Valmistujaiset Jyväskylässä

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa juhlitaan perinteisesti talvella ja keväällä valmistuneita. Joulukuussa 2014 valmistuneiden kokonaismäärä ylitti 80, laajemmat erikoistumiskoulutukset huomioden, valmistuneita oli kaikkiaan yli sata.

Opiskelu on oivaltamista

Humakin Jyväskylän TKI-keskuksen (Akselin) juhlat olivat kulttuurituottajien (AMK) ja yhteisöpedagogien (AMK) yhteiset. Kulttuurituottajia Jyväskylässä valmistui neljä ja yhteisöpedagogeja 12.

Opiskelijoiden puheen piti tuore yhteisöpedagogi (AMK) Mirva Rostedt, joka kiitti lähipiiriään ja opinahjoaan yhteisöllisestä ja monipuolisesta Humak-taipaleesta. ”Meistä jokainen on kulkenut oman matkamme tähän pisteeseen.  Jotkut meistä ovat juosseet pikamatkaa, toiset normaalia ja muutamat ovat kulkeneet pitkän matkan maratonin. Matkan varrelle on mahtunut monia vaiheita: luentoja, tenttejä, ryhmätöitä, projekteja, kimppakyytejä, vaihto-opiskelun elämyksiä, opiskelijaelämän juhlia, sekä oppimista ja oivaltamista”, Rostedt maalaili opintojensa taivalta.

Tilaisuudessa jaetut stipendit ojennettiin yhteisöpedagogi (AMK) Nadja Mäkelä ja yhteisöpedagogi (AMK) Mirva Rostedtille. Mäkelä sai Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat Nuoli ry:n myöntämän stipendin tunnustuksena aktiivisesta kansalaistoiminnasta sekä hyvin suoritetuista opinnoista. Rostedtille sai Humakin stipendin hyvin suoritetuista opinnoista, mutta myös tutortoiminnan sekä varsinkin kansainvälisen tutor-toiminnan kehittämisestä.