Kauan odotettu muutto Humakin Jyväskylän TKI-keskus Akseliin on totta. Muutto toteutettiin viikonlopun aikana ja henkilökunta aloittaa tänään ensimmäisen työpäivänsä uusissa tiloissa Kankaan vanhan paperitehtaan tiiliseinien suojissa. Humak on ollut mukana tilojen suunnittelussa alusta saakka ja suunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon mm. tilatarve opiskelijoiden ryhmä-, projekti ja tiimityöskentelylle. Kankaalle muuttaa 20 Humakin henkilökuntaan kuuluvaa sekä noin sata loppuvaiheen opiskelijaa.

Uusi alku Jyväskylässä

Uudet tilat ovat uusi alku koko Jyväskylän alueyksikön toiminnalle. Kangas tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden yhteisölliseen, kokeilevaan toimintaa. Tilat mahdollistavat opiskelijoiden, työelämakumppanaiden ja henkilöstön yhteisen kohtaamisen ja valmennuspedagogiikan vahvistamisen. Kankaan alueen Luovan kampuksen  yhteistyöverkosto on jo nyt laaja ja kasvaa koko ajan.

Opiskelijoilla on Kankaalla monipuoliset tilat opiskeluun. – Muutto Kankaalle on uusi alku meille kaikille, mutta erityisesti opiskelijoille, jotka saavat toimivat ja käyttökelpoiset työskentelytilat, lehtori Tero Lämsä iloitsee. –Toivottavasti myös yhteistyökumppanimme löytävät tiensä Kankaan uusiin ja valoisiin tiloihin. Yksi juttu, jota jään kaipaamaan ovat kahvi- ja ruokapöytäkeskustelut Kansalaistoiminnan Mataran toimijoiden kesken. Moni idea lähti lentoon juuri noissa arkisissa kohtaamisissa. Kankaalla rakentuu uusia verkostoja eikä kilometri voi katkaista vanhoja, Tero Lämsä uskoo.

Humak TKI-keskus (Akseli)
Pekka Kaunismaa esittelee uusia tiloja, jotka vielä odottelevat huonekaluja, opiskelijoille.

-Hieno juttu, että olemassa olevia tiloja on otettu käyttöön ja Jyväskylän TKI-keskus on rakennuttu vanhan sisään. Kankaan alueessa kiehtoo myös se, että pääsemme mukaan rakentamaan uutta kulttuuripainotteista kaupunginosaa jo alusta alkaen, kolmannen vuoden kulttuurituotannon opiskelija Mikko Järvinen pohtii. – Boheemin yläkaupungin rinnalle syntyvä Kankaan alue on mahtava paikka kokeilla ja rakentaa uutta. Se on mahdollisuus myös meille Humakin opiskelijoille!

Jyväskylän TKI-keskus mukana Luovassa kampuksessa

Vuonna 1947 valmistuneeseen siipiosaan ovat aikaisemmin tammikuussa muuttaneet Jyväskylän ammattiopisto sekä Jyväskylän aikuisopisto. Yhdessä Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa oppilaitokset muodostavat Kankaan alueelle Luovan kampuksen, joka pyrkii etsimään ja tarjoamaan yhteistyössä uudenlaisia yhteistyömuotoja niin yrityksille kuin muillekin organisaatioille. Humakin väki mukaanluettuna Kankaan Luovalla kampuksella työskentelee 50 oppilaitosten henkilöstöön kuuluvaa sekä peräti 450 opiskelijaa.

Luovan kampuksen toimijat ovat ensimmäinen vanhan paperitehtaan pysyvä vuokralainen. Tulevina vuosina oppilaitokset saavat seurakseen monipuolisen verkoston palveluita, asukkaita sekä yrityksiä

Prosentti kulttuurille

Kankaan alueella on otettu käyttöön ainutlaatuinen prosenttikulttuurimalli, jonka avulla kehitetään aluetta edelleen. Yksi prosentti Kankaan tontinmyyntituloista sekä erityyppisen rakentamisen kustannuksista ohjataan Kankaan kulttuuritoiminnan ja taiteen edistämiseen. Kankaan alue on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuisen ja viihtyisän ympäristön. Tulevaisuudessa Kangas tarjoaa työpaikan 2100 hengelle ja kodin 5000:lle asukkaalle.

Humak
Lehtori Annamari Maukonen, yliopettaja Hannu Sirkkilä sekä Suunnittelija Marjo Kolehmainen muuttohommissa Humakin vanhassa TKI-keskuksessa Matarassa.

TKI-keskuksen uusi osoite

Uusi osoitteemme Kankaalla on:

Humanistinen ammattikorkeakoulu
Jyväskylän TKI-keskus (Akseli)
Kympinkatu 3 B
40320 JYVÄSKYLÄ.

Muutto ei aiheuta katkoksia tai muutoksia puhelinliikenteeseemme.

Teksti: Annamari Maukonen ja Jarmo Röksä. Kuvat: Jari Hoffrén, Hannu Sirkkilä.