Kansainväisyys Nashville

Humakin opiskelijoille on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia kansainvälistyä. Vuosittain pitkiin yli kolmen kuukauden vaihtoihin lähtee noin 60 opiskelijaa. Suurin osa heistä opiskelee Humakin vaihtoyliopistoissa Erasmus-ohjelman kautta. Määrä on vaihdellut noin 50-70 ja pidemmällä ajanjaksolla kasvanut tasaisesti, kertoo Humakin asiantuntija Timo Sorvoja. Tällä hetkellä Humakissa on vaihto-opiskelijoita kahdeksasta maasta.

Uusi englanninkielinen tutkinto Bachelor in Adventure and Outdoor Education alkaa syksyllä. Nyt ei enää kannata aikailla. Haku päättyy 28.3.klo 15.00.

Lidia kertoo harjoittelustaan USA:ssa

Myös kansainvälisen harjoittelun suosio kasvaa. Erityisesti Euroopan ulkopuoleisiin maihin lähdetään entistä enemmän. Tästä esimerkki on kulttuurituotannon neljännen vuoden opiskelija Lidia Pirilä. Hän kertoo harjoitteluraportissa kokemuksistaan amerikkalaisessa musiikkimanagerointiyrityksessä Triple 8 Management, jossa hän oli harjoittelussa kolme kuukautta syksyllä 2017. Harjoittelupaikka oli Yhdysvaltojen Nashvillessä, Tennesseen osavaltiossa.

musiikkimanageri

Harjoittelupaikka Triple 8 Managementilla on rosterissaan paljon kantri- ja folk-artisteja ja muutama popbändi. Tunnetuimpia artisteja ovat Kris Allen (voitti American Idolin), Tyminski (Aviciin kanssa “Hey Brother” -biisin tehnyt) ja Judah & the Lion -bändi.

Lidia osallistui monen artistin lipunmyyntiin, sosiaaliseen mediaan, markkinointiin ja bändin PR-asioihin Hän työskenteli yhdessä keikkamyynti- ja PR-toimistojen sekä muiden artistien asioita hoitavien tahojen kanssa. Harjoittelun ohjaajana toimii yrityksen markkinointimanageri Chris Fairbank.

-Päivitin siis Twitteriä, Facebookia ja Instagramia ja opettelin ajastamaan niihin päivityksiä, kertoo Lidia raportissaan.  –Lisäksi opin heiltä Facebookin markkinointityökalujen käyttämistä esimerkiksi kohdennettujen mainosten kanssa. Kirjoitin päivitysten tekstejä englanniksi ja tein grafiikkaa Instagram Storyihin ja niin edelleen. Kirjoitin myös uutiskirjeitä ja tein pop-up -bannerin, jolla saatiin aikanani 200 uutta tilaajaa Triple 8:n artistin vinyylipalvelulle, jossa jäsenille lähetetään hänen valitsemansa vinyyli kerran kuussa.

Manageri pitää kaikki langat käsissään

Lidia haastatteli  manageri, yrityksen perustajaa Paul Steeleä ja harjoittelun ohjaajaansa Chris Fairbankia. Heidän mukaansa managerit tekevät yhteistyötä niin artistin, keikkamyyjien, keikkapaikkojen kuin fanituotevalmistajien kanssa. Manageri pitää kaikki langat käsissään. Hänen päätyönsä on varmistaa, että artistin asiat tulevat hoidetuksi ja että kaikki “palapelin osat”, eli eri tahot, tekevät työtä artistin hyväksi. Muut tahot, kuten edellä mainitut keikkamyyjät ja keikkapaikat, ovat yhteydessä toisiinsa yleensä jossain vaiheessa projekteja, mutta managerin tehtävä on varmistaa, että kaikki toimii kuten pitää.

Harjoittelun aikana Lidia suoritti kaksi  tutkintoonsa sisältyvää opintojaksoa: syventävän perehtymisen kulttuurituotannon käytäntöihin ja tapahtumatuotannon kehittämiseen liittyvän harjoittelun.

Sain lisätä CV:heni monia uusia asioita, josta olen erittäin tyytyväinen

Lidia rohkaisee kaikkia hakemaan ulkomaille työharjoitteluun. Se parantaa kielitaitoa, sosiaalisia taitoja ja itsetuntoa. Työelämässä riskien ottaminen on vaikeampaa, joten näin harjoittelijana saa vielä tehdä virheitä ja kokeilla siipiään, vaikka sitten ulkomailla.

Lue raportti kokonaan

Jos harkitset vaihtoon lähtemistä, sinun kannattaa lukea Lidian raportti kokonaisuudessa. Se sisältää käytännön ohjeita ja vinkkejä kansainväliseen harjoitteluun hakemisesta, valmistautumisesta ja siellä toimimisesta.Loppuraportti-Työharjoittelu-USAssa-Lidia-Pirilä-2018 (003)

Etusivun nostokuvassa Kaitlin, Sam ja Claire Lidian kanssa. Sivun ylälaidan kuva on Nashvillestä.

Kevään 2018 Erasmus-vaihto-opiskelijat ja Elävä kirjasto

Erasmus 2018 vaihtarit

The Human Library takes place on the 10th of April 2018 from 12:00 till 15:00 at Nurmijärvi Campus in Kiljava and is organized by a group of exchange students from the Humak University of Applied Sciences.

Are you curious? Here you’ll find a short video which shows you how the Human Library works: https://vimeo.com/205874389

Lue matkakertomuksia blogeista :

Yhteisöpedagogiopiskelija Suvi perustamassa uutta järjestöä Gambiassa, kulttuurituotannon opiskelija Dakarissa Senegalissa, yhteisöpedagogiopiskelijoiden ryhmä ja paha keli Bradfordissa… Verkkosivuiltamme löydät opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemuksia kansainvälistymisestä.

https://yp.humak.fi/ (humakilaisia ulkomailla)

https://humakbeings.humak.fi/ (Humakissa olevien vaihtareiden kokemuksia)

https://kutu.humak.fi/ (opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemuksia)

http://opiskelijansilmin.humak.fi/ (opiskelijoiden blogi, jossa myös kokemuksia ulkomailta)