Kulttuurituottaja (ylempi AMK) on maisteritasoinen asiantuntijakoulutus verkossa – Hae 4.-14.9.2023!

Raidallinen kukkaruukku, josta kasvaa kolmilehtinen kasvi.

Haluatko suunnata vaativampiin tehtäviin kulttuurialalla? Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -tutkinto, 60 opintopistettä, antaa hakukelpoisuuden ylempää korkeakoulututkintoa vaativiin tehtäviin ja parantaa tutkinnosta valmistuneen työmarkkinatilannetta.

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutuksesta valmistuneet työllistyvät tutkitusti hyvin ja koulutuksella on myönteinen vaikutus myös palkkakehitykseen.

Haku 4.-14.9.2023 ja palauta myös ennakkotehtävä viimeistään 14.9.2023

Haku koulutukseen alkaa korkeakoulujen yhteishaussa 4.8. kello 8 ja päättyy 14.9.2023 kello 15.00 (linkki opintopolkuun). Hakuun liittyvät ohjeet ja ennakkotehtävä on ilmoitettu opintopolku.fi -portaalissa. jossa järjestelmässä täytetään myös hakulomake (linkki ohjeet ja ennakkotehtävä). Ennakkotehtävä tulee palauttaa 14.9.2023 klo 15.00 mennessä. 

Koulutus toteutetaan verkossa webinaareina ja itsenäisinä tehtävinä. Kulttuurituotannon (ylempi AMK) -tutkinto on laajuudeltaan 60 op, ja opinnot kestävät vuoden.

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) on Suomen suurin kulttuurituottajien kouluttaja. Humakista valmistuneita YAMK-alumneja työskentelee vaativissa kulttuurialan johto- ja asiantuntijatehtävissä kaikkialla Suomessa.

Monialaisuus ja -muotoisuus toimivat lähtökohtina Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -tutkinnossa

Opiskelijan syvintä tuotannollista osaamista tuetaan strategiseen viestintään ja markkinointiin, talouteen ja rahoitukseen sekä tapahtumatuotannon vaikuttavuuteen, verkostoitumiseen ja kestävyyteen keskittyvillä opinnoilla. Koulutus antaa hyvät valmiudet toimia kehittämis-, asiantuntija- ja johtamistehtävissä.

Lähtökohtina tutkinnossa ovat monialaisuus ja -muotoisuus. Tämä tarkoittaa opiskelua myös monialaisissa opiskelijaryhmissä, jotka muodostuvat paitsi Humakin yhteisöpedagogi- ja kulttuurituottajaopiskelijoista myös muiden korkeakoulujen opiskelijoista.

Tutkintoon sisältyvissä vapaavalintaisissa opintojaksoissa ”perehdytään niin johtamisen, palvelumuotoilun kuin tulevaisuuden ennakoinnin, monimuotoisuuden, yhteiskunnallisen viestinnän tai yhteisöjen kehittämisen kysymyksiin laaja-alaisesti kuitenkin huomioiden opiskelijan yksilöllinen ammatillinen profiili”, kertoo tutkinnosta vastaava kulttuurituotannon yliopettaja Pekka Vartiainen.

Opiskelija voi valita monialaisista opinnoista juuri omaa ammatillista asiantuntijuuttaan tukevia osioita.

Verkossa mutta myös verkostoituen

Opinnoissa tuetaan itsenäistä opiskelua, webinaareja ja tutkinnon osana laadittavaa ammatillista kehittämistyötä asiantuntijaluennoin sekä työelämän ja korkeakoulun kautta saatavalla yksilöllisellä ohjauksella.

Ammatillisen osaamista syventäviä ja opiskelijoiden keskinäistä verkostoitumista vahvistavia webinaareja järjestetään säännöllisesti kuukausittain. Verkossa etäyhteydellä suoritettava tutkinto vaatiikin oman työn ohessa opiskelevalta aikataulun huolellista suunnittelua ja oman jaksamisen huomioimista.

Kulttuurituottaja (YAMK)-koulutus on suunnattu erityisesti kulttuurialalla tai sen lähialoilla toimiville

Tutkintoon hakukelpoisuuden (linkki opintopolkuun) antaa Kulttuurituottaja (AMK) tai kulturproducent (YHS), tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Myös tutkintoja vastaavat ulkomaiset tutkinnot hyväksytään. Hakukelpoisuuden voi edellä mainittujen tutkintojen lisäksi saada myös vanhanmuotoisella opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla.

Pohjakoulutuksen lisäksi hakijalla tulee olla korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen vähintään kahden vuoden (24 kk) työkokemus kulttuuri- tai sen läheltä olevalta alalta. Työkokemukseksi voidaan hyväksyä myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen hankittua työkokemusta. Opintoihin hakeutuminen ei edellytä voimassa olevaa työsuhdetta.

Hakuun liittyy ennakkotehtävä ja valintahaastattelu

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -tutkintoon liittyy karsiva ennakkotehtävä, joka tulee palauttaa haun yhteydessä viimeistään 14.9.2023 klo 15.00. Muista täyttää myös itse hakulomake opintopolku.fi -sivuilla. Valintahaastatteluun kutsutaan hakukelpoiset ja ennakkotehtävän hyväksytysti suorittaneet hakijat. Lopullinen valinta tehdään haastattelun perusteella.

Kutsut etäyhteydellä tehtävään haastatteluun lähetetään hakukelpoisille ja ennakkotehtävän hyväksytysti suorittaneille hakijoille sähköpostilla aikaisintaan 6.10.2023.

Haastattelut järjestetään ajalla 24.-26.10.2023. Haastattelu on hakijalle yksipäiväinen ja siihen on hyvä varata aikaa noin 20 min / hakija. Haastattelu tapahtuu etäyhteydellä.

Haastattelussa mitataan hakijan ammatillisen kentän tuntemusta sekä soveltuvuutta kulttuurituotannon asiantuntijatehtäviin valmentavaan koulutukseen.

Oranssitaustainen kuva, jossa piirroskuvitus, kiikareilla katseleva hahmo ja kolme kuvioitua puhekuplaa.
Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -opintoihin haetaan opintopolussa ja hakuun liittyy ennakkotehtävä.

Hae kulttuurituottaja (YAMK)-koulutukseen

Syksyn 2023  yhteishaussa haetaan keväällä 2024 alkaviin koulutuksiin. Hakuaika on 4.9.2023 klo 8.00 – 14.9.2023 klo 15.00.

Hae Humakin kulttuurituottaja (ylempi AMK) -tutkintoon tästä (opintopolku.fi)

Tärkeitä päivämääriä:
  • Saat tietää valintojen tulokset viimeistään 24.11.2023.
  • Ota opiskelupaikkasi vastaan ennen 1.12.2023 klo 15.00.
  • Varasijoilta hyväksyminen päättyy 12.12.2023 klo 15.00.

Muita uutisia kulttuurituottaja (ylempi AMK) koulutuksesta:

Viestintä- ja tuottajaminät kuin “Jekyll ja Hyde” – Karoliina Pirkkanen, kulttuurituottaja (YAMK) viestii Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) tarjoaa maisteritasoisen jatkokoulutuksen kulttuurialalle

Asioilla on tapana järjestyä, mutta ei ilman työtä ja pohdintaa

Syksyllä 2020 julkaistua uutista on päivitetty 19.7.2021, 13.9.2021, 1.9.2022, 8.8.2023

Tekstitoimitus: Humak viestintä.

2023-08-08 12:40:21