyvinvointireitin osana sosiaalisen vahvistamisen opintoja. Tärkeää on tiedonjako, kuuntelu, keskustelut sekä nuorten omien valintojen merkityksien korostaminen. –Toivomme, että näistä nuoren elämään liittyvistä asioista keskustellaan myös kotona. Tarjoamme myös vanhemmille mahdollisuuden tulla mukaan #lifegoals – elämykselliselle terveyskasvatusreitille Laukaan seurakuntakodille. Vanhemmille suunnattu iltapäivä ja alkuilta on tiistaina 20.3., muistuttavat Humak-opiskelijat.

Päihdeputkesta hyvinvointireittiin

Lehtori Tarja Jukkala
Humakin lehtori Tarja Jukkala luotsaa yhteisöpedagogi (AMK)-opiskelijoita sosiaalisen vahvistamisen opintoihin.

Laukaassa on yli kymmenen vuotta toteutettu nuorille ja vanhemmille suunnattu terveyskasvatusreitti. Alkuvuosina nimi oli Päihdeputki, nyt puhutaan jo kokonaisvaltaisesta Hyvinvointireitistä, jossa mukana muun muassa ruokavalio, uni, kaverisuhteet, ruutuaika.

Ensi viikolla vuorossa ovat kirkonkyläläiset. – Olemme lähteneet suunnittelemaan kokonaisvaltaisempaa rataa, jossa on monia ajankohtaisia ja nuorille tärkeitä teemoja ruutuajasta ruokaan ja kaverisuhteista suun terveyteen, kertoo Humakin lehtori Tarja Jukkala ja muistuttaa, että lisätietoja terveyskasvatuksesta muun muassa netistä www.ehyt.fi

Teksti: Maarit Honkonen-Seppälä, Humakin lehtori
Kuva opiskelijoista: Maarit H-S
Kuva Tarja Jukkalasta: Minna Rajalin

Tapahtumaan Laukaan seurakuntatalolla osallistuivat Kirkonkylän koulun 6 -luokkalaiset, Sydän-Laukaan koulun 7-9 -luokkalaiset.

Lisätietoja:
Laukaan kunnan palvelupäällikkö Sanna Salo, 040 662 3622,
vapaa-aikaohjaaja Jenni Pekonen, 040 776 1381,
Humakin lehtori Tarja Jukkala, 0400 349 269
.

Hae yhteisöpedagogiopintoihin Humakissa

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa (Humak) voi opiskella yhteisöpedagogiksi eli järjestö- ja nuorisotyön ammattilaiseksi, työyhteisön kehittäjäksi tai seikkailukasvattajaksi niin AMK kuin ylempi AMK-tutkintoihin. Klikkaamalla alla olevia kuvia, pääset suoraan hakusivulle Opintopolkupalvelussa.

Klikkaa kuvasta suoraan oikeaan hakusivuun Opintopolku-palveluun

Opiskele yhteisöpedagogiksi Nurmijärvellä
Klikkaa kuvasta suoraan hakukohteeseen opintopolku-palvelussa.

Opiskele Turun Humakissa
Hae Turkuun – klikkaa kuvaa.
Hae Jyväskylään yhteisöpedagogikoulutukseen
Opiskele yhteisöpedagogiksi Jyväskylässä, klikkaa kuvasta suoraan Opintopolkuun.

Yhteisöpedagogiksi Kuopiosta
Kiinnostaako Kuopiossa opiskelu? Tätä kuvaa klikkaamalla pääset suoraan hakukohteeseen Opintopolussa.

Bachelor of Adventure and outdoor education
Hae tästä ensimmäiseen englanniksi toteutettavaan seikkailukasvatuksen yhteisöpedagogikoulutukseen.

Monimuotokoulutukset Humakissa (pikalinkit Opintopolkuun)

Suora linkki opintopolkuun
Klikkaa kuvaa ja hae yhteisöpedagogi (AMK) monimuotototeutukseen.

 

Hae työyhteisön -kehittäjä koututukseen
Klikkaa kuvaa, pääset suoraan hakusivulle Opintopolku-palveluun (Työyhteisön kehittäjä -koulutus)
Yhteisöpedagogi (ylempi AMK)
Hae yhteisöpedagogi (ylempi AMK) koulutukseen – klikkaa kuvasta opintopolkupalveluun ja hae Humakiin.

Jyväskylässä haussa on sekä kulttuurituottajan että yhteisöpedagogin päivätoteutus. Molemmissa voi myös opiskella monimuotokoulutuksessa työn ohella. Humakin digikampus joustavoittaa opiskelua.