Kuvassa vaalea silmälasipäinen nainen, jolla on lempeä ilme. Hän nojaa käteensä hennosti.

Järjestöneuvos Liisa Kauppinen avasi avasi luennollaan Valkean talon Studia Generalia -luentosarjan Helsingissä marraskuussa 2014. Liisa Kauppinen on ensimmäinen suomalainen, joka on saanut joka viides vuosi jaettavan YK:n ihmisoikeuspalkinnon. Aiemmin saman palkinnon ovat saaneet muun muassa Martin Luther King ja Nelson Mandela.

Liisa Kauppinen on tehnyt pitkän kansainvälisen uran kuurojen oikeuksien puolesta. Hän on toiminut Kuurojen Liiton toiminnanjohtajana vuosina 1976 – 2006, Kuurojen maailmanliiton WFD:n puheenjohtajana 1995-2003 ja YK:n neuvonantotehtävissä 1995-2006. Lisäksi Kauppinen on työskennellyt erilaisissa tehtävissä muun muassa terveysjärjestö WHO:ssa ja Unescossa.

Kauppisen tärkeä saavutus on YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskeva yleissopimus, johon hän on onnistunut neuvottelemaan kaikki keskeiset viittomakieltä ja kuurojen oikeuksia koskevat asiat. Luennossaan Kauppinen kuvasi merkittävän työnsä monia kiemuroita, jossa kansainvälisen diplomatian taidot joutuivat koetukselle.

Luento Järjestötoiminnalla ihmisoikeuksia rakentamassa pidettiin Valkean talon auditoriossa, jossa sijaitsee Humakin Helsingin TKI-keskus (Ilkka). Illan pääesiintyjän esitteli Kuurojen Liiton toiminnanjohtaja Markku Jokinen, joka puhui lämpimästi Kauppisen merkittävästä elämäntyöstä kuurojen oikeuksien asialla. Tilaisuuden avasi Humakin rehtori Tapio Huttula.

Tilaisuuden taltiointi on julkaistu Viittomakielisessä kirjastossa. Linkki löytyy Kuurojen Liiton verkkosivuilta

http://www.viittomakielinenkirjasto.fi/fi/jarjestotyolla-ihmisoikeuksia-rakentamassa-jarjestoneuvos-kauppisen-studia-generalia-luento#.VIrrMtG_yAg