Kansainvälisiä opintoja kulttuurialan kestävästä kehityksestä – COSM ilmoittautuminen on käynnissä

Punaposkinen iloinen piirretty hahmo hymyilee. Hahmolla on päässään kukkaruukku, jossa kasvaa kasvi.

Kevään aikana Humakin avoimessa ammattikorkeakoulussa pääsee opiskelemaan taas kulttuurialan kestävän kehityksen teemoja COSM-opinnoissa. Verkko-opinnot toteutetaan kansainvälisten ja suomalaisten asiantuntijoiden johdolla englanniksi. Kursseja yhdistää keskeinen ajatus uusien ja kestävien luovien prosessien kehittämisestä.

COSM-opintojen tarkoituksena on avartaa näkemystä kulttuurijärjestöjen kestävästä kehityksestä. Opintokokonaisuus (15 op) keskittyy kulttuurin kestävän kehityksen arvoihin ja toiminnassa tehtävien valintojen teemoihin johtamisessa ja organisaatiokulttuurissa.

Opintokokonaisuus koostuu kolmesta kurssista 5 opintopisteen kurssista: COSM1, COSM2 ja COSM3. Opiskelija voi halutessaan suorittaa myös valitsemansa yksittäisen jakson. Opintokokonaisuus toteutetaan kokonaisuudessaan ajalla 25.1.-17.5.2022.

Jokainen kurssi sisältää neljä verkkotapaamista kansainvälisten ja suomalaisten opettajien vetäminä. Opintojen vastuulehtorina toimii tohtori Marcin Poprawski.

Cosm 1 speakers: Birgitta Perssson, Jason Vitorillo, Sacha Kagan, Contance Deveraux and Marcin Poprawski.

Uudistavia, kehittäviä ja haastavia näkökulmia kestävään kehittämiseen

COSM opinnoissa sovelletaan kestävän kehityksen menetelmiä kulttuurin johtamiseen ja kulttuuriorganisaatioiden toimintaan.

Opintojen aikana syvennytään miettimään, miten kulttuurialan johtamisella voidaan tukea yhteiskunnan kestävää kehitystä. Kursseilla pohditaan miten yritystoiminnasta ja elämästämme voidaan tehdä ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää, eettistä, vastuullista ja tasapainoista.

Näkökulmana opinnoissa on myös kestävän kehityksen toimintatapojen vahvistaminen kulttuurialan sisällä. Opinnot vahvistavat kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintöjärjestöjen johtajien ja työntekijöiden sekä kulttuuri- ja taideyrittäjien valmiuksia toimia kestävän kehityksen arvojen mukaisesti. COSM-kurssit tarjoavat tähän kulttuurialan työntekijöille ja johtajille uusia näkökulmia ja työkaluja.

Lue tarkemmin opinnoista:

  • COSM1, webinaarit alkavat 25.1.2022
  • COSM2,webinaarit alkavat 3.3.2022
  • COSM3, webinaarit alkavat 7.4.2022

Ilmoittaudu COSM1 tai opintokokonaisuuteen viimeistään 16.1.2022

Ilmoittaudu COSM- kokonaisuuteen (15 opintopistettä)

Yksittäisille jaksoille pääset ilmoittautumaan verkkokaupassamme tai edellä mainituista kurssikohtaisista linkeistä.

Opintokokonaisuuden hinta on 225 euroa, alennukset (Humak alumni, työtön, eläkeläinen) ja maksuehdot on kerrottu verkkokaupassamme. Yksittäisen 5 opintopisteen jakson hinta on 75 euroa.

Tekstitoimitus: Marika Stam.

Ekologisen tuotantosuunnitelman avulla kohti kestävämpää elokuvatuotantoa – Maria Hatakka opinnäytetyö