Kulttuurituotantoa kehittämään – osallistu huipputilaisuuteen verkossa 17.5., 1.6., 2.6.

Pilkkupaitainen piirrettyhahmo lentää pilvien seassa suurella tumman harmaalla linnulla.

Kulttuurituotantolainen, alalla toimija tai kulttuurituotannosta valmistuva opiskelija! Tartu tilaisuuteen tulla kuuntelemaan kulttuurituotannon huippuasiantuntijoiden näkemyksiä kolmessa paneelissa tulevaisuudesta sekä osallistua Humakin opetussuunnitelmatyötä pohjustavaan keskusteluun. Verkkopaneelit pidetään ma 17.5. klo 14-16., ti 1.6. klo 10-12 ja ke 2.6. klo 14-16.00.

Humanistinen ammattikorkeakoulu järjestää osana uuden opetussuunnitelman kehittämistyötään kolmiosaisen paneelikeskustelusarjan, jossa alan kotimaiset ja ulkomaiset ammattilaiset pohtivat, miltä kulttuurituotannon ala näyttää lähitulevaisuudessa ja millaista osaamista meillä ja teillä tuottajilla pitäisi olla. Humakin kulttuurituotannon vahvuusalan osaamiskärjet ovat Tuotanto- ja projektiosaaminen ja Luovien alojen yrittäjyys.

Paneelit järjestetään Zoom-alustalla (linkki avautuu toiseen verkkoalustaan).

Osa 1 / 17.5. klo 14-16.00

Panelistit:

Leena Svinhufvud, vastaava museolehtori, A&DO:n hankejohtaja, Design- ja arkkitehtuurimuseo
Jenna Lahtinen, toiminnanjohtaja LiveFIN ry
Antti Huntus, erityisasiantuntija Taike
Susanna Tommila, kulttuurijohtaja Espoon kaupunki
Sonja Lipponen, yleisötyön tuottaja Suomen Kansallisooppera

Part 2 / 1.6. klo 10-12.00

This panel discussion “Future sights of cultural management” will be held in English. The names of the panelists will be published soon but for sure, they are very interesting people around the world.

Osa 3 / 2.6. klo 14-16.00

Panelistit:
Mikko Dufva, tulevaisuusasiantuntija Sitra
Kaisa Rönkkö, CEO Music Finland
Risto Lustila, asiantuntija Business Finland
Kati Kuusisto, johtaja Tapahtumateollisuus ry.
Ilkka Länkinen, Chief Experience Officer Santa Park Arctic World
Heidi Aho, liiketoimintajohtaja HC TPS

Osallistumisohjeet

Voit osallistua yhteen, kahteen tai kaikkiin kolmeen paneeliin. Osallistuminen on maksuton. Keskustelua kuunnellessasi sinulla on mahdollisuus ideoida, pohtia ja visioida Mural-alustalla opiskelija Erkka Kulmalan johdolla. Jos Mural ei ole vielä tuttu alusta, voit tulla Zoomiin jo 17.5.2021 klo 13.30 käymään käyttöliittymän perusteet läpi pikaisesti.

Humakin opetussuunnitelmien uudistamistyö on käynnissä

Taustana paneelissa on, että Humakissa on käynnissä myös opetussuunnitelmien (ops) uudistamistyö. Tavoitteena on ottaa käyttöön uudet opetussuunnitelmat eri alojemme perustutkinnoissa vuosien 2023-2024 aikana. Toivomme alumnejamme mukaan ops-suunnitteluun. Uudistustyöhön osallistumiskutsut julkaisemme verkkosivullamme ja Humakin alumnien uutiskirjeessämme.

– “Kuuntelemme herkällä korvalla, miten kulttuurituotannon työelämäkumppanit ja kentän toimijat näkevät alan tulevaisuuden. Koronapandemia on todella kovasti runnellut alaa ja sen seurauksista kärsitään varmasti vielä kauan, kuvaa lehtori ja tutkintovastaava Sanna Pekkinen.

– “Uskomme kuitenkin, että elämyksille ja kulttuuripalveluille on tulevaisuudessa paljon tarvetta. Tulevaisuus edellyttää uudenlaista osaamista, uusia työkaluja ja visioita ja näistä odotamme alan ammattilaisilta vinkkejä jo etukäteen, jotta osaamme kouluttaa rautaisia alan ammattilaisia jatkossakin ja huomioida asiantuntijoiden näkemykset opetussuunnitelmatyössämme,” Sanna kertoo tulevaisuuden näkymistä.

Lämpimästi tervetuloa!

Uudet opetussuunnitelmat ovat suunnitteilla – alumnit mukana OPS-työssä