Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Roihun verkkosivut

Jussi-Pekka ”JP” Tuononen on 23-vuotias Humakin ensimmäisen vuoden kulttuurituottajaopiskelija Jyväskylästä.  Hän on parhaillaan mukana tuottamassa suurinta ja näyttävintä iltaohjelmaa koko suomalaisen partion historiassa. Heinäkuussa 2016 järjestettävä, yhteensä 21 päivää kestävä Roihu kokoaa Evon retkeilyalueen keskelle, lähelle Hämeenlinnaa yli 16 000 partiolaista. Lisäksi ohjelmat tullaan lähettämään live-streamina netissä ja taltioimaan.

”Kesäloma partioleirillä” – 26 kuukauden vapaaehtoisprojekti

JP tekee tuotannon rakkaudesta tapahtumajärjestämiseen ja partioon, vapaaehtoistyöntekijänä. Suomen Partiolaiset ry. maksaa hänelle ainoastaan matka- ja kokouskulut.

Yhteisohjelmapäällikkönä hänen vastuullaan ovat Roihun suuret yhteiset iltaohjelmat, jotka sisältävät näytelmiä, tanssia, valotaidetta, musiikkia, puhetta ja huutoja – elämyksiä, iloisia kokemuksia, fiilistä, hiljentymistä ja yhteishenkeä. Hän johtaa  kollegansa Jannen kanssa yli 100 tekijää: tuottajia, näyttelijöitä, tanssijoita, puvustajia, lavastajia, maskeeraajia, teknikoita, muusikoita ja hengellisen työn tekijöitä.

”Partio antaa ottaa vastuuta”

—Partio tarjoaa hienoja mahdollisuuksia kokeilla omia taitojaan johtajana ja ennen kaikkea kehittyä ihmisenä. Partiossa voi myös toteuttaa itseään ja kokeilla kaikenlaista uutta ja kiinnostavaa, kertoo JP. Tuonosella on aiempaa  kokemusta partiotoiminnasta ja suurleireiltä vuosilta 2004 ja 2010.

—Odotan tulevalta kesältä paljon, koska pitkä pohjustaminen, suunnittelu ja harjoittelu päättyy vihdoin ja pääsemme yhdessä tiimini kanssa toteuttamaan omat unelmamme ja täyttämään tuhansien ihmisten odotukset Finnjamboreella, iloitsee Tuononen. —Erityisen innoissani olen siitä, että Roihusta on tulossa Suomen kansainvälisin leiri. KV-partiolaisia osallistuu leirille lähes 3000, yhteensä 45 maasta.

Tuotantoja laidasta laitaan

Tuonosella on monipuolista kokemusta tapahtumatuotannoista ja festivaaleista. Hän on toteuttanut erilaisia musiikkituotantoja sekä toiminut yrittäjänä. Kokemusta on myös festivaalien talkootehtävistä.

—Olen suuri talkootyön kannattaja ja puolestapuhuja. Olen toiminut talkootehtävissä useilla kotimaisilla kesäfestareilla ja myös rekrytoinut talkoolaisia.

—Nyt olen päässyt melkoisella rysäyksellä takaisin partioon. SP-tason pestin, varsinkin tällaisen projektiluontoisen, valtti on se, että pääsee liikkumaan, toteaa JP –Pestin hoitaminen olisi mahdotonta, jos pitäisi istua vain omassa toimistossa tai lippukunnan kololla. Tämä työ on ollut minulle täyttä luksusta: olen saanut matkustaa paljon, tutustua uusiin ihmisiin ja partiolaisiin eri piireistä ja toteuttaa juuri sitä mitä rakastan: tuottamista.

Ohjelmapäällikkö JP: Tapahtumien tuottaminen on työni tulevaisuudessa

—Opiskelen Humakissa juuri sitä, mitä Roihulla teen: tuotan isoa projektia ja johdan organisaatiota. Humakissa opiskelu on minulle sopivaa, sillä lukemisen lisäksi haluan päästä tekemään asioita käytännössä, kertoo Tuononen.

—Olen pitänyt päiväkirjaa, osin omaksi ilokseni, mutta myös koulun vuoksi, ja mittari näyttää tällä hetkellä yli 800 kertynyttä työtuntia ja reippaasti yli 10 000 kilometriä. Opinnollistan siis pestini Roihulla ja saan suoritettua sen ohella muutaman harjoittelun saadakseni opintopisteitä.

Tämä projekti on ollut minulle niin suuri ponnistuslauta, tilaisuus oppia ja harjoitella sekä näyttää kynteni nuorena tapahtumatuottajana. Uskon sen kantavan vielä pitkälle tulevaisuuteen.

JP - Roihu tapahtuman tuottaja
Tapahtumatuotannossa toimiminen tuottaa myös opintopisteitä kulttuurituottaja (AMK)-tutkintoon

Käynnistin tammikuussa uudelleen oman yrityksen, joka tuottaa tapahtumatuotannon eri palveluita. Toimin vaikuttajana muun muassa Cheekin Alpha Omega -jäähallikiertueen Tampereen keikalla. Roihu on omalta osaltaan vaikuttanut paljon siihen, että olen uskaltanut ottaa enemmän vastuuta ja alkaa rohkeasti toteuttamaan sitä omaa osaamistani. Iso vastuupesti on tuonut myös lisää varmuutta sekä kokemusta isojen tuotantojen tuottamisessa.

Jutun pohjana on käytetty JP Tuonosen tekstejä.

Etusivun kuva: Marjaana Ruokolainen
Kuva sivun ylälaidassa: Oskari Tuominen
Kuva sivun alalaidassa (tietokone): Marjaana Ruokolainen