Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Kesäopintotarjonta

Huhtikuun alusta avoinna ollut 21 ammattikorkeakoulun yhteinen kesäportaali www.summersemester.fi  on osoittautunut suosituksi. Kesäportaalissa on nähtävillä ammattikorkeakoulujen yhteinen kesäopintotarjonta.  Päivittäin portaalissa käy keskimäärin 600 – 700 kävijää – ensimmäisenä päivänä kävijöitä oli 3000.  Kokonaiskävijämäärä on ollut 25 000. Kesäportaalin opintotarjonnassa on paljon verkkokursseja ja itsenäisesti suoritettavia opintoja, mikä tuo ajallista valinnanvaraa opiskelijoille.

Kesäopinnot nopeuttavat valmistumista
AMKien kesäportaali on otettu hyvin vastaan, sanoo koulutussuunnittelija Helka Luttinen

—Humakin Kesäportaalin opintoihin ilmoittautui ensimmäisen kuukauden aikana 140 opiskelijaa 182 eri opintojaksolle, kertoo koulutussuunnittelija Helka Luttinen. Suosituin oli Johtaminen ja työyhteisötaidot -kurssi, joka täyttyi nopeasti.  Myös Moninaisuuden kohtaaminen ja Osallistava pedagogiikka kiinnostavat sekä Humakin että muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijoita.

Kesäportaalin opintojaksot ovat ilmaisia tutkinto-opiskelijoille

Kesäportaalin laajasta tarjonnasta ammattikorkeakoulun opiskelija voi valita omaan tutkintoon soveltuvia opintojaksoja ja suorittaa ne kesälukukaudella. Opiskelijan tulee varmistaa opintojakson soveltuvuus tutkintoon omalta lehtorilta.

Kesäportaalissa on perustiedot opintojaksoista. Opintojakson linkistä pääsee kyseessä olevan ammattikorkeakoulun sivuille, josta löytyy tarkemmat toteutus- ja ilmoittautumistiedot.

Ilmoittautumisaika päättyy pääsääntöisesti 31.5.2016, mutta joitakin poikkeuksia on. Myös jotkin opintojaksot ovat jo täyttyneet.

Huom!

Kesäportaalin kautta ilmoittaudutaan vain muiden ammattikorkeakoulujen kesätarjontaan. Opintojakson linkistä pääsee ko. amk:n sivuille, josta löytyy tarkemmat toteutustiedot ja ilmoittautumislinkki opintojaksolle.Kesäportaalissa suoritetusta opintojaksosta saa opintosuoritusotteen, jolla sen voi hyväksyttää tutkintoon oman ammattikorkeakoulun käytännön mukaisesti.

Humakin opiskelijat ilmoittatuvat Humakin omiin kesäopintoihin normaaliin tapaan HumakPron kautta (kesän 2016 tarjonta on lisätty joko jaksolle 0/15-16 tai 3/15-16).

Kuusi faktaa: www.summersemester.fi

 1. Ketkä voivat opiskella kesäopintoja?
  – Kaikkien sopimuksessa olevien – alla lueteltujen ammattikorkeakoulujen opiskelijat voivat opiskella.
 1. Mitä opiskelu maksaa?
  – Opiskelu on ilmaista ammattikorkeakouluopiskelijoille, ja suoritukset luetaan hyväksi AMK-opintoihin edellyttäen, että ne sopivat opiskelijan henkilökohtaiseen opetussuunnitelmaan.
 1. Milloin voi ilmoittautua?
  Kesäportaali on avoinna 31.5.2016 asti www.summersemester.fi
 1. Mitä voi opiskella kesäopintoina?
  – Kesällä voi opiskella laajasti kaikkien mukana olevien ammattikorkeakoulujen tarjoamia opintoja. Ammattikorkeakoulut saavat itse päättää, mitä opintoja ne laittavat tarjolle.
 1. Miksi yhteistä portaalia on lähdetty tekemään?
  Yhteisellä portaalilla ammattikorkeakoulut vastaavat hallitusohjelman digitalisaation edistämistarpeeseen. Toisaalta halutaan tarjota opiskelijoille helppo reitti valtakunnalliseen AMK-kesälukukausitarjontaan ja vauhdittaa opiskelijoiden tutkintoon valmistautumista.
 1. Keitä portaalissa on mukana?
  Lähes kaikki eli 21 ammattikorkeakoulua 26:sta on tässä pilotissa mukana:

 

Lisätiedot:

koulutussuunnittelija Helka Luttinen
helka.luttinen@humak.fi, p. 020 7621 371

Kuva etusivulla: baddogwhiskas/Creative Commons