Huopalahden asema

Nuorten päihteidenkäytön ehkäisyllä ja mielen hyvinvoinnin edistämisellä on paljon yhteistä. Molempia voidaan tehdä laajasti nuorten elämäntaitoja tukemalla niin kouluissa, terveydenhuollossa kuin nuorisotyössäkin.

Humakin hallinnoima nuorisoalan ehkäisevän päihdetyön osaamiskeskus Preventiimi ja Suomen Mielenterveysseura ovat nyt tarttuneet tähän yhteiseen teemaan ja järjestävät ammatillisen täydennyskoulutuksen Nuoret, päihteet ja mielen hyvinvointi verkkomuotoisena 10.11.–05.12.2014.

  • Koulutus täyttyi ennätysajassa. 25:n osallistujan lisäksi jonoon jäi saman verran kiinnostuneita, kertoo kehittäjä Mari Tapio Preventiimistä.

Kokonaan verkossa toteutettava koulutus järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Se on suunnattu kuntien, järjestöjen, oppilaitosten ja seurakuntien palveluksessa nuorten parissa työskenteleville ja nuorten ehkäisevästä päihde- ja mielenterveystyöstä kiinnostuneille ammattilaisille.

  • Tämä koulutus on kehitetty Selvästi parempi mieli -hankkeessa viime vuonna toteutettujen Ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön perusteet -livekoulutusten pohjalta. Yhteistyökumppaninamme oli tuolloin Aseman Lapset ry.

Lisää tulossa

  • Verkkokoulutus järjestetään taas ensi keväänä, lupaa Mari Tapio. – Se on nyt osa Preventiimin täydennyskoulutusvalikoimaa ja toteutetaan Suomen Mielenterveysseuran kanssa 1-2 kertaa vuodessa ainakin parin vuoden ajan. Mielen hyvinvoinnin tukeminen kiinnostaa ja oman osaamisen päivittämiselle on monilla tarvetta – sen olemme kentällä työskenteleviltä kuulleet, toteaa Tapio.

Lisätiedot:

Kehittäjä Mari Tapio, Preventiimi
mari.tapio@humak.fi, puh. 020 7621 409

Lue lisää Preventiimistä: http://www.preventiimi.fi/