Ipanahipat-lastenfestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa. Se oli onnistunut: paikalla oli yli 4000 lasta vanhempineen. Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Ladattavia tiedostoja


Linkkejä:

Ipanahipat Tapahtumallinen Tapahtumallinen Facebookissa

”Parempaa tuottamisoppia ei voi saada. Tuntuu kuin olisimme olleet oikeasti töissä”, toteaa toisen vuoden kulttuurituotannon opiskelija Panda Eriksson Ipanahipat-tapahtumasta, jonka tuotannossa hän oli mukana.

Humakin kulttuurituotannon opiskelijat osallistuivat osana opintojaan turkulaisen tapahtumatuotantoyrityksen Tapahtumallinen Oy:n lastenfestivaalin tuottamiseen. Kahdentoista hengen opiskelijaryhmä työskenteli projektin parissa syyskuusta tammikuuhun.

”Opiskelijat ovat arvostaneet mahdollisuutta olla mukana jo ideointivaiheesta asti”kertoo Eriksson. ”Alkoi tuntua siltä kuin olisimme tehneet omaa tapahtumaa”.

Monipuolinen lastenfestivaali

Ensimmäistä kertaa tammikuun puolivälissä järjestetyssä Ipanahipat-lastenfestivaalissa yhdistyivät kulttuuri ja liikunta. Ohjelmaan kuului niin seikkailutapahtumia kuin taide-, askartelu- ja kädentaidon työpajoja, nukketeatteria, sirkuskoulua, teatteria, musiikkia ja tanssia. Tapahtuma löysi heti ensimmäisellä kerralla yleisönsä. Ipanahippoihin osallistui yli 4000 lasta vanhempineen.

Opiskelua oikeissa töissä

Humakissa opiskellaan paljon työelämäläheisesti. Tuottajaopiskelijat pääsevät käytännössä oppimaan tuotantoprosessin eri vaiheita.

”Projekti kattoi kokonaisuudessaan koko puolen vuoden opinnot – oli hienoa miten myös kurssit oli integroitu mukaan” toteaa Maaria Toskala, joka oli mukana opiskelijatiimisssä.

Ipanahipat-projektiin sisältyi opiskelijoille käytännön työn tueksi taloussuunnittelun, projektitoiminnan, mediataitojen ja taiteen soveltavan käytön opintoja. Opintopisteitä kertyi 20 jokaiselle opiskelijalle.

Ammattitaidon karttumista huomaamatta

Markus Kaustell alleviivaa kokonaisuutta, jossa on päässyt näkemään konkreettisesti mihin pystyy sekä miten omat ideat muuttuvat toiminnaksi.

Näki opin käytännössä, ei pelkästään oppinut käytännössä” naurahtaa Markus.

Kaisa Huova oli yksi opiskelijoiden työryhmien projektipäälliköistä. On ollut mukavaa ja opettavaista päästä työskentelemään aidossa työympäristössä ja oikean tuotannon parissa. Se on inspiroinut koko meidän luokkaamme ja luokkamme ryhmähenki on tiivistynyt entisestään”, Huova kommentoi syksyä.

Tuli opittua oikeastaan salaa, kun oli niin sisällä projektissa. Vasta myöhemmin on tajunnut, mitä kaikkea sitä tulikaan opittua”, Maaria ja Markus summaavat.

 

Ipanahipat-festivaalin järjesti 17.1.2015 Logomossa toimiva tapahtumatuotantoyritys Tapahtumallinen.

Valokuvat: Rabbit Photography