Kulttuurituottaja (AMK) -opintojaan Kauniaisissa suorittavat Josefin Strandell ja Eliel Kärkkäinen nipistivät hetken ruokatunnistaan ja istahtivat kertomaan miltä lähiopinnot taas tuntuvat koronalukuvuoden jälkeen. Toisen vuosikurssin kulttuurituottajaopiskelijat ehtivät vuosi sitten opiskella kampuksella vain pari kuukautta ja sitten opetus siirtyi verkkoon.
Josefin ja Eliel vaikuttavat varsin tyytyväisiltä palattuaan kampukselle aloittamaan toista lukuvuottaan. Humakin Kauniaisten kampukselle lähiopetukseen tulevat niin kakkoset kuin kolmoset. Uuden aloitusryhmän osalta Kauniaisissa pidetään taukovuotta. Uudet kulttuurituottajaopiskelijat aloittavat tänä syksynä Humakin Turun ja Jyväskylän kampuksilla sekä verkkototeutuksessa.
Vaikka koronalukuvuosi vaati jonkin verran totuttelua, se myös aktivoi tulemaan takaisin kampukselle.
Opiskelijat ovat tiedostaneet huolen opiskelijoiden jaksamisesta, mutta heille edellinen vuosi oli kulunut ihan positiivisella mielellä. Vuoden aikana perehdyttiin perusasioiden oppimiseen.
“Ekan vuoden opiskelijalle korona-aika oli tavallaan helppoakin, kun ei ollut tottunut vielä mihinkään muuhun. Aikaa säästyi myös reissaamiselta kouluun”, kertoo Josefin Strandell.
Eliel Kärkkäinen jatkaa, että kulunut vuosi oli totuttelun jälkeen ollut ihan hyvä.
“Kouluhommat sai tehtyä ja näki enemmän kavereitakin”, Eliel kertoo.
“Oli outoa tulla tänne, vaikka tämähän (lähiopetus) on normitoimintaa”, Eliel kertoo tuntemuksistaan.
Alkavalta lukuvuodelta Josefin ja Eliel odottavat lähiopetusta, uuden oppimista ja ryhmäytymistä opiskelijatovereiden kanssa sekä tietysti uutta tietoa.
“Luvassa on ainakin yrittäjäopintoja, lakitietoa ja kulttuuripolitiikkaa. Odotettavissa on laaja kirjo opintoja eri aiheista”, Eliel summaa opetussuunnitelmaa.
Etäopintojen aikana opiskelijaryhmä piti jonkin verran yhteyttä, mutta lähiopetus antaa uudet puitteet tutustumiseen kurssikavereihin. Etäaikana ei ehtinyt tai voinut hirveästi tutustua, ellei sitten oppimistehtävien parissa. Josefin ja Eliel oppivat tuntemaan toisensa etäaikana tehdessään ryhmätöitä.
“Iloista ja mukavaa porukkaa kaikki tuntuvat olevan, ja huomaavaisia”, Eliel kertoo.
Josefin lisää, että opiskelijat tuntuvat olevan sopeutuvaisia ja lähiopetuksessa myös ryhmähenki vahvistuu. Luokkatilassa opiskelijat voivat viettää vaikka kahvihetkiä yhdessä. Luokan perältä löytyvät kahvin- ja vedenkeittimet sekä jääkaappi.
“Kaikki tulevat toimeen toistensa kanssa”, Josefin lisää.
“Jotain ihanaa, hyvänmielen perheohjelmaa televisioon tekisi mieli tuottaa”, maalailee Josefin tulevaisuuden suunnitelmistaan valmistumisen jälkeen.
TV-tuottajan työ kiinnostaisi myös Elieliä. Tai sitten musiikkiala. Vielä hän ei ole päättänyt tulevaa suuntaansa.
Kulttuurituottaja (AMK) -tutkinnon suorittaminen kestää noin neljä vuotta (240 op). Ryhmällä on alkamassa nyt toinen lukuvosi ja aikaa kartoittaa tulevaisuuden työpaikkoja.
Teksti ja kuvat: Marika Stam.
Syksyn yhteishaku on käynnissä ajalla 1.-15.9.2021. Humakiin voi hakea Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -tutkintoon tai Yhteisöpedagogi (AMK), MOVE tai TYKE -opintoihin. Lisätietoja saa Hakijan oppaasta.