Nurmijärven kampuksen pienoismalli Viittomakielinen sisältö

Moni liittää korkeakoulukampuksella asumisen englantilaisiin tai amerikkalaisiin yliopistoihin, mutta tiesitkö, että se on mahdollista myös Suomessa? Humakin Nurmijärven kampuksella asuu koko ajan osa Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoista. Vuokrattavia huoneita on kaikkiaan 26. Mutta, Kampin bussiterminaalissa ei ole laituria numero 9 ¾.

Uutinen on julkaistu Humakin verkkosivuilla alunperin 8.4.2015. Nostimme sen etusivullemme 26.3.2018, koska olemme saaneet chattiimme kyselyjä kampuksella asumisen mahdollisuudesta. KYLLÄ, se on mahdollista. Huomioithan, että emme ole päivittäneet asuntolan hintatietoja uutiseemme.

Kämpästä kodiksi

Humakin ensimmäisen vuoden opiskelijat Sanni Hantula ja Elisa Brusila asuvat molemmat Humakin Nurmijärven kampuksella. Nuoret naiset huomasivat jo pari kuukautta kampuksella asuttuaan, että alun kämpäksi mielletty asuntola olikin muuttunut kodiksi.

Sanni Hantula ja Elisa Brusila
Sanni Hantula ja Elisa Brusila viettävät aikaa Nurmijärven kampuksen asuntolan kuudennen kerroksen oleskelutilassa.

Kaukaa Kempeleestä Nurmijärvelle muuttaneelle Sannille asuntolassa asuminen oli jo ennestään tuttua ja siksi ajatus kampuksella asumisesta ei tuntunut oudolta. – En tuntenut uudelta paikkakunnalta ennestään ketään ja ajattelin, että tällä tavalla tulee tutustuttua ainakin muihin asuntolassa asuviin, Sanni kertoo.

Elisan muuttopäätöstä taas helpotti kaveri, joka opiskeli ja asui Nurmijärven kampuksella. Ystävä suositteli Elisalle sekä koulua että asumista hyvänä vaihtoehtona.  – Muuttaminen olikin helppoa, kun oli jo tuttu joka asuu kampuksella. Hän asuu viereisessä huoneessa edelleen, Elisa toteaa ja jatkaa, että kampuksella asuminen oli hyvä valinta. – Jos olisin asunut yksin jossain, en olisi tutustunut toisiin näin helposti ja solminut näin nopeasti ystävyyssuhteita, Elisa kertoo.

Yhteiset harrastukset hitsaavat yhteen

Internaattiasuminen hitsaa yhteen. Nurmijärven kampus tarjoaa yhdessä tekemiseen monia vaihtoehtoja. Kampuksen kuntosali, sauna ja uimahalli ovat kaikkien asukkaiden vapaasti käytettävissä ja niissä vietetäänkin paljon aikaa yhdessä. Tenniskenttä, frisbee-golf, biljardi ja soutu tarjoavat lisävaihtoehtoja harrastamiseen.

– Niin, ja joka maanantai ja keskiviikko me laulamme karaokea aulakahvilassa! Sanni kertoo ja Elisa jatkaa, että Sannin bravuuri on Johanna Kurkelan Rakkauslaulu.

Kampuselämän parhaimmaksi puoleksi Sanni ja Elisa toteavat yhteen ääneen sen, että koko ajan on pirteämpänä koulussa, kun tunneille ei tarvitse herätä niin aikaisin. Ja jos nälkä yllättää, yläkertaan pääsee nopeasti ja eväitä ei tarvitse kantaa mukana.

Koti Nurmijärven kampuksella
Kampuksen kahden hengen huone, jonka kuudennen kerroksen ikkunasta avautuu henkeäsalpaava näkymä Sääksjärvelle.

Kohtuulliset asumismenot

Vuokrataso, molemmat asuvat yhden hengen huoneessa ja maksavat siitä 260 euroa kuukaudessa, tuntuu molemmista kohtuulliselta. Yhden hengen huoneet ovat solutyyppisiä. Kaksi asukasta jakaa omassa eteisessä olevan WC-ja suihkutilan. Molemmilla on lukittavat huoneet ja myös käytävään johtavan ulko-oven voi lukita. Yhteinen oleskelutila ja keittiö tykötarpeineen ja säilytystiloineen sijaitsee käytävällä.

Lisäksi kampuksella on tarjolla kahden hengen tilavia huoneita, joissa asuminen maksaa 139 euroa kuukaudessa. Seitsemännessä kerroksessa sijaitsee vielä yhden hengen huoneita, joiden yhteiset saniteettitilat sijaitsevat käytävällä. Niissä asuminen maksaa 100 euroa kuukaudesssa.

Ainoana haittapuolena opiskelijat kokevat julkisen liikenteen yhteydet Helsinkiin. – Helsingistä pääsee Nurmijärvelle kello 3:30 bussilla, mutta koska se on yöbussi, on se opiskelijabudjetille aika kallis, Elisa toteaa. Kimppakyydit, esimerkiksi ruokakauppaan, ovatkin tulleet kampuksella asuville tutuiksi.

Puolivälissä Helsinkiin

Koska kampus tuntuu kodilta, haastatteluvaiheessa lähtö Helsinkiin tuntuu jopa haikealta. – Toisaalta Helsingissä on paremmat liikenneyhteydet ja harjoittelupaikat ovat lähempänä. Se avaa paljon uusia mahdollisuuksia, Sanni ja Elisa pohtivat ja jatkavat, että he ovat harkinneet yhteisen asunnon vuokraamista Helsingistä, kun muutto tulee ajankohtaiseksi.

Humakin kampuksilla opiskelevat päiväopiskelijat siirtyvät opintojensa puolivälissä alueiden keskustoissa sijaitseviin TKI-keskuksiin. Nurmijärvellä tämä tarkoittaa, että opiskelupaikka siirtyy Haagaan Helsinkiin.

Nurmijärven kampus
Nurmijärven kampuksella on monipuoliset liikuntamahdollisuudet.

Tietoa Nurmijärven kampuksesta

  • Nurmijärven kampuksella on 26 huonetta
  • Solumajoitus kahden hengen huoneessa 139 €/kk, yhden hengen huoneessa 260 €/kk
  • Majoitus saniteettitilat jakavissa 7. kerroksen yhden hengen huoneissa on 100 €/kk
  • Asuminen sisältää kampuksen harrastusmahdollisuudet, veden ja sähkön
  • Solutyyppisissä asunnoissa on eteisessä yhteinen WC ja suihku, jonka kaksi asukasta jakavat. Lukittavat huoneet ja ulko-ovi
  • Käytävällä on oleskelutila ja keittiö perusruoanlaittovälineineen ja kylmäsäilytystiloineen
  • Koulupäivinä KELAn ateriatuellinen lounas
  • Muina päivinä (kun talossa on tilaisuuksia) mahdollisuus lounastaa 6.10 euron hintaan
  • Asukkaalla on mahdollisuus myös päivälliseen 10 euron hintaan, kun talossa on tilaisuuksia.
  • Asuntoja voivat vuokrata myös muilla kampuksilla opiskelevat humakit, jotka suorittavat esim. erikoistumisopintojaan Nurmijärven kampuksella.
  • Asuntojen vuokrausta hoitaa Kiljavan opisto

Katso viittomakielinen käännös uutisesta klikkaamalla uutiskuvan alla olevaa käsi-ikonia

Käännöksen on tehnyt tulkkiopiskelija Sanna Sojakka osana opintoja.