Kokeilukulttuuri goes Arctic Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Lue lisää tapahtumasta

Ammattikorkeakoulujen, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n ja valtioneuvoston kanslian yhteistyönä toteutettu Kokeileva Suomi –kiertue huipentuu Rovaniemellä 7.-8.11.2017 järjestettävään kaksipäiväiseen kokeilukilpailuun.

Ammattikorkeakoululaiset ja yhteistyökumppanit kutsutaan mukaan kokeilemaan ja oppimaan ennakkoluulottomasti ja aidosti hullutellen.

Uutta otetta ratkaisujen ja uudistusten testaamiseen

Rovaniemellä innostusta haetaan pohjoisen haasteista nousevista tarinoista ja onnistumisen esimerkeistä. Tapahtuman järjestäjät tarjoavat osallistujille mahdollisuutta ideoida uudessa, vapaassa, rajoja ylittävässä moniammatillisessa tiimissä ja oppia lisää kokeilemalla kehittämisestä.

Tulevaisuuden teemat

Kokeilukulttuuri Goes Arctic – tapahtuma rakentuu tulevaisuuden teemojen ympärille.  Ratkaisuja haetaan mm. seuraaviin isoihin haasteisiin:

Kiertotalous: Miten siirrymme kiertotalouteen, jossa kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen?

Uusi työ ja yrittäjyys: Perinteinen palkkatyö ja yrittäjyys eivät ole enää ainoat vaihtoehdot työllistyä. Työn murroksen myötä työn tekemisen tavat muuttuvat ja monimuotoistuvat.

Etäisyyksien hallinta: Pitkät etäisyydet ovat haaste niin yksilön arjelle kuin eri elinkeinojen harjoittamisellekin.

Moderni vanha: ”Meidän kotikylä, jossa vaalitaan perinteitä, on minulle todella rakas. Kylämme sijaitsee pian 100-vuotiaassa Suomessa. Ihmiset, jotka asuttavat kylää osaavat, vaikka ja mitä!

Tekoäly: Ihminen on kehittänyt itselleen työvälineitä jo kymmeniä tuhansia vuosia. Nyt meille työkaluiksi ja apureiksi ovat tulossa robotit ja tekoäly.  Tekoäly muuttaa maailman – tekeekö se pian jopa lääkärien, juristien tai muiden erityisasiantuntijoiden töitä.

Innovointi- ja uudistumiskyky: Innovaatiot ja uudistuminen ovat tulevaisuuden kilpailukyvyn edellytyksiä. Innovaatiot ja uudistuminen eivät synny ilman nopeutta, joustavuutta, rohkeutta tai ennakointia ja heikkojen signaalien tunnistamista.

Suomen tulevaisuus: Jokainen meistä on tekemässä Suomen tulevaisuutta – kukin meistä voi kysyä itseltään: millainen minä haluan kotimaani tulevaisuuden olevan ja mitä minä voin tehdä sen haluamani tulevaisuuden toteutumiseksi.

Yhteisöllisyys: Yksilön ja yhteiskunnan välinen suhde pohjautuu yhteisyyden tunteelle. Se pitää yhteiskunnat koossa. Yhteisöllisyys, yhteisöt ja yhteisöllinen elämä ovatkin välttämättömiä ihmisen olemassaololle ja toiminnalle.

Katso, mitä on tehty aiemmin Kokeileva Suomi -kiertueella?

Tutustu Kokeilevan Suomen blogiin 

Lisää tietoa kiertueesta löydät myös kiertueen tiedotteesta.

 

Ilmoittaudu mukaan täällä

Olethan ketterä ja ilmoittaudut mukaan 22.9.2017 mennessä.

 

Etusivun nostokuva: Markus Kiili / Lapin Materiaalipankki.

Piirros sivun ylälaidassa: Jarmo Röksä