Koronapandemian jälkeisessä ajassa luovien alojen yhteistyöllä parannetaan työllistymistä!

Pilkkupaitainen piirrettyhahmo lentää pilvien seassa suurella tumman harmaalla linnulla.

Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Turun ammattikorkeakoulu käyvät yhdessä parantamaan luovien alojen ammattilaisten työllisyyttä uudessa Okulaari-hankkeessa. Avainasemassa on eri luovien alojen ammattilaisten tuominen yhteen verkostoon, joka voi jatkaa toimintaansa hankkeen jälkeenkin. 

Hanke tarjoaa myös koulutusta sekä työkaluja aurinkoisemman tulevaisuuden visiointiin. Erityisesti hanke on suunnattu esittävien taiteiden ja tuotannon ammattilaisille, mutta koulutukset ovat avoimia kaikille luovien alojen ammattilaisille sekä opiskelijoille. Maksuttomat koulutukset käynnistyvät lokakuussa 2022 ja hanke kestää aina vuoden 2023 kesään asti.

Graafinen pallokuvio, jossa erikokoiset lila-turkoosi -pallot yhdistetty mustilla viivoilla toisiinsa, solumainen piiroskuvio, jossa lennokkuutta.

Okulaarin sisältö

Tulevaisuusvisio-leiri 31.5.2022

Koko päivän leiri 31.5.2022 Vepsän saaressa. Hanke kustantaa matkat ja ruokailut. Leirillä hyödynnetään tulevaisuusvision työstämisessä luovia menetelmiä. Tavoitteena on luoda verkostolle yhteinen tulevaisuusnäky. Paikkoja on erittäin rajoitetusti, joten ilmoittaudu heti mukaan leirille tästä.

Toimijuus 6.10.-8.12.2022 + Sparrausklinikat 9.12.2022-13.1.2023

  • Koulutuksia mm. oman osaamisen sanoittamiseen ja ammatillisen itseluottamuksen vahvistamiseen sekä sparrausklinikoita

Tuotteistaminen yhteistyöverkostoissa 1.1. – 31.3.2023

  • Oman osaamisen markkinointi, brändäys, hinnoittelu sekä Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistamisen erityiskysymykset

Yrittäjyysosaamisen kehittäminen 9.2.-1.6.2023

  • Koulutuspaketti koostuu mm. osaamisen törmäyttämisestä (eri luovien alojen toimijat yhdessä), uusien palvelujen ideoimisesta, yrittäjyyteen opastamisesta verkostossa toimimesta sekä hankkeenverkoston tulevaisuuden suunnittelusta.

Ilmoittautuminen verkostoon ja koulutuksiin

Ilmoittaudu mukaan hankkeen verkostoon ja koulutuksiin tästä.

Lue lisää hankkeen nettisivuilta www.okulaarihanke.fi.

Lisätietoja:
Niko Vähäsarja, Projektipäällikkö, niko.vahasarja@humak.fi

Okulaari-logo, Humak, Turku AMK ja ESR ja Vipuvoimaa EU:lta.