Kulttuurikesä on käynnistymässä, samoin kesäopintojen avoin AMK – hyödynnä kokemuksia, syvennä osaamistasi ja opi uutta

Iloinen piirretty hahmo, jolla on monta kättä ja ne huitovat eri suuntiin.

Kesän avoimen ammattikorkeakoulun tarjonta on verkkokaupassamme. Hyödynnä kesän kokemuksiasi ja suorita käytännönläheisiä opintoja. Kulttuurituotanto tarjoaa opintoja muun muassa kulttuurialan tuntemuksesta, kulttuuripolitiikasta ja talousosaamisesta. Kesän kulttuuritarjonnasta nauttiessa on loistavat tilaisuus kerätä oppia ja opintopisteitä.

#kokokesäkulttuuria – nappaa festarireissulla opintopisteitä

Festarille, kesäteatteriin vai ulkoilmanäyttelyyn? Kaikki kaupungit ovat kivoja kesäkaupunkeja, ja kesällä koko Suomi suorastaan sykkii elämää! Monipuolista taide- ja kulttuuritarjontaa löytyy kaikkialta ja kaikille, olipa mielessäsi rentoutumista kesämökkikunnassa tai ihmisvilinän fiilistelyä. Lisäksi kesä on ihanaa aikaa järjestää omia tapahtumia – miltä kuulostaa esimerkiksi piknik lähipuistossa ja akustista live-musiikkia?

Kesäopintojen suoritusaika on 1.6.2022 – 31.7.2022. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 22.5.2022 klo 23:59. Opintoihin liittyvät webinaarit tallennetaan, joten ne ovat katsottavissa myös webinaaripäivän jälkeen.

Tyttö juhlii festareiden leirintäalueella.

Kulttuurin ja taiteen tuntemuksessa jalkaudut tapahtumiin

Kulttuurin ja taiteen tuntemus (10 op) –opintojakso koostuu neljästä webinaarista ja mielenkiintoisista tehtäväkokonaisuuksista. Kurssitehtäviin kuuluu paitsi taidetapahtumissa käyminen ja taideteosten pohtiminen, myös vapaavalintainen taidetuotantoprojekti, jonka toteuttamiseen kesä on otollista aikaa.

Webinaarit (tallennetaan):

  • 1.6. klo 10.15-11.45
  • 15.6. klo 10.15-11.45
  • 4.7.klo 10.15-11.45
  • 27.7.klo 10.15-11.45

Kulttuuripolitiikka perehdyttää kulttuurihallintoon ja kansalliseen sekä kansanväliseen taidepolitiikkaan

Kulttuuripolitiikka (5 op) -opintojaksolla perehdytään kulttuurihallintoon sekä kansainväliseen, kansalliseen ja kunnalliseen kulttuuri- ja taidepolitiikkaan.

Mitä kulttuuri ja taide on yhteiskunnallisesta näkökulmasta? Mitä valtio ja kunnat voivat tehdä kulttuurin hyväksi? Entä taiteen tekijät, tuottajat ja katsojat – kai heilläkin on sanansa kulttuuripolitiikassa? Miten kulttuuria hallinnoidaan? Miten kulttuurin ja taiteen julkinen tuki jakautuu? Millä perusteilla kulttuuria tuetaan? Aloituswebinaari (tallennetaan) on 3.6.2022 klo 10.15-11.45.

Talousosaamisella tutustut talouden taustoihin ja opit hankkimaan rahoitusta

Kulttuurin rahoitus (5 op) -opintojaksolla tutustutaan alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseen julkiseen rahoitukseen sekä yksityiseen voittoa tuottamattomaan rahoitukseen kulttuurituotannon näkökulmasta. Kulttuurin rahoituksen opinnoilla opit hankkimaan rahoitusta kulttuuriprojekteihin ja luovien alojen hankkeisiin. Opintojakson webinaari (tallennetaan) on 2.6.2022 klo 13.00 – 15.00.

Toiminnan ja rahoituksen suunnittelu (5 op) -opintojaksolla pääset suunnittelemaan, budjetoimaan ja aikatauluttamaan hankkeen, hakemaan sille rahoituksen, sekä esittelemään hankkeen rahoittajalle. Hanke voi sijoittua esim. yritys-, yhdistys- tai tapahtumakenttään. Hankkeet pyritään pohjaamaan todellisten tapausten ympärille, joten jos sinulla on suunnitelmissa toteuttaa hanke, opintojakso sopii siihen erinomaisesti. Aloituswebinaari (tallennetaan) on 2.6.2022 klo 10-11.

Lisätietoja kaikista kulttuurituotannon opinnoista, myös kieliopinnoista, saat verkkokaupastamme.

Lisätietoja avoimesta AMKista ja kurssilehtorien kesäpäivystyksestä

Hinnat: 5 op opintojakso 75 euroa ja 10 op hinta on 15o euroa.
Alennukset: Humakin alumnit, työttömät, kokoaikaisesti lomautetut ja eläkeläiset saavat opinnoista 50 % alennuksen. Lue lisätietoja maksuista ja ilmoittautumisesta.

Kulttuurituotannon avoimen AMK:n kursseilla on käytössä myös lehtorien kesäpäivystys. Kesä-heinäkuussa on mahdollista saada tarvittaessa apua opintojakson suorittamiseen. Päivistysajoista tiedotetaan opintojaksolle osallistuville kurssin verkko-oppimisympäristössä (Hoodle).

Lue lisätietoja avoimen AMKin opinnoista

Teksti: Anna Leino, Marika Stam.

Avoin AMK: Kurkistuskurssit, osaamiskokonaisuudett, kieliopinnot, polkuopinnot, ylempi amk ja AMK.
Bannerista pääset Humakin verkkokauppaan ja tutustumaan koko myynnissä olevaan opetustarjontaamme. Lukuvuoden 2022-2023 tarjonta tulee myyntiin 1.8.2022 kello 12.00.