Hyvinvoinnin välitystoimisto

Turussa perjantaina 18.9. järjestettävässä seminaarissa keskustellaan osallistavasta taiteesta sosiaali- ja terveysalalla. Kaikille avoimen seminaarin järjestää Humanistisen ammattikorkeakoulun koordinoima Hyvinvoinnin välitystoimisto.  Seminaarissa kokemuksistaan sote-alalla toteutetuista osallistavan taiteen projekteista kertovat muun muassa vuodepotilaita tanssittanut tanssi-   ja yhteisötaiteilija Kaisa Koulu ja värituokioita ikäihmisille järjestänyt kuvataiteilija Assi Huhtanen.

—”Kulttuurin hyvinvointivaikutukset ymmärretään jo laajasti, mutta kulttuuripalvelut eivät vielä kuulu sosiaali- ja terveyssektorin perusrakenteisiin. Kehitämme taide- ja kulttuurituotteita siten, että sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoiden on helpompi ostaa selkeitä palveluja”, selventää Humakin lehtori ja hankkeen aluekoordinaattori Oona Tikkaoja.

Turun seminaari järjestetään Turun AMK:n auditoriossa (Ruiskatu 8, Turku) perjantaina 18.9.2015 kello 9-12. Seminaari on ilmainen.

Ensi viikolla Lappeenrannassa 

Toinen samasta aiheesta pidettävä seminaari järjestetään ensi viikon perjantaina (25.9) Lappeenrannassa. Lappeenrannan ohjelmistossa mm. Kinaporin monipuolisen palvelukeskuksen johtaja Sari Hedman kertoo taiteilijan kokemuksista hoivakodin johtajana ja psykodraamaohjaaja Anna-Mari Laulumaa avaa käytännön näkökulmia draaman ja teatterin sovelluksiin.

Seminaari järjestetään Saimaan ammattikorkeakoulun Saimaa-salissa (Skinnarilankatu 36, Lappeenranta) perjantaina 25.9.2015 kello 11 – 15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jyväskylässä koulutus 18.9. ja avoin seminaari 23.10.

Jyväskylässä alkaa  Tatu ja Sote -taiteen tuotanto hyvinvointityössä -koulutus 18.-19.8.2015. Mukana on yhteensä 15 taiteilijaa, tuottajaa ja sote-alan ammattilaista.

Ensimmäinen kaikille avoin seminaari Taiteen tuotteistaminen hyvinvointialalle järjestetään perjantaina 23.10.2015 Jyväskylän yliopistolla. Seminaarissa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa siitä, miten taide taipuu hyvinvointipalveluiksi. Mitä tarvitaan, jotta taiteilijan osaaminen tulee käyttöön hyvinvointialojen rakenteet ja asiakkaiden tarpeet huomioiden, taiteilijan toimeentuloa unohtamatta.

Hyvinvoinnin välitystoimisto taiteilijoille, tuottajille ja sote-ammattilaisille

Hyvinvoinnin välitystoimisto on on Turun ja Jyväskylän seuduilla sekä Kaakkois-Suomessa toimiva ESR-rahoitteinen valtakunnallinen osaamis-, innovaatio- ja välitysverkosto, jossa Humakin lisäksi ovat mukana Turun ja Jyväskylän kaupungit, Turun ammattikorkeakoulu, Saimaan ammattikorkeakoulu ja ELY-keskus. Verkostossa on mukana taiteilijoita, tuottajia sekä sosiaali-  ja terveysalan ammattilaisia. Hyvinvoinnin välitystoimiston syksyllä alkaneeseen koulutukseen em. alueilla haki laajasti kaikilla näillä sektoreilla työskenteleviä ammattilaisia. Täydennyskoulutuksen lisäksi hankkeeseen liittyy neuvontapalveluita, tutkimustoiminta ja tiedottaminen.